Filip måtte gjøre «drittjobben» i Diamond League-finalen: – Jakob fikk en billig reise

BRUSSEL/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen var taktisk i Brussel og sikret andreplass foran storebror Filip. Etter løpet antydet Jakob at broren burde vært smartere.

Jakob Ingebrigtsen hadde en sterk avslutning i Brussel, men klarte ikke å løpe inn til ny norsk rekord.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vanskelige forhold og jeg tar nok en andreplass, men jeg skal ikke klage. Vi har tatt det til et helt nytt nivå i år, sier Jakob Ingebrigtsen etter Diamond League-finalen på 1500 meter i Brussel fredag kveld.

3.31,62 var kveldens nest beste tid, mens Filip løp inn til tredjeplass snaut to sekunder senere.

Dermed er drømmegrensen på 3.30 fremdeles ikke brutt når Diamond League-sesongen nå er over, selv om det lenge så lovende ut for det norske brødreparet.

Måtte tette luker

Harene åpnet voldsomt fort, og det var spådd verdensrekordforsøk før løpet. Men ifølge Ingebrigtsen-brødrene gikk det litt i rykk og napp, og unødvendig treigt i deler av løpet.

Det gjorde at det flere ganger ble små luker.

– Jeg ble den som måtte opp og tette lukene. Jeg tror nok Jakob fikk en billigere reise ved å ligge bak meg, så det var lurt av han. Da hadde han litt mer krefter igjen på slutten enn meg, sier Filip som ble spurtslått av broren.

– Jakob ville ikke, og noen måtte jo tette de jævla lukene. Men jeg tror han vokser på det, det er en mental øvelse, sier far Gjert Ingebrigtsen som påpeker at han er fornøyd med en andre- og tredjeplass i sesongfinalen.

Ingebrigtsen

PALLEN: Både Jakob (t.v.) og Filip Ingebrigtsen sikret pallplasser i sesongens siste Diamond League-stevne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Har ikke dårlig samvittighet

Jakob på sin side sier han ikke har dårlig samvittighet for at broren måtte gjøre «drittjobben».

– Jeg tror ikke han gjorde så mye jobb. Det gjelder bare å gjøre smarte ting, sier han.

Utfordrende vindforhold gjorde det ikke noe enklere å bryte drømmegrensen på 3.30.

– Vi brukte mye krefter underveis og jeg hadde lyst til å springe fortere, men det var det ikke forhold til, forteller Filip.

– Jeg tror vi kunne løpt raskere underveis, men det er vanskelig når vi får vinden i trynet, sier Jakob.

Tim Cheruiyot vant løpet med tiden 3.30,22.

– Mulig å slå Cheruiyot

Cheruiyot

VANT: Tim Cheruiyot vant igjen, men klarte ikke å komme noe nærmere verdensrekorden.

Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Forhåndsfavoritt Cheruiyot skal ha bedt harene om usedvanlig høy fart fra start, i håp om å tukte verdensrekorden på 3.26 som Hicham El Guerrouj innehar.

Som forventet åpnet harene styggfort, men dabbet av etter hvert.

– De åpnet fort. Men for min del gikk det litt unødvendig treigt i noen deler av løpet, forklarer Jakob Ingebrigtsen.

Nå er alt fokus rettet mot VM i Doha som starter 27. september. Og selv om Cheruiyot virker å være i en klasse for seg om dagen, mener Filip Ingebrigtsen det er mulig å slå ham i VM.

– Helt klart. Han kan gjøre feil og ha dårlige dager. Og vi kan ha en veldig bra dag. Vi gir ikke opp, men må nok jobbe litt til for å tette den luka der. Men alt kan skje i mesterskap.

Siste nytt

 • Må droppe grensepassering

  Torsdag skulle verdens beste langrennsløpere ha gått fra Storlien i Sverige til Meråker i Norge på den fjerde etappenn i Ski Tour 2020. Nå tvinger værmeldingen, med kraftig vind, arrangjørene til å droppe den historiske grensepasseringen. Det blir likevel et langløp på rundt 35 kilometer, men på norsk side av grensa med start og mål i Meråker.

  – Det er aldri bra å endre planer, men vi må tenke på sikkerheten og rettferdigheten for løperne, sier renndirektør Pierre Mignerey til NRK.

  – At vi ikke får gått fra Sverige er synd, men værmeldingen viser seg dessverre å stemme med prognosen, sier rennleder Tor-Arne Hetland (bildet).

  Tor-Arne Hetland i Meråker
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Søderlund klar for Häcken

  Alexander Søderlund er klar for Häcken i Allsvenskan. Overgangen er bekreftet av Norges Fotballforbund (NFF), melder Adresseavisen. Det har ikke lykkes avisen å komme i kontakt med RBK-trener Eirik Horneland eller sportslig leder Mikael Dorsin. Häcken holder til i Göteborg. 32-årige Søderlund har spilt i RBK fra 2018. Han har tidligere vært i utlandet og spilt for franske St. Etienne. (NTB).

  NV_SvzKOU8k
  Foto: Ole Martin Wold
 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal