Hopp til innhold

Nordmannens superscoring får nettet til å koke

Norske Harald Frey har vært så god i den amerikanske collegeserien i basketball at han har fått sin egen emneknagg. Nå går også et klipp av da han avgjorde en kamp i helgen viralt.

DP_qTYKXMws

HAR MARKERT SEG: Harald Frey har spilt tre sesonger for Montana State University og er blant lagets beste poengplukkere.

Foto: Eli Lucero / Eli Lucero

– Jeg tror de fleste var i sjokk. Det er ikke noe du ser på en basketbane så veldig ofte.

Harald Frey humrer godt når han forteller om hvordan han avgjorde helgas oppgjør i den amerikanske college-serien i basket - en liga som er kjent for å holde svært høyt nivå.

Det norske Frey gjorde da, har nemlig gått sin seiersgang på sosiale medier i dagene etterpå.

For tidlig ute med seiersdansen

Det skjedde slik:

Spillerne på motstanderlaget University of North Carolina Greensboro hadde allerede begynt seiersdansen foran over 2000 hjemmefans. Det var bare noen små sekunder igjen av kampen mot Montana State, og de hadde akkurat tatt ledelsen 66-64.

Så fikk Harald Frey ballen for motstander Montana State University, helt nede ved egen kurv. Han stusset ballen noen få meter før han fyrte løs fra egen banehalvdel.

Laster Twitter-innhold

– Det var likt med 10 sekunder igjen. Så scoret de med 3,5 sekund igjen. Jeg visste vi ikke hadde flere timeouter igjen, så jeg måtte få ballen inn raskt for å fyre av så nære som mulig. Og med litt flaks funket det jo.

22-åringen fra Oslo ler godt når han forteller om scoringa som har gått verden rundt på sosiale medier de siste dagene.

Mens sluttsignalet gikk, seilte ballen gjennom lufta – og rett i kurven. En fantastisk trepoenger som snudde poengtavla til 66-67 og ga ville jubelscener hos Montana-spillerne.

– Det var ganske surrealistisk. Det er ganske mye adrenalin på en gang. De var på hjemmebane og fansen var høylytte og heiet på laget sitt. Når vi klarer å stjele kampen på den måten helt på slutten, da er det mye glede.

Kan åpne dører

Videoen fra kampen har gått viralt i basketgale USA og også nådd resten av verden. Blant de som har delt videoen er SportsCenter med 36 millioner følgere.

– Jeg har ikke fulgt så nøye med, men jeg har sett at den har kommet seg helt til Norge i alle fall. Det er jo kult.

College-idrett er stort i USA og nordmannen er en av Montana State sine beste poengplukkere. Han er på tredjeplass gjennom tidene på laget statistikker for trepoengsscoringer. Drømmen er NBA. Kanskje kan scoringer som denne vekke interesse.

I helgen spredte emneknaggen #NorwegianCurry seg på Twitter som følge av superskuddet. Emneknaggen spiller på at Frey er som en slags norsk Stephen Curry, som er en av NBAs største stjerner.

Harald Frey beskriver scoringen.

– Jeg vet ikke om skuddet i seg selv betyr noe, men kanskje folk følger med litt ekstra neste kamp vi spiller. Når du putter det i den konteksten der, så vil det kanskje åpne noen dører som ikke var åpne før.

Neste kamp for Montana State og Harald Frey er mot Grand Canyon.

– Jeg håper vi kan vinne den litt før, at det ikke trengs et midtbaneskudd fra 20 meter for å vinne.

Siste nytt

 • Kyrgios slo ut verdensener Medvedev fra Montreal-turneringen

  Australske Nick Kyrgios har funnet storformen på tennisbanen. Onsdag slo han ut Daniil Medvedev ut av 2. runde i ATP 1000-turneringen i Montreal.

  Taktikken hans var klar. Han satset på mye mer serve og volley enn tilfellet i deres siste møte i Australian Open.

  Det første settet tok Medvedev seg av med 7-2 i tie break. I det andre ble det et tidlig servebrudd som australieren utnyttet og tok hjem settet med 6-4.

  I det tredje settet hadde Medvedev er par bruddmuligheter som Kyrgios reddet seg unna. Kyrgios utnyttet derimot muligheten da han tok ledelsen 3-2. Han brøt og til 5-2 og kunne serve hjem kampen 6-2 i avgjørende sett. (NTB)

  Montreal Tennis
  Foto: Paul Chiasson / AP
 • Benzema matchvinner mot Hauges Eintracht Frankfurt i supercupfinalen

  Karim Benzema (34) fornektet seg ikke og scoret kampens siste mål i 2-0-seieren over Eintracht Frankfurt i Uefas supercupfinale onsdag kveld.

  Fjorårets toppscorer i mesterligaen sørget for at resten av kampen ble spilt med lavere skuldre for Real Madrids del da det gjensto 25 minutter igjen av kampen. Han bredsidet inn 2-0 etter godt forarbeid av Vinícius Júnior, som ble matchvinner for de hvitkledde mot Liverpool i CL-finalen i mai.

  Real Madrid kunne dermed løfte sesongens første trofé.

  Det første målet ble scoret av midtstopper David Alaba i første omgang etter en corner. (NTB)

  Finland Soccer Super Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • McIlroy: – En bra dag for PGA-touren

  Golfstjernen Rory McIlroy gleder seg over beslutningen om at Talor Gooch, Hudson Swafford og Matt Jones ikke får delta i PGA-sluttspillet.

  – En bra dag for PGA-touren og majoriteten av medlemmene, sa McIlroy.

  Gooch, Swafford og Jones meldte tidligere i år overgang til den saudifinansierte golftouren LIV og var i forrige uke en del av flere spillere som varslet søksmål mot PGA-touren grunnet utestengelse fra turneringer. En føderal dommer satt ned foten for deltakelse torsdag.

  – Medlemmene av touren vår er rasende over det faktum at disse spillerne prøver å komme tilbake hit uten konsekvenser, som ville vært veldig urettferdig for alle som har forholdt seg til lovene og forskriftene som har eksistert, sa verdenstreer McIlroy. (NTB)

  APTOPIX British Open Golf
  Foto: Peter Morrison / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste