Manageren bekrefter konflikt med Northug

Det pågår nå en intens drakamp mellom Coop og Nye Høyder om Petter Northug.

Northug og Langås

Are Langås (t.v.) har vært manager for Petter Northug i ett år. Her er de sammen under sesongåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås i Nye Høyder, bekrefter overfor NRK.no at det nå er en konflikt mellom managementet og Petter Northug.

– Det er riktig at det er en konflikt mellom Petter Northug og Nye Høyder i forbindelse med avvikling av Nye Høyders engasjement. Petter har formidlet at han skal avvikle avtalen med Nye Høyder.

Inntil videre fortsetter Langås å jobbe for Northug - tross den pågående konflikten.

– Min rolle og fremtidige oppgaver er ikke avklart med tanke på et nytt støtteapparat rundt Petter. Inntil dette er avklart er jeg fortsatt virksom som støttespiller for Petter.

Viktig støttespiller

Are Sørum Langås har i flere år vært en av Northugs aller viktigste personlige støttespiller, men det er først det siste året at de har hatt et formelt samarbeid.

Langås har vært ekstremt tett på Northug etter at skistjernen koliderte i alkoholpåvirket tilstand natt til søndag for snart to uker siden.

NRK vet at Langås også befinner seg sammen med Northug fredag, selv om Northug gjennom sin hovedsponsor Coop har bekreftet at han vil kvitte seg med sine personlige støttespillere.

Coop vil ikke kommentere utspillet fra Nye Høyder.

–Vi har ingen flere kommentarer til saken i dag, sier informasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, til NRK.no fredag.

Northug aksepterer brudd

Torsdag kveld ble det kjent at Coop krever at Petter Northug bryter med sine viktigste støttespillere, blant andre manager og kamerat Are Sørum Langås.

Northug bekreftet senere - via Coop - at han går med på kravet.

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skrev Northug.

Manager i ett år

Langås er ansatt i selskapet Nye Høyder og har jobbet med skistjernen siden privatsatsingen kom i gang for ett år siden.

Da ba Northug selv kameraten sette sammen et team rundt privatsatsingen. Det førte blant annet til at kameraten Eirik Myhr Nossum ble ansatt som konsulent i Nye Høyder. Nossum var trener for skistjernen forrige sesong.

Siste nytt

 • Hovland i tetkamp i Florida

  Viktor Hovland slo sterkt tilbake laurdag etter baksmellen i WGC-turneringa i Florida fredag, og kjempar i toppen før siste runde.

  Laurdag gjekk han på seks under par, og er ti under par samanlagt etter tre dagar.

  Då han var ferdig med runden, låg han på sjuandeplass, seks slag bak suverene Colin Morikawa, men berre eitt slag frå andreplassen. Men fleire av dei andre var enno ikkje ferdig med sin runde.

  Det var ei sterk oppreising frå fredag. Då låg han an til ein endå betre runde, 8 under par etter 17 hol.

  Men på det siste fekk han ein kvadruppel-bogey, fire slag under par. Før dagens runde var han nummer 17.

  Turneringa er ei World Golf Championship-turnering med 10,5 millionar dollar i premiepotten.

  Sjå resultatlista her.

  Viktor Hovland
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Halfvarsson reiser hjem

  Calle Halfvarsson har tatt en tøff beslutning om å avslutte VM, skriver Det svenske skiforbundet. Avgjørelsen kom etter samtale med trenerne lørdag kveld. Han drar hjem på mandag.

  – Jeg har ikke lyktes med å finne den formen jeg ønsker, og vil heller at mine lagkamerater skal få sjansen i de konkurransene som gjenstår, sier Halfvarsson.

  Allerede etter tremila, som han brøt halvveis, sa Halfvarsson at han trolig kom til å reise hjem fra VM og avslutte sesongen.

  – Jeg tror det. Det her var litt for tøft. Tanken var at jeg skulle gjennomføre dette løpet selv om det var slitsomt. Men det er for tøft. Jeg får hodepine også, det er noe som er galt, sa Halfvarsson.

  Calle Halfvarsson.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Sørloth matchvinnar på overtid

  Alexander Sørloth heada inn sigersmålet tre minutt på overtid og gav Leipzig 3-2 over Borussia Mönchengladbach i kveldskampen i Bundesliga.

  Leipzig låg under 0-2 ved pause, og Sørloth blei bytta inn frå starten av andre omgang.

  Christopher Nkunku reduserte etter pasning frå Sørloth, og Yussuf Poulsen utlikna etter pause.

  Det var også Nkunku som la pasninga til Sørloths scoring, hans andre i Bundesliga.

  Leipzig festa dermed grepet om andreplassen, og er berre to poeng bak Bayern München, som tidlegare på dagen slo Köln 5-1.

  Alexander Sørloth scorer for Leipzig
  Foto: Annegret Hilse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal