NRK Meny
Normal

Bare Molde kan ødelegge for Northug

BEITOSTØLEN (NRK.no): Petter Northug har fått de sportslige svarene han håpet på. Vinner Rosenborg cupfinalen, er helga perfekt.

northug

Petter Northug giret om fra fredag til lørdag og fikk de svarene han håpet på.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

petter

Petter Northug er selv en habil fotballspiller, og spille for Mosvik IL når han kan. Her etter en kamp mot Rosenborg Old Boys med 'Mini'.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix


Etter å ha hevet seg fra 61.-plass på 15 km klassisk fredag til 12.-plass på 15 km fristil lørdag, tar Northug trolig konkurransepause fram til fredagens verdenscupåpning i Kuusamo.

Søndagens sprint på Beitostølen går mest sannsynlig uten hans deltakelse.

– Cupfinalen frister mer. Det er én ting som teller i morgen, og det er cupfinalen – ikke sprinten på Beitostølen, fastslår Northug overfor NRK.no.

– Gode svar

Northug er ihuga Rosenborg-supporter. Et tap mot erkerival Molde kan naturligvis ødelegge det gode humøret Northug nå har bygd opp. For det er ingen tvil om at de to gjennomkjøringene på Beitostølen har vært oppløftende etter sykdom og langt høydeopphold.

– Jeg har absolutt fått gode svar. Jeg har fått gjennomkjøringer etter et langt høydeopphold, og det var det viktigste, sier han.

– Hva var forskjellen på løpene fredag og lørdag?

– Det var vel ikke så stor forskjell, det var tungt i dag også.

Opp et hakk

– Hvorfor ble det da en så mye bedre plassering?

– I går gikk jeg I3, i dag prøvde jeg å bevege meg over terskel og presse litt, så det var bare at jeg tok intensiteten opp et hakk, påpeker Northug.

Innsatsen på Beitostølen gjør at han nå er fysisk klar for å gå verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg – uten at han skrur opp ambisjonene resultatmessig.

– Plan A nå er å få overskudd før man reiser til Finland. Det blir sikkert tøft å ta poeng, men det viktigste er å få gjennomkjøringer og hardøkter. Man må se på det som en intens periode, sier Northug.

Ingen toppform i 2013

At han kommer til å føle seg i form før jul, avviser han kontant. Men han er sikker på at han kommer i form i løpet av sesongen.

– Ja, i februar, bekrefter han overfor NRK.no.

I februar er det som kjent OL i Sotsji.

– Det er som alltid når det er mesterskapssesong. Verdenscupen er bare et ledd i oppkjøringen.

Trener Eirik Myhr Nossum oppsummerer også helga som positiv.

– Det gikk akkurat som vi hadde forventet. Jeg tror vi kan forvente mer stigning inn mot neste helg, og i forhold til tidspunkt etter høyde passer neste helg bedre, sier Nossum.

Siste nytt

 • Brækhus boksar i Moskva

  Cecilie Brækhus (36) skal for første gong bokse i Aust-Europa. Det skjer 21. juli når ho boksar siste oppvarmingskamp før Oleksandr Usyk og Murat Gassiev skal gjere opp om VM-beltet, melder VG. Brækhus sin motstandsar blir Inna Sagajdakovskaja.

  Brækhus bokser i Los Angeles.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Salah klar til dyst mot Russland

  Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag. – Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URU
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Kolarov belønnet med Lada

  Aleksandar Kolarov fikk ikke bare betalt i form av poeng da han ga Serbia 1-0-seier mot Costa Rica. Etter kampen var det nemlig duket for gaveoverrekkelse. VM-byens ordfører Dmitrij Azarov hadde bestemt seg for å gi Kolarov en Lada firehjulstrekker.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH10-CRC-SRB
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM