Bekymret av Kings form-utspill: – Urovekkende

Joshua King (27) har slitt med en lårskade og innrømmer at formen skulle vært bedre. Det er dårlig nytt før «må vinne»-kampen mot Romania, mener NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

King

VIKTIG: Joshua King er Norges ubestridte ener på topp.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bournemouth-spissen startet landslagssamlingen forsiktig med alternativ trening både mandag og tirsdag.

Landslagssjef Lars Lagerbäck kunne glede seg over å ha King med for fullt onsdag, men selv om King blir kampklar, er spissen tydelig på at formen ikke er optimal.

Treningssmell

– Jeg skulle ønske jeg var i en bedre form. Jeg har vært skadet et par dager nå, og har gått glipp av litt trening. Vi får håpe adrenalinet får meg i gang på fredag, sier King til NRK.

Det er gått snart en måned siden King og Bournemouth avsluttet Premier League-sesongen med målfesten (5-3-tap) på Selhurst Park.

I mellomtiden har King hatt ferie, og da egentreningen startet igjen, kom kjenningene i låret.

– Jeg kom tilbake og trente litt for hardt, ble litt for ivrig. Jeg var litt for giret før samlingen. Jeg fikk et lite «set back» og måtte stå over fem dager med trening samt to treninger her på samling, forklarer spissen.

King

TILSKUER: Her er Joshua King på sidelinjen under mandagens trening på Ullevaal.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Urovekkende

King mener formen ikke har så mye å si når han løper utpå et fullsatt Ullevaal mot Romania. «Du blir giret og tenker ikke så mye på andre ting», sier Norge-spissen.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp liker imidlertid ikke det han hører.

– Det er urovekkende når det er vår beste spiller, og spilleren som skal score målene. Når King ikke er i sin beste form, starter vi litt i minus, mener Torp.

Torp påpeker samtidig at det er en risiko for å slå opp skaden når han har gått flere dager uten trening.

Landslagslege Ola Sand uttalte mandag at de «ikke tok noen sjanser» med King.

– At han er tatt ut av trening, handler om skaderisikoen. Han kommer fra en lang sesong og har et godt grunnlag, så det fysiske er ikke krise. Men det begynner å bli noen uker siden (sesongslutt), sier Torp.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Tidligere Brann- og Kongsvinger-spiller Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Lagerbäck har vært klar på at bare seks poeng er godt nok fra kampene mot Romania og Færøyene for å henge med i EM-kvaliken.

Her blir trolig favorittene fra Spania utilnærmelige, og dermed må Norge kjempe mot Sverige og Romania om 2.-plassen og den andre direktebilletten.

Naboene i øst fikk et lite overtak da de tok med seg et poeng fra Ullevaal i mars. Hvis Norge ikke blir blant de to beste i kvaliken, venter en ekstrasjanse gjennom sluttspillet i nasjonsligaen neste år.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • To utvisninger da City vant

  Etter alt oppstyret rundt superligaen slo Manchester City tilbake ved å vende til 2-1-seier over Aston Villa tross en marerittstart og en utvisning. John McGinn sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter ett minutt, men Phil Foden og Rodri sørget for 2-1 like før hvilen. Samtidig ble John Stones utvist, men også Villa måtte avslutte kampen med ti mann da Matty Cash fikk to gule kort på tre minutter etter en knapp times spill.

  City
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland-straffemiss i viktig seier

  Erling Braut Haaland fikk sjansen til å score sitt 24. ligamål fra straffemerket mot Union Berlin, men forsøket var altfor dårlig plassert. Likevel måtte keeper Andreas Luthe gi retur, og til slutt fikk Marco Reus kranglet inn ledelsen. Haaland hadde flere gylne sjanser, men det ville seg ikke for superspissen. I steden satte Raphaël Guerreiro spikeren i kista like før slutt. Dermed tok Dortmund tre svært viktige poeng i jakten på en mesterligaplass. Nå er det fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4.-plass.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Hevder utbryterne fratas verv

  Premier League-sjefen Richard Masters har ifølge Sky Sports bedt lederne i de seks klubbene involvert i superligaplaner om å trekke seg fra komitéverv, melder NTB. Ifølge kanalen kontaktet Masters Chelsea-formann Bruce Buck og Arsenal-direktør Vinai Venkatesham (bildet) og ba dem om å trekke seg fra arbeidsgrupper. Om de ikke gjør det frivillig, vil de bli fjernet.

  Manchester City-direktør Ferran Soriano skal også ha fått beskjed om å trekke seg fra sitt komitéverv, og kanalen har kilder på at Premier League vil fjerne Manchester United-direktør Ed Woodward og Liverpool-direktør Tom Werner fra kringkastingskomiteen.

  Venkatesham og Soriano er medlemmer av en strategikomité, mens Buck har plass i en økonomikomité.

  XXXdOx__Ygs
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal