Hopp til innhold

van Gaal ferdig i United: – Jeg er veldig skuffet

Mandag kveld melder Manchester United at manager Louis van Gaal (64) er ferdig i klubben.

Van Gaal

FERDIG: Louis van Gaal ledet sin siste kamp som Manchester United-manager på Wembley på lørdag.

Foto: John Sibley / Reuters

Det skriver klubben i en pressemelding på hjemmesiden sin 21.30 norsk tid. Også nederledenderen selv kommer med en offisiell uttalelse.

«Det har vært en ære å lede en så utrolig klubb som Manchester United. Jeg har fått en av mine store ambisjoner innfridd. Jeg er veldig stolt over å ha hjulpet United til å vinne FA-cupen for 12. gang i klubbhistorien», åpner van Gaal med.

Skuffet

FA-cuptriumfen på lørdag ble også det siste 64-åringen gjorde som United-manager, og det eneste troféet han sikret klubben i løpet av sine to år.

«Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre min treårsplan. Jeg tror mitt fundament står stødig slik at klubben kan fortsette fremover og oppnå enda større suksess», sier van Gaal.

(Les hele uttalelsen i bunnen av saken)

– Jeg vil takke van Gaal og hans team for en fantastisk jobb de siste to årene, sier klubbpresident Ed Woodward.

Mourinho inn?

Klubben skriver også at en ny manager vil bli bekreftet snart.

Spekulasjonene om at Jose Mourinho rykker stadig nærmere manager-kontoret på Old Trafford har aldri vært større. Allerede i helgen skrev BBC at portugiseren er enig med klubben.

SOCCER-MNU-MOURINHO/

NY SJEF?: Jose Mourinho avbildet utenfor sitt hjem i London i går.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

van Gaal var tydelig irritert

Van Gaal er blitt spurt om fremtiden sin flere ganger de siste to dagene, også like etter FA-cuptriumfen.

– Jeg viser dere trofeet, men jeg diskuterer ikke dette med mine venner i mediene, som allerede har gitt meg sparken i seks måneder, sa han syrlig da.

Søndag var nederlenderen betraktelig mer ordknapp, da Sky Sports ønsket å stille ham noen spørsmål på vei ut av spillerhotellet i London.

– Det er over, sa van Gaal, uten å ville presisere hva som er «over».

Van Gaal skal være rasende over behandlingen han har fått av klubben, ifølge The Times.

– Upopulær blant spillerne

Mandag lekket både The Guardian og The Independent detaljer om det som skal være stor misnøye med van Gaal blant flere av Uniteds spillere.

Avisene skriver at forholdet skal ha vært anstrengt nærmest fra første stund. Årsaken er nederlenderens strikse metoder. Blant annet skal Van Gaal ha sendt eposter til hver enkelt spiller etter kampene, der han vektla feil som spillerne hadde gjort i kamp.

Etter hvert skal flere av spillerne ha sluttet å lese disse beskjedene. Van Gaal skal ha fått nyss i dette, hvorpå nederlenderen skal ha fulgt opp med å legge inn en «tracker» i epostene, for å forsikre seg om at beskjedene ble lest.

Van Gaals spillestil og treningsmetoder skal også være upopulær blant spillerne. Nederlenderens fotballfilosofi beskrives som «for treg» og «for metodisk», ifølge The Independent.

Siste nytt

 • Stygg kollisjon etter avgjørende VM-mål: – Ordentlig smell

  Iran hadde muligheten til å bli historiske i VM-sammenheng, men avansementet glapp. Christian Pulisic måtte bli byttet ut etter han scoret det avgjørende målet og sendte USA til VM-sluttspillet.

  Premisset før oppgjøret var klart: Vinneren av kampen var klar for VM-åttedelsfinale. I Irans tilfelle, for første gang i historien.

  Men USA ble for sterke, vant kampen og er klare for VM-åttedelsfinale etter 1-0-seier over Iran. Mye takket være en heltemodig Christian Pulisic, som scoret kampens eneste mål.

  Chelsea-spilleren kunne bredside ballen i mål etter et nydelig USA-angrep rett før pause. Men i all jubelen, lå Pulisic i tydelig smerter og vred seg bak den iranske målstreken. Rett etter berøringen som ledet til scoring, krasjet amerikaneren med Irans sisteskanse Alireza Beiranvand.

  – Han ofrer alt for å sette den i mål. Han får en ordentlig smell, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

  – Ordentlig kollisjon, men det ofrer han, fortsatte ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

  Pulisic ble byttet ut i pausen etter smellen.

  Iran presset på for utligningen og ropte på straffe i kampens siste minutt, men maktet ikke å score. Laget slo Wales 2–0 i forrige kamp, men blir stående på tre poeng i gruppespillet, og er dermed slått ut av VM. USA tar følge med England, og er klare for åttedelsfinaler. USA møter Nederland.

  WCup Iran United States Soccer
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Frappart blir første kvinnelige hoveddommer i fotball-VM for menn

  Stéphanie Frappart (38) fortsetter å skrive dommerhistorie i fotballen. Torsdag får hun ansvaret for dømmingen i VM-kampen mellom Tyskland og Costa Rica.

  Med det blir hun første kvinne til å være kampleder i et fotball-VM for menn. Tidligere i Qatar-sluttspillet har Frappart vært fjerdedommer.

  – Dette avslutter en lang prosess som startet for flere år siden med utvikling av kvinnelige dommere til herreturneringer på junior- og seniornivå. Nå viser vi klart og tydelig at det er kvalitet, ikke kjønn, som teller for oss, sier Fifa-topp og tidligere stjernedommer Pierluigi Collina i en uttalelse.

  Fra før var Frappart første kvinne til å dømme herrekamper i Ligue 1, mesterligaen, europaligaen, Uefas supercup og europeisk VM-kvalifisering.

  Hun er en av tre kvinnelige hoveddommere som er plukket ut til årets VM. I alt er det 36 kampledere på plass i Qatar. (NTB)

  Soccer WCup Female Referees
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Haug scoret for Roma i cupen

  Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

  Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

  Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

  Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

  (©NTB)

  Sophie Roman Haug
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste