NRK Meny
Normal

– Må hoppe 203 meter i snitt

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Anders Bardal fulgte opp seieren i Granåsen med andreplass i Holmenkollen – og vet hva som må til i VM i skiflyging neste helg.

Anders Bardal

Anders Bardal er i vårform med tre pallplasser på rad i verdenscupen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bardal tok Norges eneste OL-medalje i hopp da han tok bronse i den lille bakken i Sotsji. I VM i skiflyging i Harrachov neste helg må han igjen bære hoppnasjonens ansvar på sine skuldrer.

Og det ser bra ut. For nå har 31-åringen fra Steinkjer vært på pallen i tre verdenscuprenn på rad.

Tredjeplass i Kuopio, ble altså til seier på hjemmebane i Granåsen fredag ettermiddag. Søndag ettermiddag ble det andreplass i Holmenkollen etter to gode hopp.

– Ikke perfekt, men bra. Hoppinga er på et høyt nivå. Da kan jeg tillate meg små fei, men da er også Severin Freund et par hakk sterkere enn meg, erkjenner Bardal.

– Viktigst å ha selvtillit

Norges eneste gullhåp hevder han selv ikke har tenkt så mye på VM i skiflyging ennå, i en sesong der OL i Sotsji var det store målet.

Men noen tanker har han om det som venter.

– Du er nødt til å levere fire gode skihopp, konstaterer han.

– Hva tenker du om bakken?

– Jeg har både gode og dårlige opplevelser i Harrachov. Jeg hoppet mitt første hopp over 200 meter, med 212,5 meter i 2002, og det var en kjempeopplevelse. Det viktigste er uansett å ha litt selvtillit når du skal hoppe i sånne monsterbakker, sier Bardal til NRK.no.

– Hvor langt må du hoppe i snitt for å bli verdensmester?

– 203 meter, gliser Bardal.

– Avgjørende å være tøff

Landslagstrener Alexander Stöckl legger ikke skjul på at vinden kan gi hopperne en ekstra utfordring i VM.

– Vanligvis er det ganske mye vind fra siden der. Spesielt i Harrachov er det derfor avgjørende å være tøff, sier Stöckl, som mener de norske hopperne viste at de håndterer det under søndagens renn i Holmenkollen.

Tom Hilde ble nummer 13, Andreas Stjernen 17 og Rune Velta 19. Disse er også klare for VM i skiflyging, bekrefter Stöckl overfor NRK.no.

Dit skal trolig også Anders Fannemel, men avgjørelsen tas først etter en test på Lillehammer mandag. Fannemel falt i Holmenkollen lørdag og deltok ikke i søndagens renn.

Bjørn Einar Romøren er tatt ut som sjettemann i troppen etter søndagens COC-seier i Zakopane.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg