Froome storfavoritt når tre etapper gjenstår: – Er det ikke åpenbart hvem som vinner?

Chris Froome leder med god margin når kun tre etapper gjenstår av årets Tour de France. Flere tror det holder hele veien inn for Sky-syklisten.

Warren Barguil

VANT: Warren Barguil var suveren.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP

Warren Barguil vant den 18. etappen av Tour de France 2017. Det ble hans andre etappeseier i årets Tour.

– Det er fantastisk. Jeg kan ikke tro det. Jeg håpet å ta litt tid på Contador, og han fulgte da jeg stakk, men jeg holdt tempoet mitt. Jeg stengte avstanden i siste bakke der, sier Barguil i det første seiersintervjuet.

Det var etter en dramatisk avslutning franskmannen vant, etter at han satte fart fra hovedfeltet da seks kilometer gjensto.

Barguil holdt det hele veien inn, mens Atapuma tok andreplassen.

Bak kom Bardet og Froome, mens Uran tok femteplassen. Med 23 sekunder ned til Bardet på sammenlagtlista, er det mye som tyder på at Froome blir sammenlagtvinner av årets Tour de France.

Tror det ender med Froome-seier

Daniel Martin er på sjetteplass i årets sammendrag, og tror det hele nå er avgjort.

– Alle er slitne nå, så det er vanskelig å komme med noen sterke angrep nå. Er det ikke åpenbart hvem som vinner? Alle er nære, men Chris (Froome) har bra tid. Men vi får se videre om jeg kan ta noen sekunder, sier Martin etter etappen.

Edvald Boasson Hagen kom seg innenfor tidsfristen på dagens etappe, og er spent på morgendagens tempoetappe. Håpet er at han kan ta en etappeseier, men sammenlagt-seieren mener han det ikke er overraskende at Froome nå leder godt.

– Jeg har ikke sett så mye av hva som skjedde foran, men det er ikke overraskende. Han er sterk, har et sterkt lag og kjører bra, sier Boasson Hagen til NRK.

Tøff klatring mot toppen

Dagens etappe ble for første gang avsluttet oppe på Izoard. Men først måtte syklistene altså klatre opp til toppen, etter å først ha tilbakelagt drøye 165 kilometer fra Briancon.

Edet Nicolas og Aleksej Lutsenko var de to i tet da den 14,1 kilometer lange bakken med 7,3 prosent helling startet, med åtte ryttere i ryggen som jaget.

Førstnevnte datt av tidlig i bakken, men Lutsenko fortsatte å kjøre alene i håp om å klare å holde det helt inn og komme først over målstreken på Izoard.

Det så svært lovende ut da det jagende feltet med sju ryttere tapte sekunder mot mannen i front, samtidig forsøkte Chris Froome og resten av hovedfeltet å ta opp kampen mot klokka og Lutsenko.

Sikret klatretrøya tre etapper før slutt

Det var ingen spennende etappe sett med norske øyne, ettersom de norske syklistene ikke er noen fjellklatrere.

Det er derimot franskmannen Barguil, som har vært suveren så langt i årets Tour.

I dag sikret han nemlig også klatretrøya i tillegg til etappeseieren, i hvert fall matematisk sett, ettersom han har 49 poeng ned til gårsdagens vinner Primoz Roglic.

Så lenge Barguil holder seg på sykkelen og fullfører innenfor tidsfristen, er han «kongen av fjellene» i årets Tour de France og er fortjent vinner av den prikkete klatretrøya.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal