Bekymret Kristoff sår tvil om egne sjanser

BRUGGE/KORTRIJK (NRK): Alexander Kristoff (30) innrømmer at både han selv og laget er «et stykke unna» før klassikeren Flandern rundt.

Kristoff

PESSIMISTISK: Alexander Kristoff kjører Flandern rundt 1. påskedag.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Ja, jeg føler ikke jeg er helt der jeg skal være, så jeg er litt bekymret for Flandern, sier Kristoff til NRK.

Det har så langt vært mye stang ut for 30-åringen i hans nye lag UAE.

Her i Belgia står Kristoff med en rekke sterke resultater, men nordmannen trøblet i både Gent-Wevelgem forrige helg og Dwars door Vlaanderen onsdag.

Under begge rittene ble Kristoff hektet av da det avgjørende bruddet gikk.

– Mangler samhandling

30-åringen har riktig nok slitt med en forkjølelse den siste uken, men rytteren trekker også frem at samarbeidet i laget er langt fra optimalt.

Edvald Boasson Hagen

VISER FORM: Edvald Boasson Hagen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Søndag venter Flandern rundt, som Kristoff vant i 2015.

– Jeg er på et nytt lag og kjenner ikke helt til rytterne. Vi mangler litt samhandling. Så det er forskjellige ting som slår ut, sier Kristoff og forklarer:

– Det gjelder å få laget foran. Utskillelsen kommer fort på toppen av bakkene. Sitter du bak, må du bremse mer inn i svingene. Det koster mye mer krefter. Det lønner seg som regel ikke å spare krefter ved å være bak i disse løpene.

Lagkamerat Sven Erik Bystrøm var selv fornøyd med onsdagens kjøring, til tross for at resultatet (32. plass) ikke var noe å skrive hjem om.

Han støtter vurderingen til Kristoff.

– Det er ikke til å legge skjul på at laget har en del å gå på, sier Bystrøm.

– Vi har ikke akkurat vist de beste resultatene så langt, så vi opplever et lite press sånn sett. Men det er en del av gamet. Det eneste vi kan gjøre er å se fremover, og søndag kommer det viktigste løpet.

– Ekstra motivert

Samtidig har Edvald Boasson Hagen hatt en langt bedre formutvikling etter en vinter med sjukdom og operasjon.

Onsdag viste han seg frem i det avgjørende femmannsbruddet og ble til slutt nummer fire.

– Det har vært en trøblete vår, men jeg har følt meg sterkere for hvert løp. Da blir du ekstra motivert, sier Boasson Hagen til NRK.

Han er likevel klar på at Flandern rundt er langt tøffere enn generalprøven: Flere bakker, mer brostein og ekstra 70 kilometer.

Kristoff er imidlertid skeptisk til sine egne sjanser til tross for at han tar med seg gode opplevelser fra klassikeren.

– Det (Dwars door Vlaanderen) er et likt type løp som dette, så når jeg ikke presterer her, er det ikke noen grunn til at jeg plutselig skal prestere i Flandern. Men jeg har prestert der før, så jeg håper å komme inn i modusen og kunne prestere i Flandern likevel.

Siste nytt

 • Ny etappeseier til Ewan

  Australske Caleb Ewan spurtet inn til sin andre etappeseier på den 16. etappen av Tour de France. Alexander Kristoff ble frakjørt på oppløpet, og endte på niendeplass. Elia Viviani og Dylan Groenewegen ble nummer to og tre.

  Tour de France - The 177-km Stage 16 from Nimes to Nimes
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Fuglsang ute av Tour de France

  Astana-rytter Jakob Fuglsang har brutt Tour de France etter en velt på den 16. etappen. Dansken, som var nummer ni sammenlagt før tirsdagens etappe, gikk i bakken drøye to mil før mål og brøt kort tid etter. Fuglsang veltet også på den 1. etappen.

  Jakob Fuglsang etter en velt på den 16. etappen av Tour de France
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • Lexerød gir seg som J19-trener

  Nils Lexerød er ferdig som hovedtrener for Norges J19-landslag i fotball, skriver NFF. Avgjørelsen om å gi seg etter sommerens EM-sluttspill, tok han tidligere i år. Alexander Straus, som tidligere har ledet U23-landslaget, blir ny J19-hovedtrener.

  J19-landslagstrener Nils Lexerød før U19-EM
  Foto: Johan Bull / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal