Hopp til innhold

Froome storfavoritt når tre etapper gjenstår: – Er det ikke åpenbart hvem som vinner?

Chris Froome leder med god margin når kun tre etapper gjenstår av årets Tour de France. Flere tror det holder hele veien inn for Sky-syklisten.

Warren Barguil

VANT: Warren Barguil var suveren.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP

Warren Barguil vant den 18. etappen av Tour de France 2017. Det ble hans andre etappeseier i årets Tour.

– Det er fantastisk. Jeg kan ikke tro det. Jeg håpet å ta litt tid på Contador, og han fulgte da jeg stakk, men jeg holdt tempoet mitt. Jeg stengte avstanden i siste bakke der, sier Barguil i det første seiersintervjuet.

Det var etter en dramatisk avslutning franskmannen vant, etter at han satte fart fra hovedfeltet da seks kilometer gjensto.

Barguil holdt det hele veien inn, mens Atapuma tok andreplassen.

Bak kom Bardet og Froome, mens Uran tok femteplassen. Med 23 sekunder ned til Bardet på sammenlagtlista, er det mye som tyder på at Froome blir sammenlagtvinner av årets Tour de France.

Tror det ender med Froome-seier

Daniel Martin er på sjetteplass i årets sammendrag, og tror det hele nå er avgjort.

– Alle er slitne nå, så det er vanskelig å komme med noen sterke angrep nå. Er det ikke åpenbart hvem som vinner? Alle er nære, men Chris (Froome) har bra tid. Men vi får se videre om jeg kan ta noen sekunder, sier Martin etter etappen.

Edvald Boasson Hagen kom seg innenfor tidsfristen på dagens etappe, og er spent på morgendagens tempoetappe. Håpet er at han kan ta en etappeseier, men sammenlagt-seieren mener han det ikke er overraskende at Froome nå leder godt.

– Jeg har ikke sett så mye av hva som skjedde foran, men det er ikke overraskende. Han er sterk, har et sterkt lag og kjører bra, sier Boasson Hagen til NRK.

Tøff klatring mot toppen

Dagens etappe ble for første gang avsluttet oppe på Izoard. Men først måtte syklistene altså klatre opp til toppen, etter å først ha tilbakelagt drøye 165 kilometer fra Briancon.

Edet Nicolas og Aleksej Lutsenko var de to i tet da den 14,1 kilometer lange bakken med 7,3 prosent helling startet, med åtte ryttere i ryggen som jaget.

Førstnevnte datt av tidlig i bakken, men Lutsenko fortsatte å kjøre alene i håp om å klare å holde det helt inn og komme først over målstreken på Izoard.

Det så svært lovende ut da det jagende feltet med sju ryttere tapte sekunder mot mannen i front, samtidig forsøkte Chris Froome og resten av hovedfeltet å ta opp kampen mot klokka og Lutsenko.

Sikret klatretrøya tre etapper før slutt

Det var ingen spennende etappe sett med norske øyne, ettersom de norske syklistene ikke er noen fjellklatrere.

Det er derimot franskmannen Barguil, som har vært suveren så langt i årets Tour.

I dag sikret han nemlig også klatretrøya i tillegg til etappeseieren, i hvert fall matematisk sett, ettersom han har 49 poeng ned til gårsdagens vinner Primoz Roglic.

Så lenge Barguil holder seg på sykkelen og fullfører innenfor tidsfristen, er han «kongen av fjellene» i årets Tour de France og er fortjent vinner av den prikkete klatretrøya.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal