Nordmannens superscoring får nettet til å koke

Norske Harald Frey har vært så god i den amerikanske collegeserien i basketball at han har fått sin egen emneknagg. Nå går også et klipp av da han avgjorde en kamp i helgen viralt.

DP_qTYKXMws

HAR MARKERT SEG: Harald Frey har spilt tre sesonger for Montana State University og er blant lagets beste poengplukkere.

Foto: Eli Lucero / Eli Lucero

– Jeg tror de fleste var i sjokk. Det er ikke noe du ser på en basketbane så veldig ofte.

Harald Frey humrer godt når han forteller om hvordan han avgjorde helgas oppgjør i den amerikanske college-serien i basket - en liga som er kjent for å holde svært høyt nivå.

Det norske Frey gjorde da, har nemlig gått sin seiersgang på sosiale medier i dagene etterpå.

For tidlig ute med seiersdansen

Det skjedde slik:

Spillerne på motstanderlaget University of North Carolina Greensboro hadde allerede begynt seiersdansen foran over 2000 hjemmefans. Det var bare noen små sekunder igjen av kampen mot Montana State, og de hadde akkurat tatt ledelsen 66-64.

Så fikk Harald Frey ballen for motstander Montana State University, helt nede ved egen kurv. Han stusset ballen noen få meter før han fyrte løs fra egen banehalvdel.

Laster Twitter-innhold

– Det var likt med 10 sekunder igjen. Så scoret de med 3,5 sekund igjen. Jeg visste vi ikke hadde flere timeouter igjen, så jeg måtte få ballen inn raskt for å fyre av så nære som mulig. Og med litt flaks funket det jo.

22-åringen fra Oslo ler godt når han forteller om scoringa som har gått verden rundt på sosiale medier de siste dagene.

Mens sluttsignalet gikk, seilte ballen gjennom lufta – og rett i kurven. En fantastisk trepoenger som snudde poengtavla til 66-67 og ga ville jubelscener hos Montana-spillerne.

– Det var ganske surrealistisk. Det er ganske mye adrenalin på en gang. De var på hjemmebane og fansen var høylytte og heiet på laget sitt. Når vi klarer å stjele kampen på den måten helt på slutten, da er det mye glede.

Kan åpne dører

Videoen fra kampen har gått viralt i basketgale USA og også nådd resten av verden. Blant de som har delt videoen er SportsCenter med 36 millioner følgere.

– Jeg har ikke fulgt så nøye med, men jeg har sett at den har kommet seg helt til Norge i alle fall. Det er jo kult.

College-idrett er stort i USA og nordmannen er en av Montana State sine beste poengplukkere. Han er på tredjeplass gjennom tidene på laget statistikker for trepoengsscoringer. Drømmen er NBA. Kanskje kan scoringer som denne vekke interesse.

I helgen spredte emneknaggen #NorwegianCurry seg på Twitter som følge av superskuddet. Emneknaggen spiller på at Frey er som en slags norsk Stephen Curry, som er en av NBAs største stjerner.

Harald Frey beskriver scoringen.

– Jeg vet ikke om skuddet i seg selv betyr noe, men kanskje folk følger med litt ekstra neste kamp vi spiller. Når du putter det i den konteksten der, så vil det kanskje åpne noen dører som ikke var åpne før.

Neste kamp for Montana State og Harald Frey er mot Grand Canyon.

– Jeg håper vi kan vinne den litt før, at det ikke trengs et midtbaneskudd fra 20 meter for å vinne.

Siste nytt

 • Werner senket Tottenham

  Den tyske storscoreren Timo Werner ble matchvinner for RB Leipzig i bortemøtet med Tottenham i åttedelsfinalen i mesterligaen onsdag. Spissen scoret det som ble kampens eneste mål på straffe etter en knapp time. Returoppgjøret spilles om tre uker.

  Timo Werner feirer straffescoring mot Tottenham
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Atalanta med strålende utgangspunkt

  Atalanta tok et stort skritt mot kvartfinale i mesterligaen da de vant 4-1 over Valencia onsdag. Den nederlandske høyrebacken Hans Hateboer ble med sine to scoringer den store helten for laget fra Bergamo. Returoppgjøret spilles om tre uker.

  Tomålsscorer Hans Hateboer
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Manchester City slo West Ham

  Manchester City hadde få problemer med å slå West Ham i Premier League onsdag kveld.

  Hjemmelagets Rodrigo scoret halvveis i første omgang, før Kevin De Bruyne scoret Citys andre mål etter pause. Dermed har City fortsatt en luke på fire poeng ned til Leicester som ligger på tredjeplass på tabellen.

  City
  Foto: Anthony Devlin / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal