– Jeg har alltid følt en tilhørighet til Old Trafford

Etter nesten en uke med forhandlinger, er «The Special One» og United-ledelsen blitt enige. Mourinho har signert en treårskontrakt.

Jose Mourinho

ENIGE: José Mourinho er Manchester Uniteds nye manager.

Foto: LEON NEAL / Afp

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

– Å bli manager i Manchester United er en spesiell ære. Det er en klubb som er kjent og beundret over hele verden, sier Mourinho i en uttalelse.

– Det hviler en mystikk og romantikk over klubben som ingen andre klubber kan matche. Jeg har alltid følt en tilhørighet til Old Trafford. Noen av de viktigste minnene i karrieren min har jeg derfra, kommenterer han videre.

Laster Twitter-innhold

– Den beste manageren

Mourinho har vært i samtaler med United-ledelsen siden nederlandske Louis van Gaal fikk sparken som manager mandag.

Det skal være de personlige sponsoravtalene som har forsinket forhandlingene. Den tidligere Chelsea-manageren har en rekke personlige sponsoravtaler som måtte avstemmes med den allerede eksisterende porteføljen på Old Trafford.

Britiske medier, blant dem velrenommerte Sky Sports, hevder at partene kom til enighet om en avtale torsdag kveld.

Mourinho, som har vunnet mesterligaen med både Porto og Inter, har fått en treårskontrakt i United og avtalen skal ha en verdi på mellom 10 og 15 millioner pund per sesong.

Laster Twitter-innhold

– Ideell merittliste

Det skal også vente ekstra bonuser dersom manageren fører United til ligagull eller til mesterligaen.

– José er den beste manageren i «gamet» i dag. Han har vunnet trofeer og inspirert spillere i land over hele Europa. Han kjenner selvfølgelig også Premier League svært godt, sier klubbens direktør Ed Woodward om den tidligere Chelsea-manageren.

– Merittlisten hans er ideell med tanke på å utvikle klubben videre, sier United-direktøren.

Mourinho vil trolig lede United for første gang når klubben møter Borussia Dortmund i Shanghai 22. juli.

Det er nå duket for spektakulære byoppgjør i Manchester etter at Pep Guardiola også overtar i Manchester City. Trenerduellene mellom Mourinho og Guardiola kan fort bli et fascinerende aspekt ved den kommende Premier League-sesongen.

Mourinho og Guardiola

MØTES IGJEN: Mourinho og Guardiola fra tiden i Real Madrid og Barcelona.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Skeptisk til ansettelsen

Fotballskribent Thore Haugstad er imidlertid ikke overbevist om at Mourinho er riktig mann for klubben.

– Alt av historikk tilsier at Mourinho ikke sitter lenger enn tre år, kanskje fire. Vi vet at han har en lederstil basert på konfrontasjon og stridigheter. Vi vet at resultatene har blitt dårligere i det tredje året, og at han både i Real Madrid og Chelsea etterlot en splittet og utslitt spillerstall, skriver han i en kommentar.

– United vet det også. De er smertelig klar over risikoene dette kan medføre. Det at de likevel har gjort trekket, vitner om hvor desperat situasjonen har blitt, skriver han videre.

Også United-legenden Eric Cantona er skeptisk til om Mourinho er rett mann for gamleklubben.

Noen reaksjoner på twitter på ansettelsen:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Les også: United-supporterleiar: – Som hand i hanske for oss

Siste nytt

 • Signerte milliardkontrakt

  Patrick Mahomes har skrevet under på en 10 år lang kontraktsforlengelse med Kansas City Chiefs. Avtalen er den største som er inngått i idrettshistorien.

  Quarterbacken var den store stjerna da Kansas City Chiefs vant sin første Super Bowl siden 1970 i februar. Fram til kontraktsslutt i 2031 kan Mahomes tjene opptil 503 millioner dollar, over 4,7 milliarder kroner, og er garantert over 4 milliarder i løpet av kontraktsperioden.

  Den tidligere rekorden ble holdt av baseballspiller Mike Trout som signerte en kontrakt verdt 425 millioner dollar i 2019.

  Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 1,2 milliarder kroner på sin fireårskontrakt med Juventus fram til 2022 .Den største kontrakten fotballhistorien til nå signerte Gareth Bale da han skrev under en 6-årskontrakt med Real Madrid verdt 146 millioner dollar i 2013.

  Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • MLS-klubb trekker seg

  Major League Soccer (MLS) gjør comeback 9. juli etter viruspausen med en turnering for alle 26 klubber.

  Men ikke alle kommer til å delta. FC Dallas har nemlig valgt å trekke laget sitt ettersom flere i klubben har testet positivt for koronaviruset.

  Ronny Deila er trener i New Yorke City, mens Adama Diomandé (LAFC), Ola Kamara (DC United) og Jakob Glesnes (Philadelphia Union) alle spiller i den amerikanske ligaen.

  MLS
  Foto: JEWEL SAMAD
 • Amper stemning mellom Spurs-duo

  I Tottenhams 1-0-seier over Everton stjal Hugo Lloris og Son Heung-min overskriftene med en amper uenighet på vei inn til pause.

  Tottenham-kaptein Lloris var rasende på lagkameraten sin og dyttet til ham, noe som fikk Son til å reagere. Flere av Tottenham-spillerne fikk skilt kamphanene før situasjonen utviklet seg ytterligere.

  Årsaken er foreløpig ukjent, men TV-bildene kan tyde på at keeperen var misfornøyd med at Son ikke løp tilbake på en Everton-kontring. (NTB)

  GSbzKGIZsBc
  Foto: ADAM DAVY

Sendeplan

Kl. Program Kanal