– Må hoppe 203 meter i snitt

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Anders Bardal fulgte opp seieren i Granåsen med andreplass i Holmenkollen – og vet hva som må til i VM i skiflyging neste helg.

Anders Bardal

Anders Bardal er i vårform med tre pallplasser på rad i verdenscupen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bardal tok Norges eneste OL-medalje i hopp da han tok bronse i den lille bakken i Sotsji. I VM i skiflyging i Harrachov neste helg må han igjen bære hoppnasjonens ansvar på sine skuldrer.

Og det ser bra ut. For nå har 31-åringen fra Steinkjer vært på pallen i tre verdenscuprenn på rad.

Tredjeplass i Kuopio, ble altså til seier på hjemmebane i Granåsen fredag ettermiddag. Søndag ettermiddag ble det andreplass i Holmenkollen etter to gode hopp.

– Ikke perfekt, men bra. Hoppinga er på et høyt nivå. Da kan jeg tillate meg små fei, men da er også Severin Freund et par hakk sterkere enn meg, erkjenner Bardal.

– Viktigst å ha selvtillit

Norges eneste gullhåp hevder han selv ikke har tenkt så mye på VM i skiflyging ennå, i en sesong der OL i Sotsji var det store målet.

Men noen tanker har han om det som venter.

– Du er nødt til å levere fire gode skihopp, konstaterer han.

– Hva tenker du om bakken?

– Jeg har både gode og dårlige opplevelser i Harrachov. Jeg hoppet mitt første hopp over 200 meter, med 212,5 meter i 2002, og det var en kjempeopplevelse. Det viktigste er uansett å ha litt selvtillit når du skal hoppe i sånne monsterbakker, sier Bardal til NRK.no.

– Hvor langt må du hoppe i snitt for å bli verdensmester?

– 203 meter, gliser Bardal.

– Avgjørende å være tøff

Landslagstrener Alexander Stöckl legger ikke skjul på at vinden kan gi hopperne en ekstra utfordring i VM.

– Vanligvis er det ganske mye vind fra siden der. Spesielt i Harrachov er det derfor avgjørende å være tøff, sier Stöckl, som mener de norske hopperne viste at de håndterer det under søndagens renn i Holmenkollen.

Tom Hilde ble nummer 13, Andreas Stjernen 17 og Rune Velta 19. Disse er også klare for VM i skiflyging, bekrefter Stöckl overfor NRK.no.

Dit skal trolig også Anders Fannemel, men avgjørelsen tas først etter en test på Lillehammer mandag. Fannemel falt i Holmenkollen lørdag og deltok ikke i søndagens renn.

Bjørn Einar Romøren er tatt ut som sjettemann i troppen etter søndagens COC-seier i Zakopane.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal