NRK Meny
Normal

van Gaal ferdig i United: – Jeg er veldig skuffet

Mandag kveld melder Manchester United at manager Louis van Gaal (64) er ferdig i klubben.

Van Gaal

FERDIG: Louis van Gaal ledet sin siste kamp som Manchester United-manager på Wembley på lørdag.

Foto: John Sibley / Reuters

Det skriver klubben i en pressemelding på hjemmesiden sin 21.30 norsk tid. Også nederledenderen selv kommer med en offisiell uttalelse.

«Det har vært en ære å lede en så utrolig klubb som Manchester United. Jeg har fått en av mine store ambisjoner innfridd. Jeg er veldig stolt over å ha hjulpet United til å vinne FA-cupen for 12. gang i klubbhistorien», åpner van Gaal med.

Skuffet

FA-cuptriumfen på lørdag ble også det siste 64-åringen gjorde som United-manager, og det eneste troféet han sikret klubben i løpet av sine to år.

«Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre min treårsplan. Jeg tror mitt fundament står stødig slik at klubben kan fortsette fremover og oppnå enda større suksess», sier van Gaal.

(Les hele uttalelsen i bunnen av saken)

– Jeg vil takke van Gaal og hans team for en fantastisk jobb de siste to årene, sier klubbpresident Ed Woodward.

Mourinho inn?

Klubben skriver også at en ny manager vil bli bekreftet snart.

Spekulasjonene om at Jose Mourinho rykker stadig nærmere manager-kontoret på Old Trafford har aldri vært større. Allerede i helgen skrev BBC at portugiseren er enig med klubben.

SOCCER-MNU-MOURINHO/

NY SJEF?: Jose Mourinho avbildet utenfor sitt hjem i London i går.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

van Gaal var tydelig irritert

Van Gaal er blitt spurt om fremtiden sin flere ganger de siste to dagene, også like etter FA-cuptriumfen.

– Jeg viser dere trofeet, men jeg diskuterer ikke dette med mine venner i mediene, som allerede har gitt meg sparken i seks måneder, sa han syrlig da.

Søndag var nederlenderen betraktelig mer ordknapp, da Sky Sports ønsket å stille ham noen spørsmål på vei ut av spillerhotellet i London.

– Det er over, sa van Gaal, uten å ville presisere hva som er «over».

Van Gaal skal være rasende over behandlingen han har fått av klubben, ifølge The Times.

– Upopulær blant spillerne

Mandag lekket både The Guardian og The Independent detaljer om det som skal være stor misnøye med van Gaal blant flere av Uniteds spillere.

Avisene skriver at forholdet skal ha vært anstrengt nærmest fra første stund. Årsaken er nederlenderens strikse metoder. Blant annet skal Van Gaal ha sendt eposter til hver enkelt spiller etter kampene, der han vektla feil som spillerne hadde gjort i kamp.

Etter hvert skal flere av spillerne ha sluttet å lese disse beskjedene. Van Gaal skal ha fått nyss i dette, hvorpå nederlenderen skal ha fulgt opp med å legge inn en «tracker» i epostene, for å forsikre seg om at beskjedene ble lest.

Van Gaals spillestil og treningsmetoder skal også være upopulær blant spillerne. Nederlenderens fotballfilosofi beskrives som «for treg» og «for metodisk», ifølge The Independent.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal