NRK Meny
Normal

Beijing i en tynn tråd

Bjørn Maaseide lever farlig i kampen om å nå sitt fjerde OL.

Bjørn Maaseide i aksjon under VM i Sveits.

Bjørn Maaseide i aksjon under VM i Sveits i år.

Foto: FIVB

Det er 24 lag som får delta i OL-turneringen i Beijing, og ingen land kan stille med mer enn to lag.

Men alle kontinenter skal være representert, slik at det sørafrikanske laget Casey Augoustides/Patrik Flisberg - rangert som nummer 70 i verden i øyeblikket - får den siste plassen.

Iver Horrem og Bjørn Maaseide trivdes i Kristiansand da de ble nr 7. Nå kan de få VM på hjemmebane.

Iver Horrem og Bjørn Maaseide.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Etter årets 17 turneringer ligger Maaseide og makker Iver Horrem på den utsatte 23. plassen på rankingen, men det vil ikke holde til OL-plass i august neste år:

For å få delta i OL må et lag nemlig ha spilt minst åtte verdensserieturneringer. Lagene fra USA har bare spilt seks verdensserieturneringer denne sesongen, og de to beste amerikanske lagene vil garantert gå foran Horrem/Maaseide på rankingen.

Dermed vil Horrem og Maaseide rykke ut av det gode selskap når verdensmesterne Todd Rogers/Phil Dalhausser og det nest beste amerikanske laget, Jake Gibb og Sean Rosenthal, har spilt to turneringer til.

Sjuendeplasser

Horrem og Maaseide har sjuendeplass på hjemmebane i Kristiansand og niendeplass på Åland som sine beste resultater denne sesongen, men de har vært altfor ujevne og trenger minst fem sjuende- eller niendeplasser i turneringene i første halvdel av neste sesong for å kunne tenke på OL.

Terminlista for verdensserien 2008 spikres i disse dager. Antagelig blir det 10-12 turneringer fram til strek blir satt for OL-kvalifiseringen den 20.juli. Det er de åtte beste resultatene som teller i OL-kvalifiseringen.

I øyeblikket er det blitt en luke etter Jørre Kjemperud/Tarjei Skarlund som holder 17. plassen (i praksis 19. når amerikanerne legges til) på rankingen, mens mer enn ti lag kjemper om de fire siste OL-plassene. Horrem/Maaseide må passere minst to lag fra Canada, Kina, Italia og Latvia og samtidig holde unna for sterke duoer fra blant annet Portugal, Italia, Sverige, Frankrike og Sveits.

Kjell Arne Gøranson/Vegard Høidalen ligger også i feltet som jager en OL-plass - ved sesongslutt er de rangert som nummer 30 i OL-kvalifiseringen.

Brasil i tet

Det er brasilliansk på fire av de fem øverste plassene på verdensrankingen - men i OL er det bare plass til to lag.

Mesterne fra Athen, Emanuel/Ricardo, topper rankingen foran Marcio Araujo/Fabio. Men begge lagene skal se opp for landsmennene Harley/Pedro og Franco/Cunha som er nummer fire og fem.

Det russiske laget Dmitri Barsouk og Igor Kolodinskij splitter brasillianerne.

Se hele OL-rankingen her

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live