Hopp til innhold

Bekymret etter å ha trent med koronasmittet russer: – Blir paranoid av hele greia

De norske skiskytterne gjør alt de kan for å beskytte seg mot smitte drøye tre uker før avreise til OL i Beijing. Men bare timer etter å ha trent sammen med Eduard Latypov onsdag, testet russeren positivt for korona.

Johannes Thingnes Bø

BEKYMRET: Johannes Thingnes Bø liker ikke å bli utsatt for unødvendig smitterisiko kort tid før OL.

Foto: Frode Fjerdingstad / NRK

– Man blir jo helt paranoid av hele greia, innrømmer Johannes Thingnes Bø.

Han og resten av de norske gutta på skiskytterlandslaget trente sammen med russerne i innendørshallen i Oberhof denne uka.

Men torsdag morgen kom beskjeden om at russernes største stjerne, Eduard Latypov, hadde testet positivt for korona. Fredag morgen hadde smitten spredd seg og en utøver på det sveitsiske laget og en i det russiske støtteapparatet avla en positiv prøve.

– Det er litt skremmende når en i skiskyttersirkuset tester positivt. Da ser vi at det kan skje alle uansett hvor flinke vi er, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Han har hatt flere tette dueller med Latypov denne sesongen. Russeren har vært blant sesongens beste løpere og er nummer fem sammenlagt i verdenscupen etter ni renn.

Latypov testet positivt

STERK KONKURRENT: Eduard Latypov har gitt de norske gutta tøff kamp denne sesongen.

Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

– Blir enda mer ekstrem

Han er nå satt i isolasjon og må se de neste rennene fra hotellrommet i den gamle østtyske skiskytterbastionen. Han risikerer også å miste OL i Beijing om en måneds tid. Før innreise til Kina kreves det nemlig to negative koronatester, noe som kan bli vanskelig for russeren.

Torsdag trente resten av det russiske laget som ikke er definert som nærkontakter på stadion i Oberhof. De delte til og med innskytingsskive med det norske laget.

Men det ble litt for nært for Thingnes Bø.

– Jeg ba trenerne flytte seg et par hakk til siden for å unngå dem. Vi lever jo tett på hverandre så vi får holde avstand til russerne.

Nå vil det norske laget stramme inn smittetiltakene enda mer.

– Alle er ekstreme fra før, men når du hører om det skrekkscenarioet der blir man bare enda mer ekstrem, forteller Thingnes Bø.

Det samme tenker Marte Olsbu Røiseland.

– Når det har blitt mer smitte må vi også stramme inn og gjøre så gode tiltak vi kan. Vi får gå tilbake til sånn som vi levde i fjor og gå med munnbind overalt utenom på vårt eget soverom, sier hun etter trening torsdag.

– Vanskelig å gjøre mer

Sjåstad Christiansen har et litt mer avslappa forhold til smittefaren enn sine lagkamerater, og mener man må ha ekstremt uflaks for å bli smittet slik de lever i dag.

– Det er vanskelig å gjøre noe mer enn det vi gjør nå for å bevare den mentale helsa. Vi må passe på at vi overlever disse to månedene på tur også. Vi må møte hverandre i hvert fall og kan ikke låse oss helt inne på rommet. Blir man smitta er man bare uheldig, mener geilingen.

I den norske leirens koronaboble går man med munnbind til alle tider, møtes kun til måltider og tar ikke på noen dørhåndtak.

– Det oppleves nok ganske ekstremt for den gjengse nordmann, sier Sjåstad Christiansen.

– Verdens undergang

2021 Biathlon World Championships, day 8, Men's 20 km Individual

REDD: Thingnes Bø gjør alt for å unngå koronasmitte før OL.

Foto: MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES

Men veien til OL-gull er ofte ekstrem. Det vet Thingnes Bø som har ett OL-gull fra før alt om, og for han er frykten for å miste sesongens høydepunkt stor.

– Det er som verdens undergang om flyet til Beijing går ifra deg og du blir værende igjen. Det hadde vært litt katastrofe, så man er redd for det, forklarer han.

– Hvordan er det å leve med den redselen?

– Det største vi har som utøvere er OL. Å gå glipp av det med en positiv prøve mens du kanskje føler deg helt frisk og er i din beste form, må være kjipt. Men vi vil jo ikke at OL skal bli utsatt, så vi må bare leve med den risikoen.

Fredag skal gutta gå den siste sprinten før OL i Beijing, det ser du på NRK 1 fra klokka 11.20. Kvinnene går sin sprint i Oberhof fra klokka 14.05.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal