Belgisk fotball 2020/2021

 • Thorstvedt i storslag for Genk

  Kristian Thorstvedt hadde en god dag på jobben for Genk borte mot Leuven i belgisk fotball mandag.

  Først scoret han et lekkert ledermål og senere bidro han med målgivende i det som ble en 3-2-seier til slutt.

  Seieren gjør at Genk fortsatt er nummer tre på tabellen med to kamper igjen av grunnserien.

  Club Brugge leder suverent før mestersluttspillet starter for Belgias fire beste lag.

  Kristian Thorstvedt, Genk
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Vil ha felles liga med Nederland

  Belgias toppklubber i fotball ga tirsdag sin tilslutning til en plan om å danne en felles toppliga med nabolandet Nederland.

  Den belgiske serieforeningen sier i en uttalelse at det på tirsdagens medlemsmøte var «enstemmig støtte for den mulige opprettelsen av BeNeLiga».

  – Ambisjonen om å gjennomføre prosjekter er basert på respekt for toppklubbenes sportslige ambisjoner og behovet for økonomisk stabilitet for de øvrige proffklubbene, står det.

  Det var ifølge Het Laatste Nieuws fire blanke stemmer, ingen mot.

  nsyYhCJEPg0
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Juklerød til belgisk storklubb

  Venstrebacken Simen Juklerød (26) har signert for belgiske Genk fra Royal Antwerp FC, melder avisen Gazet Van Antwerpen.

  Ifølge VG var også den spanske La Liga-klubben Celta Vigo i dialog i forbindelse med en overgang for Juklerød.

  Den tidligere Vålerenga-spilleren, som skal spille ferdig inneværende sesong for Royal Antwerp, blir dermed lagkamerat med Kristian Thorstvedt.

  Inntil nylig spilte også Mats Møller Dæhli og Sander Berge for samme klubb.

  Genk vant senest den belgiske ligaen i 2018/19-sesongen, og møtte blant annet Liverpool og Napoli i mesterligaen sesongen etter. Denne sesongen ligger de på 2-.plass, 14 poeng bak Club Brügge, når 25 kamper er spilt.

  Simen Juklerød
  Foto: Andreas Schaad / AP
 • Dæhli klar for ny klubb

  Mats Møller Dæhli har slitt voldsomt med spilletiden i belgiske Genk. Nå er han klar for utlån til den tyske klubben FC Nürnberg, som spiller på nivå to i Tyskland.

  Det bekrefter både Genk og Nürnberg på sine nettsider.

  Nordmannen kom til Genk i januar 2020, men han har ikke spilt en fotballkamp for belgierne siden 28. september.

  Han er nå klar for sin tredje tyske klubb i sin karriere.

  Nations League: Østerrike - Norge
  Foto: Expa/ Florian Schrötter / NTB
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB

Siste nytt

 • Mason blir midlertidig manager

  Tottenham bekreftet tirsdag at Ryan Mason (29) er ansatt som midlertidig manager ut sesongen.

  Mason overtar jobben etter sparkede José Mourinho. Portugiseren ble løst fra stillingen mandag. Det skyldtes en rekke med svake kamper som gjør at det ser vrient ut å bli blant topp fire på tabellen.

  29 år gamle Mason er en tidligere midtbanespiller som spilte både for Tottenham og Hull. Han ble tvunget til å legge opp i 2018 etter en hodeskade. Mason blir sparket oppover fra stillingen som spillerutvikler.

  cu4d4HJqszY
  Foto: Rob Griffith / Ap
 • Everton i strupen på rivalene

  Everton gikk tirsdag til frontalangrep på de seks Premier League-klubbene som har takket ja til å være en del av den nye europeiske superligaen.

  Liverpool, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea og Tottenham er alle del av fotballprosjektet der totalt tolv klubber inngår.

  Der rettes det i all hovedsak kritikk mot de seks Premier League-kollegene.

  I innlegget heter det blant annet at klubben er «lei seg og skuffet» over at en utbryterliga presses fram av seks klubber som utelukkende handler ut fra egne interesser og som ødelegger fotballens og Premier Leagues omdømme.

  «Denne latterlige arrogansen er ikke ønsket noe sted i fotballen utenfor klubbene som har utarbeidet denne planen», skriver klubbstyret på Goodison Park.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • EU-kommisjonen om superligaen

  Visepresident Margaritis Schinas sier at EU-kommisjonen kan fordømme planene om Super League, men at de ikke kan gjøre noe for å stanse dem.

  I et intervju med den italienske avisen Messaggero sier Schinas at de ikke har verktøy til å intervenere mot de tolv utbryterklubbene.

  – Dette ligger ikke i vårt ansvar. Vi har i årevis akseptert de nasjonale fotballforbundenes og Uefas rett til å opptre som uavhengige organ. Det er disse som må finne løsningene på disse utfordringene, sier Schinas, som likevel stiller seg bak den tilnærmet unisone fordømmelsen av prosjektet.

  – Vi må forsvare den europeiske modellen basert på mangfold og inkludering, melder han på Twitter. (NTB).

  Belgium EU Organized Crime
  Foto: John Thys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal