Hopp til innhold

Basketballforbildet Lauren Hill (19) er død

– Du er definisjonen på styrke og din tid her på jorden vil aldri bli glemt, skriver basketballstjernen LeBron James i sin siste hilsen til den tapre 19-åringen.

Obit Lauren Hill Lauren Hill

Lauren Hill viser frem et skilt hun har hatt hjemme på rommet sitt. Skiltet med teksten «Aldri gi opp» og henne draktnummer 22 var en av mange gaver hun fikk som støtteerklæringer. Bildet er tatt 8. desember 2014.

Foto: Carrie Cochran / Ap

Lauren Hill

Lauren Hill vant manges hjerter da hun i november klarte å spille i en universtitetskamp.

Foto: TOM UHLMAN / Ap
Obit Lauren Hill

Lauren Hill ble et ansikt i kampen mot sin egen og andres kreft i USA. Etter dødsfallet fredag samlet mange seg utenfor Mount St. Joseph College i den amerikanske byen Cincinnati der Hill gikk. På gjerdet henger tallet 22 som var Hills draktnummer.

Foto: Tom Uhlman / Ap
LeBron James

Basketballstjernen LeBron James la ut en lang hilsen til Lauren Hill på Twitter fredag.

Foto: Darren Hauck / Ap

Kanskje husker du bildene av en ung jente som fikk sin drøm oppfylt da hun i november spilte - og scoret - i en universitetskamp i USA?

Jenta var 19 år gamle Lauren Hill og bildene av den rørende kampen spredde seg til mange land, blant annet Norge.

Hennes modige kamp mot kreften skaffet henne utallige beundrere, og hennes stiftelse har samlet inn mer enn 10 millioner kroner til kreftforskning.

Men etter en lang kamp måtte den tapre jenta til slutt gi tapt mot kreften fredag. Blant beundrerne som har uttrykt sin sorg det siste døgnet er en av verdens største basketballstjerner, LeBron James.

Da dødsfallet ble kjent la han ut en lang hilsen på Twitter der han blant annet skriver:

– Kjære Lauren Hill. Du er den virkelige definisjonen på styrke, mot, kraft og lederskap. Din tid her på jorden vil aldri bli glemt. Jeg fikk aldri muligheten til å møte deg personlig, men vit at du har inspirert meg hele tiden. Du gjorde et sterkt inntrykk på alle du møtte ved å bare være deg selv.

– Min beste dag

Hill fikk diagnosen i sitt siste år på High School, men nektet å gi opp drømmen om å spille NCAA-basketball. Hun fikk plass på Mount St. Joseph-universitetet i Cincinnati, som fikk lov til å flytte fram sin sesongåpning to uker slik at Hill kunne spille.

Foran 10.000 tilskuere i en fullsatt arena scoret hun lagets første og siste poeng i kampen i november. Til sammen spilte hun i fire kamper og scoret 10 poeng.

– Dette har vært min beste dag noensinne, sa en rørt Hill etter debuten.

Allerede da var sykdommen kommet så langt at legene ikke kunne garantere at hun ville leve til nyttår, men først fredag måtte hun gi tapt.

Ett minutts stillhet før NBA-kamp

Hill ble minnet med ett minutts stillhet før fredagens NBA-kamp mellom LeBron James sitt lag Cleveland Cavaliers og Boston Celtics.

I sin siste hilsen skriver også James indirekte at han har bedt for den tapre basketballelskeren flere ganger.

– Kan du være så snill å hilse til bestemoren min fra meg? Ikke være redd. Hun kjenner deg, for vi har snakket om deg mange ganger, skriver han.

Her er hele hilsenen fra LeBron James til Lauren Hill:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal