Hopp til innhold

Drømmescoringene som er dårlig nytt for England

Belgia slet lenge, men hentet frem scoringer fra hvert sitt kapittel i læreboken. Det setter press på engelskmennene.

1 av 3
12,346 visninger

Dries Mertens scorer for Belgia

  • Dries Mertens scorer for Belgia

    0:19
  • Belgia dobler ledelsen

    0:14
  • Romelu Lukaku scorer igjen

    0:20

Laster innhold, vennligst vent..

For Belgias nettkjenninger i andreomgang var prakteksempler på volleyavslutninger, lagspill og kontringer. Scoringer som sørget for deres største seier i VM-sammenheng (sammen med 3-0 over El Salvador i 1970), og et tidlig forsprang i gruppe G.

Mange forventer at seieren i denne gruppen vil stå mellom Belgia og England, og målforskjell vil fort avgjøre hvem av dem som må vinne den tredje og siste kampen for å bli gruppevinner.

En gruppevinner som mest sannsynlig vil unngå å møte Brasil, og som med Tysklands overraskende tap søndag også kan slippe å møte dem.

England, som har scoret fattige 16 mål på sine 17 kamper i de hittil fire verdensmesterskapene på 2000-tallet, må altså ut for å jage mål allerede.

– Vi var tålmodige, for vi visste at alltid er ekstra vanskelig i den første kampen. Panama var godt organisert, men vi har den kvaliteten som er nødvendig for å heve oss. Det var godt at samarbeidet mellom De Bruyne, Mertens og Lukaku begynte å fungere. Lagånden vår var også veldig god da kampen etter hvert åpnet seg opp sier Belgia-trener Roberto Martínez i kampintervjuet.

Panama-trener Hernán Darío Gómez sier det var en dag full av følelser, og en kamp han og laget lærte mye av.

– Dette er femte gang jeg er i et VM, men det føltes ut som den første. Laget var veldig følelsesladd i starten av kampen, men etter hvert som tiden gikk klarte de å fokusere bedre. Dette var en utrolig opplevelse for landet vårt, og jeg sa til spillerne mine at de tapte med verdighet, sier han til FIFA.

Ut i hundre

De røde djevlene gikk ut i hundre, og var nær ta ledelsen allerede etter 39 sekunder da Romelu Lukaku ble servert av Yannick Carrasco.

– Er dette er varsel om hva som skal komme?, spurte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Svaret var ja. Det første kvarteret var en kanonade mot Panamamålet, men forsøkene fra Carrasco, Mertens og Hazard ble ikke synlig på resultattavlen.

Med det resultat at belgierne dabbet av, og med lavere balltempo slet de også med å skape sjanser. Riktignok skrudde de opp igjen de siste fem minuttene av omgangen, men den av gruppespillskampene med den aller største favoritten stod 0–0 til pause. Skulle de bli neste favoritt som skuffet?

Laster Twitter-innhold

Pangåpning

Så åpnet andreomgang bokstavelig talt med et pang. Dries Mertens fikk ballen på volley etter en klarering, og fra hjørnet av 16-meteren klinket han til. I en vakker bue over en fullstendig sjanseløs Panedo. VMs flotteste hittil, i sterk konkurranse.

World Cup - Group G - Belgium vs Panama

HATTEN AV FOR DEN!: Dries Mertens fyrte av en volley som vil komme høyt på kavalkadene over de vakreste målene i VM 2018.

Foto: Max Rossi / Reuters

– For en fantastisk scoring. Mertens er en strålende spiller, og det viser han i aller høyeste grad der, sa NRK-kommentator Peder Mørtvedt om Napoli-spissen.

– Det blir ikke bedre, mente landslagsspiller Sander Berge i TV 2-studio på Kontraskjæret.

Like etter var Kevin De Bruyne nær et nytt belgisk bidrag til kavalkaden over de vakreste målene, men frisparket fra 25 meter strøk stolpen.

Panamas første mulighet kom etter 55 minutter, men den var til gjengjeld stor. Murillo ble spilt gjennom, men helt alene med Thibaut Courtois vant Belgia-keeperen den duellen.

Lukaku-dobbel

Kampen var i realiteten over 22 minutter før slutt da Lukaku stupheadet inn 2–0. Også det særdeles vakkert, først og fremst på grunn av oppbygningen og Kevin De Bruynes innlegg med utsiden av høyrefoten. En helt annen samhandling enn de hadde før pause.

Laster Twitter-innhold

Seks minutter senere scoret Lukaku igjen da han avsluttet en praktfull kontring med en iskald lobb over Penedo.

– Førsteomgangen til Belgia går i glemmeboken så lenge de har levert det de har gjort i andreomgangen. Strålende scoringer, og de har fått i gang de beste spillerne sine uten å bruke altfor mye krefter, oppsummerte TV2s ekspert Petter Myhre i sluttminuttene.

– I andreomgang fant vi roen og scoringen fra Mertens, et fantastisk mål, var så viktig for oss. I et verdensmesterskap må du spille i alle 90 minutter, og vi var forberedt på å jobbe hardt og vise samhold og modenhet, sa Martinez på pressekonferansen.

lukaku

I GANG: Romelu Lukaku fikk opp dampen etter hvilen, og har bare Ronaldo foran seg på toppscorerlisten.

Foto: Odd Andersen / AFP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal