Hopp til innhold

Basketak da Tyrkia ble sendt mot EM-stupet

Det kokte fullstendig over i sluttminuttene da Tyrkia jaget et avgjørende utligningsmål. I steden har Wales kurs mot avansement, mens Tyrkia må håpe på et mirakel.

TEMPERATUR: Se situasjonen som fikk Wales- og Tyrkia-spillerne til å fly i tottene på hverandre.

Burak Yilmaz likte nemlig dårlig at Joe Roden ble liggende nede etter en duell på overtid.

Tyrkia-spissen gikk bort og tok Rodon i ansiktet for å få ham opp, men da kom Ben Davies løpende og dyttet Yilmaz over ende.

Det førte til full krangel mellom flere spillere, men «bare» gult kort til Yilmaz, Davies, Chris Mepham og Hakan Çalhanoğlu.

– Det er et resultat av tafatte tyrkere som endelig fikk en grunn til å få ut frustrasjon og aggresjon, tror jeg. Det burde de klart å få ut på banen, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Ramsey-show

Vondt skulle imidlertid bli verre for Tyrkia da Wales og Connor Roberts doblet til 2-0 i siste sekund.

Da hadde stjerneduoen Aaron Ramsey (30) og Gareth Bale (31) stått bak det aller meste i Aserbajdsjan.

De fikk imidlertid god hjelp av et hanglende tyrkisk forsvarsspill.

Tyrkerne hadde allerede fått to kraftige advarsler da Bale fant Ramsey med en strøken pasning like før pause.

Det er ikke så ofte du ser spillere få mye tid og rom på dette nivået:

– Vi har alltid hatt en god «link». Det var viktig å få denne seieren. Vi må vente og se hva som skjer, men vi er i en fantastisk situasjon nå, sier Bale etter kampen.

– Sjokkerende

På dette tidspunktet hadde altså Bale allerede satt opp lagkameraten i to lignende situasjoner.

Men Tyrkia, som var ute etter å revansjere den svake prestasjonen mot Italia, klarte ikke å samle seg.

Ramsey

SCORET PÅ DEN TREDJE SJANSEN: Aaron Ramsey.

Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Bare en upresis og småstresset Ramsey gjorde at ledelsen ikke var enda større.

– Det er sjokkerende hvor langt unna de er. Det er elendig stopperspill. De har alt fokus på Kieffer Moore, men de skal jo klare å fange opp disse løpene, kommenterte Torp.

– De lekker som en sil. Hver gang det er dype løp, blir det farlig, poengterte Denizlispor- spiller Mikkel Diskerud i NRKs EM-studio.

Brant straffe

Bale kunne fort avgjort kampen enda tidligere da han skaffet et straffespark etter 60 minutter.

Kapteinen tok selvsagt ansvar selv, men blåste ballen himmelhøyt over Ugurcan Cakir, som allerede lå nede i hjørnet:

Rett etterpå fikk Bale nok en stor sjanse da Cakir brukte altfor lang tid på å klarere ballen, men utsparket gikk via foten til Bale – og like utenfor.

Det bryr neppe Bale eller Wales seg om nå. Med seier og fire poeng er nemlig Wales på god vei mot en åttedelsfinale.

– Får det servert

Selv om det ble en stor dag for Bale, er NRK-ekspert Torp avmålt i hyllesten av Wales-kapteinen. Bale var involvert i alt laget foretok seg offensivt, men Torp er klar på at Tyrkias forsvar var en gavepakke til en rask og hurtig kontringsspiller, som liker å boltre seg i store rom.

– Han får det lett, sier Torp, som likevel ser en stor forandring i 31-åringen.

– Det er et eller annet med Bale og Wales. Han sier selv at han elsker å spille for dem. Det ser du på ham. Men han får det servert i dag. Nå er de så godt som videre og kommer til å møte tøffere motstand. Det er ikke samme tempo og farten i ham, men han har jo verdensklasse i seg, i hvert fall når han får rom og tid med ballen.

Samtidig må Tyrkia nå håpe på hjelp etter to strake tap.

I tillegg til nummer én og to i gruppa går de fire beste gruppetreerne videre, men Tyrkia har bare en teoretisk sjanse med 0-5 i målforskjell.

Siden kun gruppe A har spilt ferdig to kamper onsdag kveld, må vi vente noen dager på å fastslå Tyrkias sjanser:

Siste nytt

  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP
  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal