Bekrefter dopingsiktelse

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) bekrefter at Christian Coleman (23) er siktet for potensielle brudd på antidoping-regelverket.

Grunnen er at Coleman, som har vært verdens raskeste på 100 meter i år (9,81), skal ha brutt meldeplikten, som krever at utøvere melder inn hvor de befinner seg til enhver tid.

«Vi bekrefter at han har blitt informert og siktet under USADAs protokoll for et potensielt brudd på antidopingreglene når det kommer til korrekt innrapportering av informasjon om oppholdssted», uttaler USADA i en pressemelding til Reuters.

– Jeg er ikke en som tar ekstra stoffer i kroppen, og jeg er aldri bekymret for å bli testet, sier Coleman i et intervju med NBC.

– Det som er skrevet om rapporteringsbrudd er ikke sant. Jeg er sikker på at forklaringen 4. september kommer til å avklare alt, og at jeg deltar i Doha (VM).

– Etter avhøret kommer jeg til å være tilgjengelig for å svare på spørsmål, men nå må jeg være reservert og respektere prosessen, sier Coleman.

Coleman
Foto: Michal Cizek / AFP

Siste nytt

 • Haaland ikke kvitt kneskaden

  Erling Braut Haaland har fortsatt knetrøbbel og er usikker foran Salzburgs kamper mot St. Pölten og Genk, skriver Nettavisen. I forrige uke måtte Haaland kaste inn håndkleet like før Norges EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene.

  Champions League - Group E - Liverpool v FC Salzburg
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Ødegaard nærmer seg storkampen

  Martin Ødegaard fullførte i dag en ny trening med Real Sociedad, skriver spanske medier. Mye på at 20-åringen spiller kampen mot Real Madrid lørdag. Han har vært ute med skade i tre uker, og sto over de to landskampene mot Færøyene og Malta.

  Martin Ødegaard
 • Pedersen dropper verdenscup

  Sverre Lunde Pedersen slet under verdenscupåpningen i Minsk og prioriterer restitusjon framfor løp kommende helg, opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  «Etter verdenscupåpningen i Minsk forrige helg følte Sverre at noe ikke stemte i kroppen. Han dro derfor hjem til Norge for testing og medisinsk oppfølging. Det har ikke gitt noen klare svar, men en mistanke om at kroppen ikke har klart å restituere seg godt nok etter sykkelvelten i Inzell tidligere i høst», skriver forbundet.

  Speedskating: World Allround Speed Skating Champinships
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal