Manageren bekrefter konflikt med Northug

Det pågår nå en intens drakamp mellom Coop og Nye Høyder om Petter Northug.

Northug og Langås

Are Langås (t.v.) har vært manager for Petter Northug i ett år. Her er de sammen under sesongåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås i Nye Høyder, bekrefter overfor NRK.no at det nå er en konflikt mellom managementet og Petter Northug.

– Det er riktig at det er en konflikt mellom Petter Northug og Nye Høyder i forbindelse med avvikling av Nye Høyders engasjement. Petter har formidlet at han skal avvikle avtalen med Nye Høyder.

Inntil videre fortsetter Langås å jobbe for Northug - tross den pågående konflikten.

– Min rolle og fremtidige oppgaver er ikke avklart med tanke på et nytt støtteapparat rundt Petter. Inntil dette er avklart er jeg fortsatt virksom som støttespiller for Petter.

Viktig støttespiller

Are Sørum Langås har i flere år vært en av Northugs aller viktigste personlige støttespiller, men det er først det siste året at de har hatt et formelt samarbeid.

Langås har vært ekstremt tett på Northug etter at skistjernen koliderte i alkoholpåvirket tilstand natt til søndag for snart to uker siden.

NRK vet at Langås også befinner seg sammen med Northug fredag, selv om Northug gjennom sin hovedsponsor Coop har bekreftet at han vil kvitte seg med sine personlige støttespillere.

Coop vil ikke kommentere utspillet fra Nye Høyder.

–Vi har ingen flere kommentarer til saken i dag, sier informasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, til NRK.no fredag.

Northug aksepterer brudd

Torsdag kveld ble det kjent at Coop krever at Petter Northug bryter med sine viktigste støttespillere, blant andre manager og kamerat Are Sørum Langås.

Northug bekreftet senere - via Coop - at han går med på kravet.

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,» skrev Northug.

Manager i ett år

Langås er ansatt i selskapet Nye Høyder og har jobbet med skistjernen siden privatsatsingen kom i gang for ett år siden.

Da ba Northug selv kameraten sette sammen et team rundt privatsatsingen. Det førte blant annet til at kameraten Eirik Myhr Nossum ble ansatt som konsulent i Nye Høyder. Nossum var trener for skistjernen forrige sesong.

Siste nytt

 • «Mos» legger opp

  Sarpsborg-spissen Mustafa Abdellaoue (33) gir seg etter sesongen. Den tidligere toppscoreren i Eliteserien sliter med kneet.

  – Kort fortalt så blir det her min siste sesong. Kneet har vært gjennom to operasjoner i år, og jeg trener meg opp nå, men basert på det fysioterapeut og lege sier, sammen med det jeg selv føler, så tåler ikke kneet mitt mer toppidrett, sier «Mos» til Discovery.

  Angriperen var på banen sist i september i fjor. I juni trente han igjen etter en operasjon, men like etter måtte han gjennom nok et inngrep.

  Abdellaoue startet i Skeid og har siden vært i Lillestrøm, Vålerenga, Tromsø, Aalesund og Strømsgodset. I tillegg har han spilt i FC København og OB i Danmark.

  I 2011 ble «Mos» toppscorer i Eliteserien da han scoret 17 mål for Tromsø.

  – Akkurat nå handler det om å få en hverdag uten smerter, å komme dit at man kan ta seg en joggetur. Nå skal jeg jobbe for å få et kne som fungerer i hverdagen, sier 33-åringen.

  ALyY160ejMo
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Zachariassen åpnet målkontoen

  Kristoffer Zachariassen scoret sine to første mål for Ferencvaros i 7-0-seieren over amatørlaget Tököl i den ungarske cupen.

  Ferencvaros ledet 6-0 til pause, og sotraværingen gjorde bortelagets fjerde og sjette mål. Også Oleksandr Zubkov og Myrto Uzuni (to straffespark) ble tomålsscorere i første omgang.

  Annen omgang ble av det mer målfattige slaget. Innbytter Róbert Mak gjorde 7-0 snaut ti minutter før slutt.

  Før kampen sto Zachariassen med én assist som eneste målpoeng etter overgangen fra Rosenborg til Ungarn i sommer.

  Tokmac Nguen spilte ikke onsdagens kamp i den ungarske cupens 2. runde. Ferencvaros tok seg kontrollert til åttedelsfinale uten den norske profilen.

  Eliteserien 2021: Rosenborg - Stabæk (4-2)
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Ber Bayern-stjerne ta vaksinen

  En av Tysklands ledende politikere kommer med en innstendig oppfordring til Bayern München-stjernen Joshua Kimmich om å la seg vaksinere mot koronaviruset.

  Kimmich var kaptein for Tysklands landslag i VM-kvalifiseringskampen mot Romania tidligere i måneden. Det skapte voldsom debatt da han sist helg avslørte at han er uvaksinert, på grunn av «personlige bekymringer».

  – Tenk deg om en gang til og ta vaksinen, sier Horst Seehofer, som er innenriksminister i Angela Merkels avtroppende regjering, til Bild i en beskjed til Kimmich.

  – Du er en personlighet med eksemplarisk oppførsel. Dersom du tar vaksinen, vil andre si «da gjør jeg det også». Vaksinasjon er vårt fremste våpen mot pandemien.

  Flere medisinske eksperter har kritisert Kimmich for ikke å være seg bevisst sitt ansvar som rollemodell.

  4RPB2OsgVoc
  Foto: Michael Sohn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal