Klæbo får VM på hjemmebane: – Vi trenger litt hjemmeseire i Trondheim

Etter to mislykkede søknader, tyder alt på at det blir et nytt Ski-VM i Trondheim. Granåsen er nemlig eneste kandidat til mesterskapet i 2025.

Johannes Høsflot Klæbo

HJEMMEFAVORITT: Johannes Høsflot Klæbo får oppleve Ski-VM omtrent rett utenfor husveggen på Byåsen i Trondheim.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter torsdag at Trondheim er eneste søker.

– Det betyr at VM skal arrangeres i Trondheim i 2025. Nå er det fortsatt en del formaliteter vi skal igjennom, vi skal levere en fyldig søknad og godkjennes som søker og så videre, men det er ingen grunn til å tro at ikke Trondheim skal klare å levere en god søknad slik at vi blir arrangør, sier skipresident Erik Røste til NRK.

Trondheim søkte om VM i nordiske grener både i 2021 og 2023, men nådde da ikke opp.

DÆHLIE AKSJON C

VM-FEST: Bjørn Dæhlie var konge i folkefesten sist det var Ski-VM i Granåsen.

Foto: RUNE PETTER NESS / NTB scanpix

Avgjøres neste år

Nå er de altså uten motstand i kampen om VM i 2025.

Sist Trondheim arrangerte Ski-VM, var i 1997. Norge arrangerte også ski-VM i 2011, da i Holmenkollen.

Hvis det er slik at Norge og Trondheim er eneste søker, så bør det absolutt være innen rekkevidde at man kan realisere et VM i Trondheim, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK.

Han vil være 28 år når det eventuelt blir VM i nabolaget.

– Vi får håpe de greier å skrive en god søknad – og at de norske representantene oppfører seg fint under kongressen i Thailand i mai 2020 hvor avgjørelse skal tas. Er vi heldige blir det trøndersk hjemmeseier, og vi trenger litt hjemmeseire i Trondheim nå for tiden, sier Klæbo, med adresse til Rosenborgs svake sesongstart.

Granåsen

MÅ RUSTES OPP: Hoppbakkene i Granåsen holder ikke VM-standard.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det største du kan oppleve

Et VM forutsetter imidlertid en vesentlig utbygging av anlegget i Granåsen. Adresseavisen skrev i mars at utbyggingen vil koste 1,25 milliarder kroner.

– Det er et stort tall, det må kunne forsvares overfor dem som er kritisk, men med god jobbing tror jeg det kan være ei god investering, sier Dirdik Tønseth.

Byåsen-løperen var fem år sist det var VM i nabolaget, og husker ikke så mye av det. Nå håper han å få gå VM på hjemmebane som aktiv:

– For min del vil det være helt topp. Det er det største du kan oppleve, sier Tønseth, som mener et VM vil ha store positive ringvirkninger i Trøndelag .

Rita Ottervik

VERDT Å FLAGGE FOR: Ordfører Rita Ottervik kan feire at det igjen blir Ski-VM i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Ber regjeringen om 250 millioner

Verken skipresident Røste er trondheisordfører Rita Ottervik frykter at VM skal strande på finansieringen.

– Slik samtalene og diskusjonene har vært, er jeg veldig trygg på at man får bygget det anlegget det er behov for, sier Røste.

Ottervik understreker at det vil bli en kritisk gjennomgang av kostnadene, samtidig som hun appellerer til regjeringen.

– Vi har søkt om 250 millioner, vi mener det er et rimelig bidrag. For forrige søknad fikk vi en garanti på 180, så nå synes jeg regjeringen kan legge på litt, sier hun til NRK.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP
 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal