NRK Meny
Normal

Vellykket operasjon for Bastiansen: – Stor sjanse for OL-tur!

Han opererte ryggen så sent som torsdag. Likevel er ishockeyspilleren Anders Bastiansen (33) sterk i troen på at han kan rekke OL i Sotsji om elleve dager.

Bastiansen

Anders Bastiansen kan rekke OL til tross for at han ble operert for prolaps i ryggen to uker før det braker løs i Sotsji.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Operasjonen var vellykket. Jeg gikk ut derfra for egen maskin, og kroppen føles bra, sier Bastiansen til NRK.no fire dager etter å ha blitt operert for prolaps i ryggen.

Med under to uker igjen til OL i Sotsji er derfor det store spørsmålet hvor vidt Bastiansen blir klar i tide til å snøre på seg skøytene i den russiske arrangørbyen.

– Så klart jeg har troen! Så lenge det er muligheter for å delta, vil jeg ha troen. Og muligheten er absolutt til stede for at jeg rekker OL, sier Bastiansen.

God sjanse

Färjestad-profilen var tilbake i trening forrige mandag etter en kneskade, men fikk så problemer med ryggen.

Onsdag ble han undersøkt av Olympiatoppens eksperter, før han ble lagt under kniven torsdag.

Landslagslege Ole Fosse er i likhet med Bastiansen optimistisk med tanke på OL.

– Operasjonen gikk fint og Anders er ved godt mot. Vi har god tro på at han kan bli klar i tide, sier Fosse til NRK.no.

Før han forklarer hvorfor det er mulig for Bastiansen å bli frisk og rask på bare et par uker.

– Det varierer veldig fra person til person hvor lang rehabiliteringstid man trenger etter en slik operasjon. Men Anders har en stor mulighet, for fysisk sett har han fryktelig mye å gå på i forhold til mannen i gata, sier Fosse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anders Bastiansen

Anders Bastiansen har et stort håp om å rekke OL. Og sjansen er stor ifølge landslagslege Ole Fosse.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Avgjørelsen tas snart

Denne uka skal Bastiansen gjennom en rekke avgjørende tester på Olympiatoppen.

– Jeg må se hvordan kroppen fungerer og om jeg klarer å gjøre diverse ting. Det blir nesten opp til legene og fysioterapeutene å vurdere hvordan jeg ligger an, sier 33-åringen.

Selv er han klar på at det ikke nødvendigvis er smerter som kan sette en stopper for OL-deltakelsen.

– Jeg vet ikke hvordan jeg vil takle eventuelle smerter. Det som kan stoppe meg, er hvis det er risiko for varige mén etter OL.

– Nettopp derfor må Färjestad få et ord med i laget. Det er tross alt der jeg jobber. De og landslagsledelsen må få bestemme, sier Bastiansen.

Aktuell utover i mesterskapet

Den første OL-kampen spilles mot Canada 13. februar. Om Bastiansen ikke blir klar til den kampen, er det likevel en stor mulighet for at han blir med i den norske troppen.

– Det kommer flere matcher lenger ut i mesterskapet. Utfallet kan bli at jeg blir med i troppen for å spille kamper senere i OL, sier Färjestad-spilleren.

– Om jeg føler meg forholdsvis bra, håper jeg å spille. Det er tross alt OL vi snakker om. Men der er det kun gode lag med, så man må være på topp. Jeg kan ikke gå halvveis inn i en OL-turnering, liksom, sier Bastiansen.

Nå krysser han fingrene for en rekordrask rehabilitering.

– Jeg er forstår om det ikke blir OL, men jeg er sterk i troen og innstilt på at det blir Sotsji på meg. Og i så fall blir jeg kjempeglad, avslutter Bastiansen.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg