Bare la det regne

Turneringen i Wimbledon har vært beryktet for ustabilt vær og utsatte kamper, men nå er taket på plass over Center Courten.

Center Courten i Wimbledon
Foto: Adam Davy / AFP

På selveste 17. mai i år ble den nye Center Courten i Wimbledon åpnet. Etter 87 år med med stadige regnavbrudd er nå banen sikret mot regnet.

Et avtagbart tak er på plass og på ti minutter vil arenaen kunne dekkes, slik at spillerne og tilskuerne ikke plages av vær og vind.

Se video: Slutt på regnavbrudd

Agassi og Henman åpnet

De to legendene Andre Agassi og Tim Henman spilte en oppvisningskamp under det nye taket på Norges nasjonaldag.

Arrangørene av Wimbledon har invesert 100 millioner pund i det nye anlegget. Det kan høres mye ut, men da regnet skylte ned over London var det få blant tilskuerne som mente pengene ikke var vel brukt.

Andre Agassi som vant Wimbledon i 1992 slo til slutt hjemmefavoritten Tim Henman.

Henman var i mange år britenes eneste håp om en Wimbeldon tittel. Men han ble etterhvert ansett som en evig toer ettersom han spilte fire semifinaler i Wimbledon mellom 1998 og 2002 uten å nå en finale.

Siste brite som vant i Wimbledon var forøvrig Fred Perry i 1936.

Ny Court 2

Også Court 2 har blitt helt ny foran årets turnering. Bygd over den gamle Court 13, vil Court 2 huse 2000 tilskuere.

Den nye banen er bygd tre og en halv meter under bakken for ikke å sperre utsikten for naboene.

Siste nytt

 • Ødegaard herjet igjen

  Martin Ødegaard storspilte for Vitesse i den nederlandske europaligakvalifiseringen tirsdag kveld. Nordmannen vartet opp med både scoring og to målgivende og var sterkt delaktig i at Vitesse tok seg videre etter 3-1 (4-3 sammenlagt) mot Groeningen. I finalen venter Utrecht.

  ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • OL-sølvvinner tatt for doping

  Eunice Jepkirui Kirwa (35) er suspendert etter en positiv dopingprøve med spor av stoffet EPO. Hun tok sølv på maraton i OL i 2016. Der konkurrerte hun for Bahrain, men hun er opprinnelig fra Kenya.

  2016 Rio Olympics - Athletics - Women's Marathon - Sambodromo - Rio de Janeiro, Brazil
  Foto: Pool / Reuters
 • Cech blir sportsdirektør i Chelsea

  Keeperveteranen Petr Cech returnerer til Chelsea i en nyopprettet rolle som sportsdirektør fra sommeren. Det melder Sky Sports. Arsenal avslutter sesongen mot nettopp Chelsea i finalen av europaligaen. Den spilles onsdag neste uke.

  Petr Cech
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal