Bekymret av Kings form-utspill: – Urovekkende

Joshua King (27) har slitt med en lårskade og innrømmer at formen skulle vært bedre. Det er dårlig nytt før «må vinne»-kampen mot Romania, mener NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

King

VIKTIG: Joshua King er Norges ubestridte ener på topp.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bournemouth-spissen startet landslagssamlingen forsiktig med alternativ trening både mandag og tirsdag.

Landslagssjef Lars Lagerbäck kunne glede seg over å ha King med for fullt onsdag, men selv om King blir kampklar, er spissen tydelig på at formen ikke er optimal.

Treningssmell

– Jeg skulle ønske jeg var i en bedre form. Jeg har vært skadet et par dager nå, og har gått glipp av litt trening. Vi får håpe adrenalinet får meg i gang på fredag, sier King til NRK.

Det er gått snart en måned siden King og Bournemouth avsluttet Premier League-sesongen med målfesten (5-3-tap) på Selhurst Park.

I mellomtiden har King hatt ferie, og da egentreningen startet igjen, kom kjenningene i låret.

– Jeg kom tilbake og trente litt for hardt, ble litt for ivrig. Jeg var litt for giret før samlingen. Jeg fikk et lite «set back» og måtte stå over fem dager med trening samt to treninger her på samling, forklarer spissen.

King

TILSKUER: Her er Joshua King på sidelinjen under mandagens trening på Ullevaal.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Urovekkende

King mener formen ikke har så mye å si når han løper utpå et fullsatt Ullevaal mot Romania. «Du blir giret og tenker ikke så mye på andre ting», sier Norge-spissen.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp liker imidlertid ikke det han hører.

– Det er urovekkende når det er vår beste spiller, og spilleren som skal score målene. Når King ikke er i sin beste form, starter vi litt i minus, mener Torp.

Torp påpeker samtidig at det er en risiko for å slå opp skaden når han har gått flere dager uten trening.

Landslagslege Ola Sand uttalte mandag at de «ikke tok noen sjanser» med King.

– At han er tatt ut av trening, handler om skaderisikoen. Han kommer fra en lang sesong og har et godt grunnlag, så det fysiske er ikke krise. Men det begynner å bli noen uker siden (sesongslutt), sier Torp.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Tidligere Brann- og Kongsvinger-spiller Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Lagerbäck har vært klar på at bare seks poeng er godt nok fra kampene mot Romania og Færøyene for å henge med i EM-kvaliken.

Her blir trolig favorittene fra Spania utilnærmelige, og dermed må Norge kjempe mot Sverige og Romania om 2.-plassen og den andre direktebilletten.

Naboene i øst fikk et lite overtak da de tok med seg et poeng fra Ullevaal i mars. Hvis Norge ikke blir blant de to beste i kvaliken, venter en ekstrasjanse gjennom sluttspillet i nasjonsligaen neste år.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny verdensrekord på halvmaraton

  Geoffrey Kamworor fra Kenya løp inn til ny verdensrekord da han vant København halvmaraton på tiden 58.01 søndag.

  Kamworor forbedret dermed verdensrekorden med 17 sekunder. Det ble først oppgitt at vinneren ble den første mannen til å løpe halvmaraton på under 58 minutter, men tiden ble oppjustert to sekunder etter målgang.

  Norske Sondre Nordstad Moen løp inn til niendeplass i København. Han kom i mål på tiden 1.00.20, skriver Friidrettsforbundet.

  I kvinneklassen var det Berhane Dibaba Adugna fra Etiopia som stakk av med seieren. (NTB)

  Geoffrey Kamworor
  Foto: Seth Wenig / AP
 • RBK tror fortsatt på seriegull

  Rosenborg er sju poeng bak serieleder Molde, og har spilt én kamp mer, men trønderne tror fortsatt de kan vinne Eliteserien. Lørdag ble Lillestrøm slått 3–1 på Lerkendal. Ni kamper gjenstår.

  – Hvis vi vinner alle ni tror jeg vi tar seriegull. Det er bare å peise på. Vi har absolutt troen på at det er fullt mulig, sier Birger Meling til klubbens nettsted.

  Heller ikke RBK-trener Eirik Horneland tror det er en umulig oppgave å hente inn Odd, Bodø/Glimt og Molde foran dem på tabellen.

  – Vi må jo drømme om det. Jeg tror vi må vinne åtte av ni seriekamper, sier han til Adresseavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Lillestrøm.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Tutta får skryt

  Europas lagkaptein var imponert over Suzann Pettersen etter lørdagens runde. Søndag avgjøres Solheim Cup.

  Stillingen før den siste dagen er 8-8 mellom Europa og USA. 38 år gamle Pettersen imponerte i vanskelige værforhold til tross for nederlaget lørdag. Hun hadde blant annet fem birdies i løpet av seks hull midt i runden. – Det var en fantastisk rekke. I de forholdene var det fenomenalt, roste Europa-kaptein Catriona Matthew til Golf Channel.

  Pettersen selv la ikke skjul på at hun stortrivdes på banen da hun spilte på sitt beste.

  – Jeg elsket det. Man glemmer på en måte forholdene og bare spiller, sier Tutta til Golf Channel. (NTB)

  Tutta
  Foto: Andy Buchanan / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal