NRK Meny
Normal

Bayern ute etter straffedrama

Bayern München røk ut av den tyske cupen etter et drama uten like i semifinalen mot Borussia Dortmund.

Kaptein Lahm sklir
Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Jürgen Klopp har hatt en skuffende sesong som Borussia Dortmund-trener. Han har bestemt seg for å gi seg som trener for klubben etter sesongen, men hadde i dag muligheten til å slå erkerival Bayern München ut av den tyske cupen.

Skled og bommet - to ganger

Og det ble så nervepirrende man kunne håpe på. Etter full tid stod det 1-1. Det samme gjorde det etter ekstraomgangene. Det hele skulle avgjøres i straffesparkkonkurranse.

Først ut for Bayern var Phillip Lahm. Han gjorde som John Terry gjorde i Champions League finalen i 2008, han skled i tilløpet, og ballen gikk langt over. Dortmund scoret deretter på sin straffe.

Alonso sklir

Sett det før? Xabi Alonso nærmest kopierte Phillip Lahm. Også han skled og bommet på mål.

Foto: Matthias Schrader / Ap

På Bayerns andre straffe var det Xabi Alonso som gikk frem til straffemerket. Men også han skled, og nok en gang går ballen utenfor målet. En nærmest identisk straffe med den lagkamerat Lahm nettopp tok.

Når også Mario Götze bommet på sin straffe måtte til slutt keeper Manuel Neuer ta ansvar fra 11-metersmerket. Han satte ballen kontant i tverrliggeren, og jubelen kunne slippes løs for Dortmund. Dermed går de til finalen, på bekostning av Bayern som brente fire av fire straffer. Litt straffetrening kan være lurt før de møter Barcelona i Champions League-semifinalen 6.mai.

Klopp hindret Guardiolas trippel

Klopp gir seg som Dortmund-trener etter denne sesongen. Dette var med andre ord siste gangen han møtte Bayern Münchens trener, Pep Guardiola, til duell.

Bayern München går mot en knusende overlegen seier i Bundesliga og er også i semifinalen i Champions League. De hadde dermed gode muligheter for å ta tre pokaler denne sesongen. Men den drømmen brast kontant i kveld.

Dortmund jubler for seier

Borussia Dortmund kunne til slutt slippe jubelen løs etter å ha gått til finalen i den tyske cupen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

For Dortmund, som ligger på åttendeplass i den tyske ligaen, var dette en ekstremt viktig kamp. Med seieren har de fortsatt mulighet til å vinne et trofé denne sesongen, samtidig som de stoppet Bayerns trippeldrøm.

Borussia Dortmund møter enten Bielefeld eller Wolfsburg i finalen. Den andre semifinalen spilles onsdag kveld.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag