NRK Meny
Normal

Basketsuperstjernen LeBron James signerer gigantavtale med LA Lakers

LeBron James skal ha signert en fireårskontrakt med LA Lakers, ifølge managementet hans.

LeBron James

TIDENES MESTSCORENDE: LeBron James er tidenes mestscorende i NBA-sluttspill. Nå går han til LA Lakers.

Foto: Jae C. Hong / AP

Managementet til basketstjernen LeBron James (33) sier at han har signert en fireårskontrakt med Los Angeles Lakers verdt 154 millioner dollar eller rundt 1,2 milliarder kroner, ifølge AP.

Dermed forlater mannen som har vært verdens soleklart beste basketspiller i en årrekke Cleveland Cavaliers for andre gang, til fordel for NBAs mest ikoniske klubb LA Lakers.

LeBron James

TIL LAKERS: Den 203 centimeter høye har spilt de åtte siste NBA-sluttspillene på rad. Kanskje blir det neste med den nye klubben.

Foto: Gregory Shamus / AP

Nyheten om overgangen kom natt til mandag norsk tid. Basketverdens største stjerne og beste allroundspiller vil i Lakers, som har mange unge spillere, være en naturlig spiller å bygge laget rundt.

LeBron James har i over 11 år scoret ti poeng eller mer i hver eneste NBA-kamp. I mars slo han Michael Jordans rekord fra 2001 ved å score tosifret antall poeng i mer enn 866 sammenhengende kamper.

Forlenget ikke kontrakten

James informerte i forrige uke Cleveland Cavaliers at han avslår opsjonen om kontraktforlengelse i klubben i hjemstaten hans. Dermed sto han fri på overgangsmarkedet.

NBA: Los Angeles Lakers at New Orleans Pelicans

I GULT OG LILLA: Neste sesong blir LeBron James å se i den gule og lilla drakten til LA Lakers. Bildet er av Kobe Bryant.

Foto: Derick E. Hingle / Reuters

Det har vært ventet at James ville prøve seg på overgangsmarkedet i sommer. Og Lakers, som har et romslig lønnsbudsjett, har seilet opp som en aktuell klubb for superstjernen. 33-åringen skal også ha vist interesse for å spille for den ikoniske klubben.

Forrige gang han forlot hjemstat-klubben Cleveland Cavaliers spilte han fire sesonger i Miami Heat. Han førte klubben til fire NBA-sluttspill.

Knuser rekorder

James har 14 ganger vært på NBAs Allstar Team, han har tre NBA-titler, OL-gull fra OL i Beijing og OL i London, og er kåret til NBAs mest verdifulle spiller fire ganger.

Den 203 centimeter høye basketkjempen har spilt de åtte siste NBA-sluttspillene på rad. Kanskje blir det neste med den nye klubben.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale