NRK Meny
Normal

Bardal etter første VM-dag: – Perfekt utgangspunkt

Harrachov (NRK.no): Anders Bardal (31) var én av tre hoppere som passerte 200 meter og ble nummer to i det første rennet i skiflygnings-VM fredag.

Anders Bardal hoppet seg opp en plass etter andre omgang under VM i Harrachov. Dermed ligger trønderen på andreplass i sammendraget etter første dag i VM i skiflyging.

  • Saken oppdateres
Anders Bardal

Anders Bardal ligger på en foreløpig andreplass etetr to av fire hopp i skiflygnings-VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bare tyske Severin Freund var bedre enn Bardal på skiflygning-VMs første dag. Før det hele skal avgjøres med to hopp lørdag skiller det 11,1 poeng mellom de to. Det var 31-åringen fra Steinkjer strålende fornøyd med.

– Det er et perfekt utgangspunkt. Jeg er fornøyd med at mine to beste hopp kommer i konkurransen, sier Bardal til NRK.

– Jeg er god nok

Nå skal han nullstille seg før VM-ets andre konkurranse.

– Det er bare å nullstille seg og begynne på nytt i morgen. Jeg vet jeg er god nok til å kjempe mot Freund når jeg hopper godt, sier han.

Bardal hadde et tidlig startnummer og ledet gjennom store deler av førsteomgang med sitt hopp på 203,5 meter.

I andreomgang ble forholdene gradvis dårligere, men da de aller beste fra første omgang skulle til pers bedret de seg.

Bardal klarte ikke å følge opp det gode førstehoppet i andre omgang og landet på 188 meter. Tyske Severin Freund, som lå på andreplass etter første omgang, med sine 191,5 meter hoppet også kortere, men tok ledelsen.

– Menneskelig, han også

Lederen etter første omgang, Peter Prevec fra Slovenia, klarte ikke å følge opp og med et hopp på 183 meter endte han på tredjeplass sammenlagt i VM så langt.

Dermed avanserte både Freund og Bardal. De to ligger nå som henholdsvis nummer én og to før morgendagens renn, og det skiller 11,1 poeng mellom de to før mesterskapet avgjøres lørdag.

Selv om Prevec skuffet i andre omgang regner Bardal med at tsjekkeren kommer sterkt tilbake.

– Dette viser bare at han er menneskelig, han også. Men jeg ser ikke bort ifra at han drar fram noen gode hopp lørdag også.

Det er bestemann sammenlagt etter fire hopp som vinner VM i skiflygning.

Anders Fannemel ble nest beste norske på 7. plass etter to hopp på 182 og 187 meter. 22-åringen merker at det ikke er mye som skal til før hoppene blir enda litt lenger.

– Det er like før det flyr, men jeg mangler litt på timingen, sier han.

Godkjent Romøren-«comeback»

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren beskriver sine to hopp på skiflygnings-VMs første dag som «bare nesten».

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Sist Bjørn Einar Romøren hoppet et verdenscuprenn var i Planica den 18. mars 2012 – for nesten nøyaktig to år siden. Fredag var han tilbake etter et langt skadeavbrekk og klarte seg greit i skiflygningsbakken hopp på 179,5 og 171,5 meter. Dermed endte 32-åringen på 18. plass i det som må kalles et lite comeback.

– Det er «bare nesten». Det er småfeil hele veien, men det er to helt greie hopp. Jeg skulle gjerne prestert bedre, sier Romøren.

Rune Velta endte på 26. plass etter å ha hoppet 174 meter i førsteomgang, og 168 meter i andreomgang.

Gregor Schlierenzauer skuffet stort i skiflygingsbakken med et hopp 169,5 meter i første omgang og 175,5 meter i sitt andre hopp.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning