Bardal misset, men økte ledelsen

Anders Bardal sviktet i andre omgang av Holmenkollrennet og endte på tiendeplass. Trøsten var at han slo de nærmeste konkurrent i verdenscupen.

Video Bardal sviktet i 2.omgang

Bardal sviktet i 2.omgang

Bardal lå på femteplass etter 127,5 meter i første omgang. Da sviktet Schlierenzauer totalt, som med bare 113,5 meter var nummer 27.

Men da verdenscuplederen skulle slå til i finaleomgangen, bandt han seg for mye og landet på bare 116,5 meter.

- Uff, var Bardals første kommentar da han kom til NRKs intervjuer etter rennet. Han var skuffet.

- Nå er jeg småirritert over siste hoppet. Jeg gjorde ikke arbeidsoppgavene mine godt nok, og fikk ikke utnyttet energien.

- Tenker du på verdenscupen?

- Ja, og jeg liker meg godt i Planica, sier han, og sikter til de to siste rennene i verdenscup-sesongen neste helg. - Og det skal ikke gå lang tid før jeg får ristet av meg dene skuffelsen, legger Bardal til.

- En ære å vinne i Kollen

Østerrikeren Martin Koch vant rennet. Med 130 meter i andre omgang hoppet han seg opp fra fjerdeplass til seier.

Video: Se Martin Kochs vinnerhopp (artikkelen fortsetter)

Video Koch vant i Holmenkollen

Koch vant i Holmenkollen

- Dette er stort. Seier i selveste Holmenkollen. Det er en ære, sa Martin Koch til NRK rett etter rennet.

- Jeg hadde en god følelse i tilløpet, og klarte å gjennomføre et tilnærmet perfekt hopp, sa Koch til NRK. Han tok sin andre verdenscupseier for sesongen.

Schilerenzauer mislyktes

Gregor Schlierenzauer, som lå 112 poeng bak Bardal i verdenscupen før Holmenkollrennet, mislyktes totalt i første omgang og kom seg bare såvidt med til finaleomgangen. Han hoppet seg litt opp i sitt andre hopp, men klarte ikke bedre enn 16.-plass.

Det betyr at Bardal til tross for sitt svak andrehopp styrket stillingen i verdenscupen foran skiflygingsrennene i Planica. Han leder nå med 123 poeng på østerrikeren.

Ledet etter første omgang gjorde Diki Ito, 7,5 poeng foran Bardal.

I tillegg til Bardal, fikk også Andreas Stjernen og Rune Velta hoppe finaleomgangen. De endte som nummer 13 og 14 til slutt.

Siste nytt

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire slag under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson leier med ni under par.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal