– Jeg har alltid følt en tilhørighet til Old Trafford

Etter nesten en uke med forhandlinger, er «The Special One» og United-ledelsen blitt enige. Mourinho har signert en treårskontrakt.

Jose Mourinho

ENIGE: José Mourinho er Manchester Uniteds nye manager.

Foto: LEON NEAL / Afp

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

– Å bli manager i Manchester United er en spesiell ære. Det er en klubb som er kjent og beundret over hele verden, sier Mourinho i en uttalelse.

– Det hviler en mystikk og romantikk over klubben som ingen andre klubber kan matche. Jeg har alltid følt en tilhørighet til Old Trafford. Noen av de viktigste minnene i karrieren min har jeg derfra, kommenterer han videre.

Laster Twitter-innhold

– Den beste manageren

Mourinho har vært i samtaler med United-ledelsen siden nederlandske Louis van Gaal fikk sparken som manager mandag.

Det skal være de personlige sponsoravtalene som har forsinket forhandlingene. Den tidligere Chelsea-manageren har en rekke personlige sponsoravtaler som måtte avstemmes med den allerede eksisterende porteføljen på Old Trafford.

Britiske medier, blant dem velrenommerte Sky Sports, hevder at partene kom til enighet om en avtale torsdag kveld.

Mourinho, som har vunnet mesterligaen med både Porto og Inter, har fått en treårskontrakt i United og avtalen skal ha en verdi på mellom 10 og 15 millioner pund per sesong.

Laster Twitter-innhold

– Ideell merittliste

Det skal også vente ekstra bonuser dersom manageren fører United til ligagull eller til mesterligaen.

– José er den beste manageren i «gamet» i dag. Han har vunnet trofeer og inspirert spillere i land over hele Europa. Han kjenner selvfølgelig også Premier League svært godt, sier klubbens direktør Ed Woodward om den tidligere Chelsea-manageren.

– Merittlisten hans er ideell med tanke på å utvikle klubben videre, sier United-direktøren.

Mourinho vil trolig lede United for første gang når klubben møter Borussia Dortmund i Shanghai 22. juli.

Det er nå duket for spektakulære byoppgjør i Manchester etter at Pep Guardiola også overtar i Manchester City. Trenerduellene mellom Mourinho og Guardiola kan fort bli et fascinerende aspekt ved den kommende Premier League-sesongen.

Mourinho og Guardiola

MØTES IGJEN: Mourinho og Guardiola fra tiden i Real Madrid og Barcelona.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Skeptisk til ansettelsen

Fotballskribent Thore Haugstad er imidlertid ikke overbevist om at Mourinho er riktig mann for klubben.

– Alt av historikk tilsier at Mourinho ikke sitter lenger enn tre år, kanskje fire. Vi vet at han har en lederstil basert på konfrontasjon og stridigheter. Vi vet at resultatene har blitt dårligere i det tredje året, og at han både i Real Madrid og Chelsea etterlot en splittet og utslitt spillerstall, skriver han i en kommentar.

– United vet det også. De er smertelig klar over risikoene dette kan medføre. Det at de likevel har gjort trekket, vitner om hvor desperat situasjonen har blitt, skriver han videre.

Også United-legenden Eric Cantona er skeptisk til om Mourinho er rett mann for gamleklubben.

Noen reaksjoner på twitter på ansettelsen:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Les også: United-supporterleiar: – Som hand i hanske for oss

Siste nytt

 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad
 • Lundby mottok Raw Air-prisen

  Maren Lundby vant som kjent Raw Air sammenlagt i mars, men turneringen ble avbrutt på grunn av koronautbruddet. Nå har hun imidlertid mottatt beviset på at hun gikk til topps i den prestisjefulle hoppturneringen. Lundby vant samtidig verdenscupen sammenlagt.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • RBK henter landslagsspiller

  Kristine Minde forlater storklubben Wolfsburg til fordel for Rosenborg, melder klubben på sine nettsider. Minde, som har 107 landskamper for Norge, er spilleklar for RBK fra 1. august 2020 med kontrakt ut 2022.

  Minde
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal