Basketsuperstjernen LeBron James signerer gigantavtale med LA Lakers

LeBron James skal ha signert en fireårskontrakt med LA Lakers, ifølge managementet hans.

LeBron James

TIDENES MESTSCORENDE: LeBron James er tidenes mestscorende i NBA-sluttspill. Nå går han til LA Lakers.

Foto: Jae C. Hong / AP

Managementet til basketstjernen LeBron James (33) sier at han har signert en fireårskontrakt med Los Angeles Lakers verdt 154 millioner dollar eller rundt 1,2 milliarder kroner, ifølge AP.

Dermed forlater mannen som har vært verdens soleklart beste basketspiller i en årrekke Cleveland Cavaliers for andre gang, til fordel for NBAs mest ikoniske klubb LA Lakers.

LeBron James

TIL LAKERS: Den 203 centimeter høye har spilt de åtte siste NBA-sluttspillene på rad. Kanskje blir det neste med den nye klubben.

Foto: Gregory Shamus / AP

Nyheten om overgangen kom natt til mandag norsk tid. Basketverdens største stjerne og beste allroundspiller vil i Lakers, som har mange unge spillere, være en naturlig spiller å bygge laget rundt.

LeBron James har i over 11 år scoret ti poeng eller mer i hver eneste NBA-kamp. I mars slo han Michael Jordans rekord fra 2001 ved å score tosifret antall poeng i mer enn 866 sammenhengende kamper.

Forlenget ikke kontrakten

James informerte i forrige uke Cleveland Cavaliers at han avslår opsjonen om kontraktforlengelse i klubben i hjemstaten hans. Dermed sto han fri på overgangsmarkedet.

NBA: Los Angeles Lakers at New Orleans Pelicans

I GULT OG LILLA: Neste sesong blir LeBron James å se i den gule og lilla drakten til LA Lakers. Bildet er av Kobe Bryant.

Foto: Derick E. Hingle / Reuters

Det har vært ventet at James ville prøve seg på overgangsmarkedet i sommer. Og Lakers, som har et romslig lønnsbudsjett, har seilet opp som en aktuell klubb for superstjernen. 33-åringen skal også ha vist interesse for å spille for den ikoniske klubben.

Forrige gang han forlot hjemstat-klubben Cleveland Cavaliers spilte han fire sesonger i Miami Heat. Han førte klubben til fire NBA-sluttspill.

Knuser rekorder

James har 14 ganger vært på NBAs Allstar Team, han har tre NBA-titler, OL-gull fra OL i Beijing og OL i London, og er kåret til NBAs mest verdifulle spiller fire ganger.

Den 203 centimeter høye basketkjempen har spilt de åtte siste NBA-sluttspillene på rad. Kanskje blir det neste med den nye klubben.

Siste nytt

 • Dømmer toppkamp i Egypt

  Dommer Ola Hobber Nilsen skal lede toppoppgjøret mellom Pyramids FC og El Zamalek i egyptisk Premier League tirsdag kveld. Det melder VG. Hobber Nilsen var opprinnelig satt opp til å dømme Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal 2. påskedag.

  Ola Hobber Nilsen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Fowler blir trener i Australia

  Liverpools tidligere storscorer Robbie Fowler har overtatt treneransvaret i australske Brisbane Roar. Fowler har signert en toårskontrakt med klubben, som offentliggjorde nyheten natt til tirsdag norsk tid.

  Robbie Fowler
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Zucca og Dallas til kvartfinale

  Mats Zuccarello og Dallas Stars er klar for kvartfinale i NHL etter 2–1 mot Nashville Predators i den sjette sluttspillkampen. John Klingberg sendte pucken i nettet etter 78 spilleminutter i sudden death. Kvartfinalemotstander blir St. Louis Blues.

  Philadelphia Flyers v Dallas Stars
  Foto: RONALD MARTINEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal