Hopp til innhold

Filip måtte gjøre «drittjobben» i Diamond League-finalen: – Jakob fikk en billig reise

BRUSSEL/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen var taktisk i Brussel og sikret andreplass foran storebror Filip. Etter løpet antydet Jakob at broren burde vært smartere.

Jakob Ingebrigtsen hadde en sterk avslutning i Brussel, men klarte ikke å løpe inn til ny norsk rekord.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vanskelige forhold og jeg tar nok en andreplass, men jeg skal ikke klage. Vi har tatt det til et helt nytt nivå i år, sier Jakob Ingebrigtsen etter Diamond League-finalen på 1500 meter i Brussel fredag kveld.

3.31,62 var kveldens nest beste tid, mens Filip løp inn til tredjeplass snaut to sekunder senere.

Dermed er drømmegrensen på 3.30 fremdeles ikke brutt når Diamond League-sesongen nå er over, selv om det lenge så lovende ut for det norske brødreparet.

Måtte tette luker

Harene åpnet voldsomt fort, og det var spådd verdensrekordforsøk før løpet. Men ifølge Ingebrigtsen-brødrene gikk det litt i rykk og napp, og unødvendig treigt i deler av løpet.

Det gjorde at det flere ganger ble små luker.

– Jeg ble den som måtte opp og tette lukene. Jeg tror nok Jakob fikk en billigere reise ved å ligge bak meg, så det var lurt av han. Da hadde han litt mer krefter igjen på slutten enn meg, sier Filip som ble spurtslått av broren.

– Jakob ville ikke, og noen måtte jo tette de jævla lukene. Men jeg tror han vokser på det, det er en mental øvelse, sier far Gjert Ingebrigtsen som påpeker at han er fornøyd med en andre- og tredjeplass i sesongfinalen.

Ingebrigtsen

PALLEN: Både Jakob (t.v.) og Filip Ingebrigtsen sikret pallplasser i sesongens siste Diamond League-stevne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Har ikke dårlig samvittighet

Jakob på sin side sier han ikke har dårlig samvittighet for at broren måtte gjøre «drittjobben».

– Jeg tror ikke han gjorde så mye jobb. Det gjelder bare å gjøre smarte ting, sier han.

Utfordrende vindforhold gjorde det ikke noe enklere å bryte drømmegrensen på 3.30.

– Vi brukte mye krefter underveis og jeg hadde lyst til å springe fortere, men det var det ikke forhold til, forteller Filip.

– Jeg tror vi kunne løpt raskere underveis, men det er vanskelig når vi får vinden i trynet, sier Jakob.

Tim Cheruiyot vant løpet med tiden 3.30,22.

– Mulig å slå Cheruiyot

Cheruiyot

VANT: Tim Cheruiyot vant igjen, men klarte ikke å komme noe nærmere verdensrekorden.

Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Forhåndsfavoritt Cheruiyot skal ha bedt harene om usedvanlig høy fart fra start, i håp om å tukte verdensrekorden på 3.26 som Hicham El Guerrouj innehar.

Som forventet åpnet harene styggfort, men dabbet av etter hvert.

– De åpnet fort. Men for min del gikk det litt unødvendig treigt i noen deler av løpet, forklarer Jakob Ingebrigtsen.

Nå er alt fokus rettet mot VM i Doha som starter 27. september. Og selv om Cheruiyot virker å være i en klasse for seg om dagen, mener Filip Ingebrigtsen det er mulig å slå ham i VM.

– Helt klart. Han kan gjøre feil og ha dårlige dager. Og vi kan ha en veldig bra dag. Vi gir ikke opp, men må nok jobbe litt til for å tette den luka der. Men alt kan skje i mesterskap.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Skistad gjorde som hun ville i NM-lagsprinten

  Konnerud med Kristine Stavås Skistad og Maria Hartz Melling forsvarte favorittstempelet og gikk inn til NM-gull i lagsprint på Tolga.

  På oppløpet med Byåsens Julie Myhre var Skistad suveren.

  – Jeg kjente at jeg hang greit på. Da var det bare å ta det på slutten, sa Skistad til NRK og kalte seieren for en «lettelse».

  – Det er en toppfart som er helt unik! ropte NRK-kommentatoren Jann Post.

  Myhre og Hanne Wilberg Rofstad tok sølvet, mens Asker endte på bronseplass med Hedda Østberg Amundsen og Elena Rise Johnsen. (NTB)

  w-HkeQfsCAo
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fifa fjerner Indonesia som mesterskapsvert

  Indonesia er ikke lenger oppsatt som vertsnasjon for årets U-20-VM for herrer. Det skriver det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i en pressemelding.

  «Etter dagens møte mellom FIFA-president Gianni Infantino og president i Indonesias fotballforbund (PSSI) Erick Thohir, har FIFA besluttet på grunn av de nåværende omstendighetene, å fjerne Indonesia som vert for FIFA U-20», heter det i pressemeldingen.

  De opplyser om at en ny vert vil bli annonsert så snart som mulig.

  Infantino
  Foto: SIMON MAINA / AFP
 • Aftonbladet: Har snakket ut etter TV-krangelen

  Sveriges landslagssjef Janne Andersson og Viaplays Bojan Djordjic har snakket ut etter det mye omtalte TV-intervjuet mandag.

  – Det ble en lang, dyp og fin samtale hvor vi kom til enighet med å beklage til hverandre, sier Djordjic i en uttalelse, ifølge svenske Aftonbladet.

  Tirsdag møtte Andersson pressen og la seg flat etter episoden.

  – Jeg overreagerer på en måte jeg ikke burde. Jeg har vært landslagssjef i sju år, og dette er ekstremt dårlig av meg. Jeg vil gjerne snakke med Bojan om det, sa Andersson.

  Nå har de omsider hatt en prat.

  Diskusjonen oppsto etter Sveriges 5-0-seier over Aserbajdsjan. Det hele startet med at Djordjic var nysgjerrig på hvorfor Andersson ikke hadde brukt 24 år gamle Jesper Karlsson mer enn åtte minutter i løpet av de to kampene mot Belgia (0-3) og Aserbajdsjan.

  Intervjuet endret karakter og gikk over til å bli en diskusjon før det ble en regelrett krangel med personkarakteristikker kastet fram og tilbake. (NTB/NRK)

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste