NRK Meny
Normal

Bardal og Hilde må trene - står over Kuusamo

Anders Bardal (31) og Tom Hilde (26) har ikke rukket å finne hoppformen. Derfor blir begge hjemme for å trene når resten av landslaget hopper verdenscuprenn i Kuusamo.

Bardal

Anders Bardal er ennå ikke i god nok hoppform, og nå har han i samråd med landslagssjef Alexander Stöckl (t.v.) bestemt seg for å stå over Kuusamo-rennet.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Hilde

Tom Hilde blir hjemme med Anders Bardal og Anders Jacobsen for å trene.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det ble en veldig tidlig verdenscupstart i år, og det førte til at vi ikke fikk ønsket treningsmengde i storbakke før det første rennet. Og vi ser at Bardal har litt å gå på formmessig. Det gjelder også Tom Hilde, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

Begge har blitt enige med landslagssjef Alexander Stöckl om å legge inn ekstra treningsdager på Lillehammer, Rena og Vikersund, ifølge Bråthen.

Kort opphold

Det var Dagbladet som først skrev at verdensmesteren ikke skal hoppe i Kuusamo.

Søndag nektet Bardal å hoppe i Klingenthal på grunn av sterk vind, og 31-åringen sier til Dagbladet at han ikke har selvtillit nok i bakken ennå.

– Har dette sammenheng med at Bardal nektet å hoppe i Klingenthal?

– Nei, det har ingen sammenheng. Det kunne fort blitt sånn uansett, siden det er et tøft konkurranseprogram frem til over hoppuka. Noen renn ville man nok vurdert å stå over uansett, sier Bråthen.

Landslagssjef Alexander Stöckl trekker imidlertid værforholdene inn som én av årsakene.

– Det er ofte vanskelige forhold i Kuusamo. Det er kaldt og ofte mye vind. Da blir det fort slik som det var i Klingenthal, og da gjør vi et taktisk valg, sier Stöckl.

– Men hadde de vært i fantastisk form, ville de har vært med, fortsetter han.

Sportssjef Bråthen understreker at treningspausen kun gjelder til neste helg, hvor det er duket for verdenscuprenn på Lillehammer.

– Det er et av våre store mål. Da skal de være i best mulig form, og derfor blir de hjemme og trener, sier Bråthen.

– Vi satser på å gjøre noen justeringer og slå knallhardt tilbake, legger han til.

Duket for Jacobsen-comeback

Sportssjefen håper at Andreas Stjernen og Rune Velta er klare til Kuusamo-rennet. Men det er foreløpig ikke klart hvem som erstatter Bardal og Hilde.

– Vi tar stilling til det senere i dag (tirsdag). Vi håper at Andreas og Rune er klare igjen. I tillegg skal (Anders) Fannemel og (Ole Marius) Ingvaldsen bort dit, og så får vi se hvem de siste blir, sier Bråthen.

Anders Jacobsen har jobbet seg tilbake de siste ukene etter at han røk korsbåndet i monsterbakken i Planica i mars.

Nå er han snart klar for sitt første konkurransehopp siden skrekkskaden.

– Fysisk og hoppmessig er det ikke så langt unna, men han vil variere i og med at han har vært ute så lenge. Men mest sannsynlig vil Jacobsen være tilbake på Lillehammer, sier Bråthen.

PS! Tirsdag skriver Adressavisen at også kombinertløper Magnus Moan står over verdenscuprennet i Kuusamo.

Siste nytt

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag