NRK Meny
Normal

Beckenbauer etterforskes: – Vi testet grensene

Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer medgir overfor Sky at søkerkomiteen han ledet «testet grensene» i kampen for å få VM-sluttspillet i 2006.

Franz Beckenbauer

UNDER PRESS: Franz Beckenbauer ble tidligere suspendert fra fotballen i 90 dager etter å ha nektet å samarbeide i en korrupsjonsetterforskning.

Foto: Frank Augstein / Ap

Det er hans første TV-intervju siden Der Spiegel i oktober framsatte beskyldninger om stemmekjøp i søkerprosessen.

– Hvor går grensen? Det var ingen etisk komité, og vi hadde lov til å kontakte FIFA-styremedlemmer direkte. Vi gikk alltid så langt vi kunne. Det var en annen tid, sier Beckenbauer til Sky.

Stor pengesum

Beckenbauer ledet søknadskomiteen da Tyskland ble tildelt VM i 2006, og det har vært påstander om korrupsjon i forbindelse med tildelingen av mesterskapet. Allerede i fjor sommer ble Beckenbauer utestengt fra all fotball i 90 dager, da han nektet å samarbeide med etterforskerne.

Sentralt i skandalen står en sum på 6,7 millioner euro (vel 60 millioner kroner) som skal ha brukt til å kjøpe stemmene til fire styremedlemmer rett før avstemningen i 2000. Beckenbauer benekter på det sterkeste å ha kjøpt stemmer.

– Jeg vet ikke hvor pengene ble av. Jeg underskrev alt mulig uten å vite akkurat hva det gjaldt. Så lenge jeg stoler på noen, signerer jeg det de gir meg uten å lese det, sa han i et intervju med Süddeutsche Zeitung i helgen. Han gjentok det overfor Sky.

– Jeg har ren samvittighet, hevdet 70-åringen, som etterforskes både av FIFA og av Tysklands fotballforbund.

Flere etterforskes

Det ble for en måned siden klar at Beckenbauer som en av 11 personer blir etterforsket av FIFA. Dermed står han på en liste med blant annet Sepp Blatter, Michel Platini, Franz Beckenbauer og sjefen i det spanske fotballforbundet Angel Maria Villar Llona.

Tyskeren var også en av de 22 som stemte i tildelingen av VM i 2018 og 2022.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd