NRK Meny
Normal

Tom (23) tok EM-gull i skeet: – Dette er stort

Den norske skytteren Tom Beier Jensen (23) var best hele veien da han sikret seg EM-gull i skeet onsdag.

Tom Beier Jensen

Tom Beier Jensen var best fra kvalifisering til finale i årets skeet-EM.

Foto: Norges Skytterforbund

I finalen mot italienske Luigi Lodde var nordmannen overlegen. Med 15 treff mot italienerens 12 kunne Jensen juble for en velfortjent EM-tittel - hans første i karrieren.

– Dette var stort, sier Jensen til NRK.no på telefon fra Tyskland.

Tom Beier Jensen i EM

Tom Beier Jensen har drevet med skyting hele livet. Endelig fikk han klaff i mesterskap.

Foto: Norges Skytterforbund

Asker-gutten, som jobber som elektriker ved siden av skytekarrieren, var bestemann i hele konkurransen. Han plasserte seg øverst i kvalifiseringen med 124 treff av 125 mulige. Også i semifinalen, hvor seks mann kjempet om to finaleplasser, var nordmannen sterkest.

– Jeg var smånervøs under finalen, men det gikk veldig bra. Jeg hadde en god følelse - det har jeg egentlig hatt hele uka, sier Jensen, som aldri tidligere har hevdet seg i mesterskap.

– Tidligere har det ikke vært noe som helst egentlig. Men ting har fungert veldig bra i år. Jeg tror det har med erfaring å gjøre, sier Jensen.

Verdensrekord i lag

Georgios Achilleos fra Kypros sikret seg bronsen, mens Marko Kemppainen fra Finland ble nummer fire.

Sammen med Tore Brovold og Ole Eilif Undseth sikret Jensen også laggull for Norge. Med totalt 365 poeng satte Norge verdensrekord. Tyskland og Kypros tok sølv og bronse.

– Vi har et veldig bra lag nå, så vi får håpe det går bra i VM også, sier Jensen.

Brovold var nær ved å ta seg til semifinalen individuelt. Han måtte ut i omskyting om tre finaleplasser mot tre andre deltakere. Dessverre trakk han det korteste strået og endte på en 7.-plass.

Undseth endte på 20.-plass i den individuelle konkurransen.

Tom Beier Jensen i EM

Tom Beier Jensen på seierspallen i dagens skeetfinale. På sølvplass står Luigi Lodde, Italia og bronsevinner Georgios Achilleios, Kypros (t.h.).

Foto: Norges Skytterforbund

Siste nytt

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Wæhler tilbake til Sogn

  Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. – Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.

  Wæhler
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix
 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag