NRK Meny
Normal

- Bare prøvde å dope meg

Italias sykkelstjerne Ivan Basso hevdet tirsdag at han aldri har dopet seg, han har bare prøvd å gjøre det.

Ivan Basso forsøkte å forklare hva som hadde skjedd
Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS

Basso holdt en pressekonferanse dagen etter at han innrømmet overfor Italias OL-komites (CONIs) disiplinærutvalg at han er involvert i Operacion Puerto-saken i Spania.

- Jeg har aldri brukt ulovlige midler, og jeg har aldri drevet med bloddoping, sa en beveget Basso.

- Jeg har innrømmet at jeg prøvde å dope meg i forbindelse med Tour de France i fjor, og jeg er rede til å ta min straff for det. Alle mine seirer er oppnådd på redelig måte, og jeg akter å fortsette med jobben jeg elsker så snart jeg har gjort opp for meg.

Han avslo å gå i detaljer om hva forsøket besto i, og forklarte at han av juridiske grunner ikke kunne si mer enn han gjorde.

Basso hevder at han har lagt alle kort på bordet overfor CONI, men at han ikke har trukket inn andre utøvere.

Svake øyeblikk

29-åringen vant Giro d'Italia i fjor, men ble nektet start i Tour de France etter at hans navn dukket opp i Operacion Puerto. Det er spanske myndigheters navn på etterforskningen av legen Eufemiano Fuentes, der en lang rekke syklister er under mistanke for å ha fått hjelp til å dope seg.

Basso ble opprinnelig frikjent av CONI, og fikk kontrakt med Discovery Channel-stallen etter å ha mistet jobben hos danske CSC. Men saken mot ham ble gjenåpnet etter at nye beviser dukket opp, og Basso er nå igjen arbeidsløs.

- Jeg har hatt kontakt med Fuentes. Det var svake øyeblikk som vil forfølge meg resten av livet, og jeg er rede til å betale prisen. Jeg er klar over at forsøk på å dope seg er like alvorlig som faktisk doping, men jeg ber om tilgivelse, og jeg håper jeg får det.

- Jeg har ikke jukset meg til noen seier, og ingen kan trekke i tvil det jeg oppnådde i Giro d'Italia i fjor eller andre seirer i karrieren min.

Siste nytt

 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP
 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal