Bekymret av Kings form-utspill: – Urovekkende

Joshua King (27) har slitt med en lårskade og innrømmer at formen skulle vært bedre. Det er dårlig nytt før «må vinne»-kampen mot Romania, mener NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

King

VIKTIG: Joshua King er Norges ubestridte ener på topp.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bournemouth-spissen startet landslagssamlingen forsiktig med alternativ trening både mandag og tirsdag.

Landslagssjef Lars Lagerbäck kunne glede seg over å ha King med for fullt onsdag, men selv om King blir kampklar, er spissen tydelig på at formen ikke er optimal.

Treningssmell

– Jeg skulle ønske jeg var i en bedre form. Jeg har vært skadet et par dager nå, og har gått glipp av litt trening. Vi får håpe adrenalinet får meg i gang på fredag, sier King til NRK.

Det er gått snart en måned siden King og Bournemouth avsluttet Premier League-sesongen med målfesten (5-3-tap) på Selhurst Park.

I mellomtiden har King hatt ferie, og da egentreningen startet igjen, kom kjenningene i låret.

– Jeg kom tilbake og trente litt for hardt, ble litt for ivrig. Jeg var litt for giret før samlingen. Jeg fikk et lite «set back» og måtte stå over fem dager med trening samt to treninger her på samling, forklarer spissen.

King

TILSKUER: Her er Joshua King på sidelinjen under mandagens trening på Ullevaal.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Urovekkende

King mener formen ikke har så mye å si når han løper utpå et fullsatt Ullevaal mot Romania. «Du blir giret og tenker ikke så mye på andre ting», sier Norge-spissen.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp liker imidlertid ikke det han hører.

– Det er urovekkende når det er vår beste spiller, og spilleren som skal score målene. Når King ikke er i sin beste form, starter vi litt i minus, mener Torp.

Torp påpeker samtidig at det er en risiko for å slå opp skaden når han har gått flere dager uten trening.

Landslagslege Ola Sand uttalte mandag at de «ikke tok noen sjanser» med King.

– At han er tatt ut av trening, handler om skaderisikoen. Han kommer fra en lang sesong og har et godt grunnlag, så det fysiske er ikke krise. Men det begynner å bli noen uker siden (sesongslutt), sier Torp.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Tidligere Brann- og Kongsvinger-spiller Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Lagerbäck har vært klar på at bare seks poeng er godt nok fra kampene mot Romania og Færøyene for å henge med i EM-kvaliken.

Her blir trolig favorittene fra Spania utilnærmelige, og dermed må Norge kjempe mot Sverige og Romania om 2.-plassen og den andre direktebilletten.

Naboene i øst fikk et lite overtak da de tok med seg et poeng fra Ullevaal i mars. Hvis Norge ikke blir blant de to beste i kvaliken, venter en ekstrasjanse gjennom sluttspillet i nasjonsligaen neste år.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP
 • Norge-Serbia utsettes

  Uefa bekrefter at alle landskamper i regi av organisasjonen utsettes inntil videre. Det gjelder også EM-omspillet mellom Norge og Serbia.

  Det ble onsdag holdt en telefonkonferanse der 55 medlemsland i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var med. Det var der den nye planen for kampaktivitet ble lansert.

  Ifølge den tyske TV-kanalen ZDF legges det opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen. Det er i denne at Norge og Serbia trolig møtes.

  – Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB.

  Kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det.

  Trening Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal