Hauger tar nytt steg: – Aldri vært nærmere å få en nordmann i Formel 1

Norske Dennis Hauger (18) er sikret et sete verdt mange millioner i Prema og Formel 2.

Dennis Hauger Challenge

FORMEL 2-KLAR: Dennis Hauger.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Det har ligget i kortene en stund, men nå er Dennis Hauger klar for nest øverste nivå i Formel-sirkuset når han nå er klar for Formel 2. Der vil han kjøre for det italienske laget Prema Racing. Det bekrefter Red Bull og Prema i en pressemelding.

– Jeg er strålende fornøyd med å fortsette for Prema i 2022. Vi hadde et godt år i 2021 med fantastisk lagarbeid, og jeg nøt det skikkelig. Jeg er ekstremt glad for at de fortsatt tror på meg, og jeg ser frem til å fortsette med det harde arbeidet vårt denne sesongen også, sier Hauger i Premas pressemelding.

Høsten 2021 sikret nordmannen sammenlagtseier i Formel 3. Reglene i Formel 3 sier at dersom man har vunnet sammendraget, så kan man ikke kjøre samme nivå neste sesong.

Dermed har alt tydet på at Hauger skal kjøre Formel 2 i 2022. Allerede i august antydet hans manager, Harald Huysman, at han kom til å kjøre på nest øverste nivå i Formel-sirkuset.

Det har ikke lykkes NRK å få en kommentar fra Huysman eller Hauger selv.

Tredje nordmann som gjør det

18-åringen fra Aurskog skal delta på et pressetreff i Oslo onsdag.

Han overbeviste stort i Formel 3, spesielt med måten han vant på. Jeg vil påstå at han er det største talentet i sin aldersgruppe i verden, sier motorsportkommentator for Viaplay, Atle Gulbrandsen.

Det har vært to nordmenn på nest øverste nivå tidligere. Thomas Schie kjørte det som da kaltes Formel 3000 i 1997, mens Pål Varhaug kjørte GP2 i 2011.

Likevel er det en viss forskjell på nivået, og han tror Hauger har gode muligheter til å nå øverste hylle.

Vi har aldri vært nærmere å få en nordmann i Formel 1. Men det skal kjøres først og skal hevde seg i Formel 2, påpeker Gulbrandsen.

Kommentatoren mener at man ikke må ha for høye forventninger til hans første sesong. Det er mange endringer fra Formel 3 til Formel 2.

– Man skal være forsiktig med å forvente at han vinner første år. Det er veldig sjeldent at man gjør det. Min forventning er at han trenger to år i Formel 2. Hvis han gjør det bra, så kan han nå Formel 1, sier han.

NRK fikk være med Hauger da han skulle teste sin kommende bil for Prema i Abu Dhabi. Dette var første gang han satte seg ned i Prema-bilen.

Dennis Hauger

NY HVERDAG: Dennis Hauger skal kjøre denne bilen i Formel 2.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Svindyrt sete

Avtalen varer i utgangspunktet ett år, slik det er for alle førere i Red Bulls juniorprogram.

Et slikt sete i Formel 2 er ikke billig. Det skal koste mellom 20 og 23 millioner kroner for Dennis Haugers team.

Det som er noe spesielt, er at Prema Racing er en del av Ferrari-systemet. Så Hauger er fortsatt en del av Red Bulls talentprogram, mens han skal kjøre for rival Ferrari på et så høyt nivå.

Det var også Prema han kjørte for i Formel 3.

Andreplass i kåring

Haugers enorme sesong har naturligvis blitt lagt merke til utenfor Norges landegrenser. Nordmannen kom på andreplass i Autosports kåring av årets førere blant Formel 2- og Formel 3-førere.

Der ble han kun slått av Formel 2-vinner Oscar Piastri, som også kjørte for Prema forrige sesong.

Nå skal han hevde seg på et enda høyere nivå, og etter hvert satse på å havne i Formel 1 med Lewis Hamilton, Max Verstappen og de andre superstjernene.

Siste nytt

 • BBC: Lampard tilbudt jobben som Everton-manager

  Everton har tilbudt Frank Lampard jobben som manager i klubben, melder BBC, som hevder at han fikk tilbudet etter en intervjurunde og et styremøte fredag.

  Lampard har vært uten jobb siden han fikk sparken som Chelsea-manager for ett år siden. Han fikk 18 måneder som sjef i klubben han i mange år tjente som spiller, og der han skaffet seg status som klubblegende.

  Soccer Chelsea Lampard
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Glenn Solberg ledet Sverige til EM-finale

  Keeper Andreas Palicka ble helten med avgjørende redninger i sluttsekundene da Sverige halte i land 34-33-seier over Frankrike og tok seg til EM-finale.

  Et par sekunder før slutt brøt Ludovic Fabregas gjennom og kastet seg inn for å satte inn utligningsmålet, men Palicka satte seg rett og slett på ballen. Dermed kunne landslagssjef Glenn Solberg juble på sidelinja. Han har ledet sitt svenske landslag til finale etter noen svært dramatiske kamper. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Frankrike - Sverige
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Spania slo ut EM-favoritt Danmark

  Danmark kom til fredagens EM-semifinale mot Spania som stor favoritt, men kom til kort mot tittelforsvarer Spania, som vant 29-25.

  Danmark er regjerende verdensmester og tok med seg OL-sølv hjem fra Tokyo i fjor, begge ganger etter å ha slått Spania i semifinalen. I EM må laget fortsatt vente på sin første finale siden 2014.

  Spania fortsetter på sin side ferden mot det som kan bli lagets tredje EM-triumf på rad.

  Det så lenge ut til å skulle gå helt fint for danskene. I første omgang ledet danskene med inntil fire mål. Lasse Svan satte inn 14-11 et drøyt minutt før pause, men to spanske reduseringer gjorde at den danske ledelsen halvveis var 14-13.

  Etter pause var Spania best. To raske mål av Barcelona-spiller Aleix Gómez sendte laget i ledelse første gang på 17-16, og danskene kom aldri à jour igjen.

  EM i håndball for menn 2022: Spania - Danmark
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal