NRK Meny
Normal

Basketballforbildet Lauren Hill (19) er død

– Du er definisjonen på styrke og din tid her på jorden vil aldri bli glemt, skriver basketballstjernen LeBron James i sin siste hilsen til den tapre 19-åringen.

Obit Lauren Hill Lauren Hill

Lauren Hill viser frem et skilt hun har hatt hjemme på rommet sitt. Skiltet med teksten «Aldri gi opp» og henne draktnummer 22 var en av mange gaver hun fikk som støtteerklæringer. Bildet er tatt 8. desember 2014.

Foto: Carrie Cochran / Ap

Lauren Hill

Lauren Hill vant manges hjerter da hun i november klarte å spille i en universtitetskamp.

Foto: TOM UHLMAN / Ap
Obit Lauren Hill

Lauren Hill ble et ansikt i kampen mot sin egen og andres kreft i USA. Etter dødsfallet fredag samlet mange seg utenfor Mount St. Joseph College i den amerikanske byen Cincinnati der Hill gikk. På gjerdet henger tallet 22 som var Hills draktnummer.

Foto: Tom Uhlman / Ap
LeBron James

Basketballstjernen LeBron James la ut en lang hilsen til Lauren Hill på Twitter fredag.

Foto: Darren Hauck / Ap

Kanskje husker du bildene av en ung jente som fikk sin drøm oppfylt da hun i november spilte - og scoret - i en universitetskamp i USA?

Jenta var 19 år gamle Lauren Hill og bildene av den rørende kampen spredde seg til mange land, blant annet Norge.

Hennes modige kamp mot kreften skaffet henne utallige beundrere, og hennes stiftelse har samlet inn mer enn 10 millioner kroner til kreftforskning.

Men etter en lang kamp måtte den tapre jenta til slutt gi tapt mot kreften fredag. Blant beundrerne som har uttrykt sin sorg det siste døgnet er en av verdens største basketballstjerner, LeBron James.

Da dødsfallet ble kjent la han ut en lang hilsen på Twitter der han blant annet skriver:

– Kjære Lauren Hill. Du er den virkelige definisjonen på styrke, mot, kraft og lederskap. Din tid her på jorden vil aldri bli glemt. Jeg fikk aldri muligheten til å møte deg personlig, men vit at du har inspirert meg hele tiden. Du gjorde et sterkt inntrykk på alle du møtte ved å bare være deg selv.

– Min beste dag

Hill fikk diagnosen i sitt siste år på High School, men nektet å gi opp drømmen om å spille NCAA-basketball. Hun fikk plass på Mount St. Joseph-universitetet i Cincinnati, som fikk lov til å flytte fram sin sesongåpning to uker slik at Hill kunne spille.

Foran 10.000 tilskuere i en fullsatt arena scoret hun lagets første og siste poeng i kampen i november. Til sammen spilte hun i fire kamper og scoret 10 poeng.

– Dette har vært min beste dag noensinne, sa en rørt Hill etter debuten.

Allerede da var sykdommen kommet så langt at legene ikke kunne garantere at hun ville leve til nyttår, men først fredag måtte hun gi tapt.

Ett minutts stillhet før NBA-kamp

Hill ble minnet med ett minutts stillhet før fredagens NBA-kamp mellom LeBron James sitt lag Cleveland Cavaliers og Boston Celtics.

I sin siste hilsen skriver også James indirekte at han har bedt for den tapre basketballelskeren flere ganger.

– Kan du være så snill å hilse til bestemoren min fra meg? Ikke være redd. Hun kjenner deg, for vi har snakket om deg mange ganger, skriver han.

Her er hele hilsenen fra LeBron James til Lauren Hill:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Lønnskrav kan stoppe Bolt

  Den tidligere stjernesprinteren Usain Bolt (31) håper å spille seg til kontrakt med Central Coast Mariners i A-league, men Australias fotballforbund er skeptisk siden de trolig må betale ca 5,4 millioner kroner av Bolts lønn.

  Usain Bolt smiler med lukkede øyne, hodet bakover og med hendene mot hverandre
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez holder en ball
  Foto: Filippo Monteforte / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag