NRK Meny
Normal

Manageren bekrefter konflikt med Northug

Det pågår nå en intens drakamp mellom Coop og Nye Høyder om Petter Northug.

Northug og Langås

Are Langås (t.v.) har vært manager for Petter Northug i ett år. Her er de sammen under sesongåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås i Nye Høyder, bekrefter overfor NRK.no at det nå er en konflikt mellom managementet og Petter Northug.

– Det er riktig at det er en konflikt mellom Petter Northug og Nye Høyder i forbindelse med avvikling av Nye Høyders engasjement. Petter har formidlet at han skal avvikle avtalen med Nye Høyder.

Inntil videre fortsetter Langås å jobbe for Northug - tross den pågående konflikten.

– Min rolle og fremtidige oppgaver er ikke avklart med tanke på et nytt støtteapparat rundt Petter. Inntil dette er avklart er jeg fortsatt virksom som støttespiller for Petter.

Viktig støttespiller

Are Sørum Langås har i flere år vært en av Northugs aller viktigste personlige støttespiller, men det er først det siste året at de har hatt et formelt samarbeid.

Langås har vært ekstremt tett på Northug etter at skistjernen koliderte i alkoholpåvirket tilstand natt til søndag for snart to uker siden.

NRK vet at Langås også befinner seg sammen med Northug fredag, selv om Northug gjennom sin hovedsponsor Coop har bekreftet at han vil kvitte seg med sine personlige støttespillere.

Coop vil ikke kommentere utspillet fra Nye Høyder.

–Vi har ingen flere kommentarer til saken i dag, sier informasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, til NRK.no fredag.

Northug aksepterer brudd

Torsdag kveld ble det kjent at Coop krever at Petter Northug bryter med sine viktigste støttespillere, blant andre manager og kamerat Are Sørum Langås.

Northug bekreftet senere - via Coop - at han går med på kravet.

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skrev Northug.

Manager i ett år

Langås er ansatt i selskapet Nye Høyder og har jobbet med skistjernen siden privatsatsingen kom i gang for ett år siden.

Da ba Northug selv kameraten sette sammen et team rundt privatsatsingen. Det førte blant annet til at kameraten Eirik Myhr Nossum ble ansatt som konsulent i Nye Høyder. Nossum var trener for skistjernen forrige sesong.

Siste nytt

 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal