Bardal på pallen i amputert hopprenn

Anders Bardal ble nummer to i hopprennet i Kuopio etter et godt hopp på 102,5 meter. Juryen valgte å kun avvikle en omgang på grunn av ujevne vindforhold.

Tok 2. plass i hopprennet i Kuopio.

Severin Freund stakk av med seieren i rennet, der det altså kun ble gjennomført èn omgang. At det tok ekstra tid å få 64 utøvere utfor hoppkanten, hadde nok også en del å si da finaleomgangen ble avlyst.

Bardal ble slått med 3,4 poeng av den tyske hopperen. Stefan Kraft fra Østerrike kom på 3. plass.

Oppløftende av Jacobsen

Anders Jacobsen viste igjen at han er i form for tiden. Han endte på 6. plass etter et hopp 98,5 meter i 1. omgang.

Deretter fulgte Phillip Sjøen og Johann Forfang på henholdsvis 22.- og 24.-plass. De hoppet 95 og 92,5 meter.

Anders Fannemel valgte å stå over rennet på grunn av smerter i kneet. En skade han pådro seg under hopprennet i Lahti i helgen.

– En slik skade går vanligvis over i løpet av rundt tre dager. Jeg håper at han er klar til Granåsen, men senest til Holmenkollen, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

Verdensmester Rune Velta lyktes ikke helt i sitt hopp. Han måtte ned en avsats da han satte seg på bommen og endte på 30.- plass etter et hopp på 87,5 meter.

– Hva skal man si? Det ble for kort, men det var litt som å trekke lodd. Det var vanskelig i disse forholdene, sier Velta til NRK.

Vanskelige forhold

Tirsdagens renn skulle egentlig gå i HS127-bakken, men ustabile forhold tvang arrangørene til å flytte det til den lille bakken. Kuopio-vinden førte til at både treningsomgangen og kvalifiseringen ble avlyst.

– Når vår beste i verdenscupen må stå over og verdensmester Rune Velta ikke lykkes, viser resten av gjengen hvor solid laget vårt er for tiden. Vi går mot en veldig spennende avslutning og håper på all den hjelpen vi kan få, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal