van Gaal ferdig i United: – Jeg er veldig skuffet

Mandag kveld melder Manchester United at manager Louis van Gaal (64) er ferdig i klubben.

Van Gaal

FERDIG: Louis van Gaal ledet sin siste kamp som Manchester United-manager på Wembley på lørdag.

Foto: John Sibley / Reuters

Det skriver klubben i en pressemelding på hjemmesiden sin 21.30 norsk tid. Også nederledenderen selv kommer med en offisiell uttalelse.

«Det har vært en ære å lede en så utrolig klubb som Manchester United. Jeg har fått en av mine store ambisjoner innfridd. Jeg er veldig stolt over å ha hjulpet United til å vinne FA-cupen for 12. gang i klubbhistorien», åpner van Gaal med.

Skuffet

FA-cuptriumfen på lørdag ble også det siste 64-åringen gjorde som United-manager, og det eneste troféet han sikret klubben i løpet av sine to år.

«Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre min treårsplan. Jeg tror mitt fundament står stødig slik at klubben kan fortsette fremover og oppnå enda større suksess», sier van Gaal.

(Les hele uttalelsen i bunnen av saken)

– Jeg vil takke van Gaal og hans team for en fantastisk jobb de siste to årene, sier klubbpresident Ed Woodward.

Mourinho inn?

Klubben skriver også at en ny manager vil bli bekreftet snart.

Spekulasjonene om at Jose Mourinho rykker stadig nærmere manager-kontoret på Old Trafford har aldri vært større. Allerede i helgen skrev BBC at portugiseren er enig med klubben.

SOCCER-MNU-MOURINHO/

NY SJEF?: Jose Mourinho avbildet utenfor sitt hjem i London i går.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

van Gaal var tydelig irritert

Van Gaal er blitt spurt om fremtiden sin flere ganger de siste to dagene, også like etter FA-cuptriumfen.

– Jeg viser dere trofeet, men jeg diskuterer ikke dette med mine venner i mediene, som allerede har gitt meg sparken i seks måneder, sa han syrlig da.

Søndag var nederlenderen betraktelig mer ordknapp, da Sky Sports ønsket å stille ham noen spørsmål på vei ut av spillerhotellet i London.

– Det er over, sa van Gaal, uten å ville presisere hva som er «over».

Van Gaal skal være rasende over behandlingen han har fått av klubben, ifølge The Times.

– Upopulær blant spillerne

Mandag lekket både The Guardian og The Independent detaljer om det som skal være stor misnøye med van Gaal blant flere av Uniteds spillere.

Avisene skriver at forholdet skal ha vært anstrengt nærmest fra første stund. Årsaken er nederlenderens strikse metoder. Blant annet skal Van Gaal ha sendt eposter til hver enkelt spiller etter kampene, der han vektla feil som spillerne hadde gjort i kamp.

Etter hvert skal flere av spillerne ha sluttet å lese disse beskjedene. Van Gaal skal ha fått nyss i dette, hvorpå nederlenderen skal ha fulgt opp med å legge inn en «tracker» i epostene, for å forsikre seg om at beskjedene ble lest.

Van Gaals spillestil og treningsmetoder skal også være upopulær blant spillerne. Nederlenderens fotballfilosofi beskrives som «for treg» og «for metodisk», ifølge The Independent.

Siste nytt

 • Pernell Whitaker er død

  Tidligere OL-vinner i boksing Pernell Whitaker har gått bort 55 år gammel. Whitaker ble påkjørt av en bil søndag og døde av skadene. Bokselegenden vant blant annet gull i OL i Los Angeles i 1984, i tillegg til VM-gull i fire forskjellige vektklasser.

  Pernell Whitaker, Lou Duva, Larry Hazard
  Foto: Ron Frehm / AP
 • Uavgjort for Norge

  Norges G19-lag spilte mandag sin første kamp i U19-EM i fotball. De norske guttene møtte Irland, og ledet lenge etter at Rosenborgs Erik Botheim satt inn 1-0 i det åttende minutt. Irene kom tilbake og utlignet knappe ti minutter før slutt. Kampen endte 1-1.

  NM i fotball 2019 2. runde. Tiller - Rosenborg (0-3)
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal