Bare Molde kan ødelegge for Northug

BEITOSTØLEN (NRK.no): Petter Northug har fått de sportslige svarene han håpet på. Vinner Rosenborg cupfinalen, er helga perfekt.

northug

Petter Northug giret om fra fredag til lørdag og fikk de svarene han håpet på.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

petter

Petter Northug er selv en habil fotballspiller, og spille for Mosvik IL når han kan. Her etter en kamp mot Rosenborg Old Boys med 'Mini'.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix


Etter å ha hevet seg fra 61.-plass på 15 km klassisk fredag til 12.-plass på 15 km fristil lørdag, tar Northug trolig konkurransepause fram til fredagens verdenscupåpning i Kuusamo.

Søndagens sprint på Beitostølen går mest sannsynlig uten hans deltakelse.

– Cupfinalen frister mer. Det er én ting som teller i morgen, og det er cupfinalen – ikke sprinten på Beitostølen, fastslår Northug overfor NRK.no.

– Gode svar

Northug er ihuga Rosenborg-supporter. Et tap mot erkerival Molde kan naturligvis ødelegge det gode humøret Northug nå har bygd opp. For det er ingen tvil om at de to gjennomkjøringene på Beitostølen har vært oppløftende etter sykdom og langt høydeopphold.

– Jeg har absolutt fått gode svar. Jeg har fått gjennomkjøringer etter et langt høydeopphold, og det var det viktigste, sier han.

– Hva var forskjellen på løpene fredag og lørdag?

– Det var vel ikke så stor forskjell, det var tungt i dag også.

Opp et hakk

– Hvorfor ble det da en så mye bedre plassering?

– I går gikk jeg I3, i dag prøvde jeg å bevege meg over terskel og presse litt, så det var bare at jeg tok intensiteten opp et hakk, påpeker Northug.

Innsatsen på Beitostølen gjør at han nå er fysisk klar for å gå verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg – uten at han skrur opp ambisjonene resultatmessig.

– Plan A nå er å få overskudd før man reiser til Finland. Det blir sikkert tøft å ta poeng, men det viktigste er å få gjennomkjøringer og hardøkter. Man må se på det som en intens periode, sier Northug.

Ingen toppform i 2013

At han kommer til å føle seg i form før jul, avviser han kontant. Men han er sikker på at han kommer i form i løpet av sesongen.

– Ja, i februar, bekrefter han overfor NRK.no.

I februar er det som kjent OL i Sotsji.

– Det er som alltid når det er mesterskapssesong. Verdenscupen er bare et ledd i oppkjøringen.

Trener Eirik Myhr Nossum oppsummerer også helga som positiv.

– Det gikk akkurat som vi hadde forventet. Jeg tror vi kan forvente mer stigning inn mot neste helg, og i forhold til tidspunkt etter høyde passer neste helg bedre, sier Nossum.

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal