Bare la det regne

Turneringen i Wimbledon har vært beryktet for ustabilt vær og utsatte kamper, men nå er taket på plass over Center Courten.

Center Courten i Wimbledon
Foto: Adam Davy / AFP

På selveste 17. mai i år ble den nye Center Courten i Wimbledon åpnet. Etter 87 år med med stadige regnavbrudd er nå banen sikret mot regnet.

Et avtagbart tak er på plass og på ti minutter vil arenaen kunne dekkes, slik at spillerne og tilskuerne ikke plages av vær og vind.

Se video: Slutt på regnavbrudd

Agassi og Henman åpnet

De to legendene Andre Agassi og Tim Henman spilte en oppvisningskamp under det nye taket på Norges nasjonaldag.

Arrangørene av Wimbledon har invesert 100 millioner pund i det nye anlegget. Det kan høres mye ut, men da regnet skylte ned over London var det få blant tilskuerne som mente pengene ikke var vel brukt.

Andre Agassi som vant Wimbledon i 1992 slo til slutt hjemmefavoritten Tim Henman.

Henman var i mange år britenes eneste håp om en Wimbeldon tittel. Men han ble etterhvert ansett som en evig toer ettersom han spilte fire semifinaler i Wimbledon mellom 1998 og 2002 uten å nå en finale.

Siste brite som vant i Wimbledon var forøvrig Fred Perry i 1936.

Ny Court 2

Også Court 2 har blitt helt ny foran årets turnering. Bygd over den gamle Court 13, vil Court 2 huse 2000 tilskuere.

Den nye banen er bygd tre og en halv meter under bakken for ikke å sperre utsikten for naboene.

Siste nytt

 • Tidlig remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot amerikanske Samuel Shankland i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland tirsdag. Verken Carlsen eller Shankland så mulighet for seier, og ble tidlig enige om remis. Onsdag er Vishy Anand mostander for nordmannen.

  FIDE SJAKK-VM
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Kjetil Jansrud til legesjekk

  Kjetil Jansrud ble sendt til lege for nærmere sjekk etter at han tok nedi med hånden under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel. Det er foreløpig uklart om Jansrud har pådratt seg en alvorlig skade.

  – Han fikk seg en smell i hånden under dagens trening, men kjørte selv ned løypa på ski. Han er nå til legesjekk og vi vet ikke mer om omfanget enda, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

  De norske fartskjørerne tok det ellers forsiktig under den første utfortreningen i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal ble slått av Matthias Mayer med 2,49 sekunder. Aleksander Aamodt Kilde var 3,83 bak bestetid.

  Jansrud
  Foto: Marco Tacca / AP
 • Sølv til Fossesholm i junior-VM

  Helene Marie Fossesholm gikk inn til sølv på 5 km fristil i junior-VM tirsdag. Fossesholm var elleve sekunder bak svenske Frida Karlsson som vant. Finske Anita Korva ble nummer tre. Astrid Stav ble nest beste norske på en åttendeplass.

  Sølv til Fossesholm.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag