Hopp til innhold

van Gaal ferdig i United: – Jeg er veldig skuffet

Mandag kveld melder Manchester United at manager Louis van Gaal (64) er ferdig i klubben.

Van Gaal

FERDIG: Louis van Gaal ledet sin siste kamp som Manchester United-manager på Wembley på lørdag.

Foto: John Sibley / Reuters

Det skriver klubben i en pressemelding på hjemmesiden sin 21.30 norsk tid. Også nederledenderen selv kommer med en offisiell uttalelse.

«Det har vært en ære å lede en så utrolig klubb som Manchester United. Jeg har fått en av mine store ambisjoner innfridd. Jeg er veldig stolt over å ha hjulpet United til å vinne FA-cupen for 12. gang i klubbhistorien», åpner van Gaal med.

Skuffet

FA-cuptriumfen på lørdag ble også det siste 64-åringen gjorde som United-manager, og det eneste troféet han sikret klubben i løpet av sine to år.

«Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre min treårsplan. Jeg tror mitt fundament står stødig slik at klubben kan fortsette fremover og oppnå enda større suksess», sier van Gaal.

(Les hele uttalelsen i bunnen av saken)

– Jeg vil takke van Gaal og hans team for en fantastisk jobb de siste to årene, sier klubbpresident Ed Woodward.

Mourinho inn?

Klubben skriver også at en ny manager vil bli bekreftet snart.

Spekulasjonene om at Jose Mourinho rykker stadig nærmere manager-kontoret på Old Trafford har aldri vært større. Allerede i helgen skrev BBC at portugiseren er enig med klubben.

SOCCER-MNU-MOURINHO/

NY SJEF?: Jose Mourinho avbildet utenfor sitt hjem i London i går.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

van Gaal var tydelig irritert

Van Gaal er blitt spurt om fremtiden sin flere ganger de siste to dagene, også like etter FA-cuptriumfen.

– Jeg viser dere trofeet, men jeg diskuterer ikke dette med mine venner i mediene, som allerede har gitt meg sparken i seks måneder, sa han syrlig da.

Søndag var nederlenderen betraktelig mer ordknapp, da Sky Sports ønsket å stille ham noen spørsmål på vei ut av spillerhotellet i London.

– Det er over, sa van Gaal, uten å ville presisere hva som er «over».

Van Gaal skal være rasende over behandlingen han har fått av klubben, ifølge The Times.

– Upopulær blant spillerne

Mandag lekket både The Guardian og The Independent detaljer om det som skal være stor misnøye med van Gaal blant flere av Uniteds spillere.

Avisene skriver at forholdet skal ha vært anstrengt nærmest fra første stund. Årsaken er nederlenderens strikse metoder. Blant annet skal Van Gaal ha sendt eposter til hver enkelt spiller etter kampene, der han vektla feil som spillerne hadde gjort i kamp.

Etter hvert skal flere av spillerne ha sluttet å lese disse beskjedene. Van Gaal skal ha fått nyss i dette, hvorpå nederlenderen skal ha fulgt opp med å legge inn en «tracker» i epostene, for å forsikre seg om at beskjedene ble lest.

Van Gaals spillestil og treningsmetoder skal også være upopulær blant spillerne. Nederlenderens fotballfilosofi beskrives som «for treg» og «for metodisk», ifølge The Independent.

Siste nytt

 • Forsvarstabbe sørget for ny Tottenham-nedtur

  Tottenham fortsetter å tape poeng i Premier League. Torsdag gikk laget sin femte kamp på rad uten seier i 1-2-tapet for West Ham på eget gress.

  Tottenham leverte en strålende sesongstart med ti kamper uten tap, men deretter har det gått tyngre for Ange Postecoglous menn. De står med fire tap på sine fem siste kamper, og de har tapt tre strake hjemmekamper. Noe av grunnen til det har vært skader og suspensjoner på sentrale spillere.

  De hvitkledde ligger på femteplass etter 15 kamper. Opp til serieleder og rival Arsenal skiller det ni poeng.

  Cristian Romero var torsdag tilbake fra en tre kamper lang suspensjon, og argentineren svarte med å sende hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter med en godt plassert heading.

  Etter hvilen kom gjestene ut med energi og seks minutter senere var lagene like langt. Jarrod Bowen plukket opp en retur og banket ballen i nettet.

  Tottenham presset for seier og kom til en stor sjanse 20 minutter før slutt. Men headingen til Richarlison strøk stolpen, og det skulle vise seg å koste fem minutter senere.

  Destiny Udogie sendte et horribelt tilbakespill til keeper Vicario, som kom ut og slo ballen unna foran en jaktende Bowen. Den gikk imidlertid bare til James Ward-Prowse, som skjøt i stolpen før han satte sin egen retur i mål.

  Med seieren har West Ham unngått nederlag i fire strake kamper, der to har endt med tre poeng.

  Tottenham skal møte Newcastle i neste runde, mens West Ham gjester Fulham.

  (NTB)

  4d20LNfRL54
  Foto: AP
 • Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.

  Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.

  78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.

  Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.

  Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.

  Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.

  Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.

  Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.

  (NTB)

  GVzhZ9XSqeo
  Foto: AP
 • Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut

  Danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-VM på hjemmebane. Japan og norskfødte Sakura Kametani Hauge vant 27-26 i Herning.

  Danmark er sammen med Norge og Frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. I første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende Japan.

  Danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet.

  – Hvor skal vi starte?

  – Det så simpelthen komisk ut.

  Det er deler av dommen som danske BT kom med etter kampslutt.

  I mål leverte Hauge, som går under navnet Sakura Kametani i Japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i Bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. Til daglig spiller hun i franske Besancon.

  Til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret Japan opp og skaffet seg en god luke. På et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep.

  Japans beste resultat i VM er sjuendeplass i 1965. I OL på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass.

  Danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. Foran hjemmepublikumet i Herning fikk de til tider bank i annen omgang.

  (NTB)

  3D74FjJXuas
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal