– Må hoppe 203 meter i snitt

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Anders Bardal fulgte opp seieren i Granåsen med andreplass i Holmenkollen – og vet hva som må til i VM i skiflyging neste helg.

Anders Bardal

Anders Bardal er i vårform med tre pallplasser på rad i verdenscupen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bardal tok Norges eneste OL-medalje i hopp da han tok bronse i den lille bakken i Sotsji. I VM i skiflyging i Harrachov neste helg må han igjen bære hoppnasjonens ansvar på sine skuldrer.

Og det ser bra ut. For nå har 31-åringen fra Steinkjer vært på pallen i tre verdenscuprenn på rad.

Tredjeplass i Kuopio, ble altså til seier på hjemmebane i Granåsen fredag ettermiddag. Søndag ettermiddag ble det andreplass i Holmenkollen etter to gode hopp.

– Ikke perfekt, men bra. Hoppinga er på et høyt nivå. Da kan jeg tillate meg små fei, men da er også Severin Freund et par hakk sterkere enn meg, erkjenner Bardal.

– Viktigst å ha selvtillit

Norges eneste gullhåp hevder han selv ikke har tenkt så mye på VM i skiflyging ennå, i en sesong der OL i Sotsji var det store målet.

Men noen tanker har han om det som venter.

– Du er nødt til å levere fire gode skihopp, konstaterer han.

– Hva tenker du om bakken?

– Jeg har både gode og dårlige opplevelser i Harrachov. Jeg hoppet mitt første hopp over 200 meter, med 212,5 meter i 2002, og det var en kjempeopplevelse. Det viktigste er uansett å ha litt selvtillit når du skal hoppe i sånne monsterbakker, sier Bardal til NRK.no.

– Hvor langt må du hoppe i snitt for å bli verdensmester?

– 203 meter, gliser Bardal.

– Avgjørende å være tøff

Landslagstrener Alexander Stöckl legger ikke skjul på at vinden kan gi hopperne en ekstra utfordring i VM.

– Vanligvis er det ganske mye vind fra siden der. Spesielt i Harrachov er det derfor avgjørende å være tøff, sier Stöckl, som mener de norske hopperne viste at de håndterer det under søndagens renn i Holmenkollen.

Tom Hilde ble nummer 13, Andreas Stjernen 17 og Rune Velta 19. Disse er også klare for VM i skiflyging, bekrefter Stöckl overfor NRK.no.

Dit skal trolig også Anders Fannemel, men avgjørelsen tas først etter en test på Lillehammer mandag. Fannemel falt i Holmenkollen lørdag og deltok ikke i søndagens renn.

Bjørn Einar Romøren er tatt ut som sjettemann i troppen etter søndagens COC-seier i Zakopane.

Siste nytt

 • Triathlon-start utsett av uver

  Kvinnenes triathlon-start i OL er utsett i minst 15 minutt på grunn av kraftig regn over Tokyo.

  Starten var planlagd til 06.30 lokal tid (23.30 i Norge).

  Men ettersom regnet stadig høljar ned, er det fare for endå lenger utsetjing.

 • Rooney skadet egen spiller

  Derby-manager Wayne Rooney taklet sin egen spiller Jason Knight på trening, og nå er den irske landslagsspilleren ute med en ankelskade i opp til 12 uker, skriver The Telegraph mandag kveld.

  Rooney og Knight skal ha gått inn i en såkalt 50-50-duell da skaden oppsto.

  Den noe uvanlige hendelsen gjør vondt verre for skadeplagede Derby, som ifølge Sky Sports bare har ni seniorspillere klare for ny sesong, og blant disse er to keepere.

  Nå er krisen forverret med Knights skade. Og Huddersfield venter i serieåpningen 7. august.

  – Hvis jeg skal være ærlig: Det hadde vært lett for en manager i min posisjon å bare gi seg. Men jeg tar det som en utfordring, jeg er en som kjemper, sier Rooney om den krevende situasjonen.

  Nå ber han klubben skaffe ham spillere, og det fort.

  – Det er andre folk, som jeg ikke kan kontrollere, som må ta noen store avgjørelser, sier han.

  qvB8Hz2kxuY
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Tropiske stormer skaper OL-hodebry

  Mandag ble det bekreftet at finalene i surfing flyttes fram som følge av at en ny tropisk storm er ventet å treffe østkysten av Japan tirsdag ettermiddag.

  Allerede har ro- og bueskytter-programmet blitt endret på grunn av den kommende stormen, men sent mandag kveld lokal tid melder kommunikasjonsavdelingen for Tokyo-OL at også surfefinalene er flyttet.

  Det er ventet at den tropiske stormen treffer et sted i Kanto eller Tohoku-regionen øst i landet utover ettermiddagen tirsdag 27. juli. Arrangørene ser det derfor som nødvendig å flytte finalene i surfing fram en dag (fra 28. til 27. juli).

  Det foreligger foreløpig ingen øvrige planer om å flytte andre begivenheter som avholdes tirsdag 27. juli.

  «Vi vil følge med på værsituasjonen for å sikre tryggheten til alle som er involvert i sommerlekene», skriver arrangøren i pressemeldingen.

  (©NTB)

  UDCnnQRqjgA
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal