Hopp til innhold

Bayern ute etter straffedrama

Bayern München røk ut av den tyske cupen etter et drama uten like i semifinalen mot Borussia Dortmund.

Kaptein Lahm sklir
Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Jürgen Klopp har hatt en skuffende sesong som Borussia Dortmund-trener. Han har bestemt seg for å gi seg som trener for klubben etter sesongen, men hadde i dag muligheten til å slå erkerival Bayern München ut av den tyske cupen.

Skled og bommet - to ganger

Og det ble så nervepirrende man kunne håpe på. Etter full tid stod det 1-1. Det samme gjorde det etter ekstraomgangene. Det hele skulle avgjøres i straffesparkkonkurranse.

Først ut for Bayern var Phillip Lahm. Han gjorde som John Terry gjorde i Champions League finalen i 2008, han skled i tilløpet, og ballen gikk langt over. Dortmund scoret deretter på sin straffe.

Alonso sklir

Sett det før? Xabi Alonso nærmest kopierte Phillip Lahm. Også han skled og bommet på mål.

Foto: Matthias Schrader / Ap

På Bayerns andre straffe var det Xabi Alonso som gikk frem til straffemerket. Men også han skled, og nok en gang går ballen utenfor målet. En nærmest identisk straffe med den lagkamerat Lahm nettopp tok.

Når også Mario Götze bommet på sin straffe måtte til slutt keeper Manuel Neuer ta ansvar fra 11-metersmerket. Han satte ballen kontant i tverrliggeren, og jubelen kunne slippes løs for Dortmund. Dermed går de til finalen, på bekostning av Bayern som brente fire av fire straffer. Litt straffetrening kan være lurt før de møter Barcelona i Champions League-semifinalen 6.mai.

Klopp hindret Guardiolas trippel

Klopp gir seg som Dortmund-trener etter denne sesongen. Dette var med andre ord siste gangen han møtte Bayern Münchens trener, Pep Guardiola, til duell.

Bayern München går mot en knusende overlegen seier i Bundesliga og er også i semifinalen i Champions League. De hadde dermed gode muligheter for å ta tre pokaler denne sesongen. Men den drømmen brast kontant i kveld.

Dortmund jubler for seier

Borussia Dortmund kunne til slutt slippe jubelen løs etter å ha gått til finalen i den tyske cupen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

For Dortmund, som ligger på åttendeplass i den tyske ligaen, var dette en ekstremt viktig kamp. Med seieren har de fortsatt mulighet til å vinne et trofé denne sesongen, samtidig som de stoppet Bayerns trippeldrøm.

Borussia Dortmund møter enten Bielefeld eller Wolfsburg i finalen. Den andre semifinalen spilles onsdag kveld.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal