NRK Meny
Normal

Bardal på pallen i amputert hopprenn

Anders Bardal ble nummer to i hopprennet i Kuopio etter et godt hopp på 102,5 meter. Juryen valgte å kun avvikle en omgang på grunn av ujevne vindforhold.

Tok 2. plass i hopprennet i Kuopio.

Severin Freund stakk av med seieren i rennet, der det altså kun ble gjennomført èn omgang. At det tok ekstra tid å få 64 utøvere utfor hoppkanten, hadde nok også en del å si da finaleomgangen ble avlyst.

Bardal ble slått med 3,4 poeng av den tyske hopperen. Stefan Kraft fra Østerrike kom på 3. plass.

Oppløftende av Jacobsen

Anders Jacobsen viste igjen at han er i form for tiden. Han endte på 6. plass etter et hopp 98,5 meter i 1. omgang.

Deretter fulgte Phillip Sjøen og Johann Forfang på henholdsvis 22.- og 24.-plass. De hoppet 95 og 92,5 meter.

Anders Fannemel valgte å stå over rennet på grunn av smerter i kneet. En skade han pådro seg under hopprennet i Lahti i helgen.

– En slik skade går vanligvis over i løpet av rundt tre dager. Jeg håper at han er klar til Granåsen, men senest til Holmenkollen, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

Verdensmester Rune Velta lyktes ikke helt i sitt hopp. Han måtte ned en avsats da han satte seg på bommen og endte på 30.- plass etter et hopp på 87,5 meter.

– Hva skal man si? Det ble for kort, men det var litt som å trekke lodd. Det var vanskelig i disse forholdene, sier Velta til NRK.

Vanskelige forhold

Tirsdagens renn skulle egentlig gå i HS127-bakken, men ustabile forhold tvang arrangørene til å flytte det til den lille bakken. Kuopio-vinden førte til at både treningsomgangen og kvalifiseringen ble avlyst.

– Når vår beste i verdenscupen må stå over og verdensmester Rune Velta ikke lykkes, viser resten av gjengen hvor solid laget vårt er for tiden. Vi går mot en veldig spennende avslutning og håper på all den hjelpen vi kan få, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn