Anders Bardal (30) tok sin 5. verdenscupseier i karrieren da han knuste konkurrentene i Polen onsdag kveld. Samtidig ble Rune Velta nummer tre.

Her innser Anders Bardal at han har vunnet sitt første renn for sesongen. Han blir gratulert av Rune Velta.

– Det var vanskelige forhold her i dag. Vinden endret seg hele tiden, men jeg klarte å få til to gode hopp likevel, sier en smilende Bardal etter rennet.

Anders Bardal har slitt med å leve opp til den suverene fjorårssesongen, men etter en god hoppuke har trønderen virkelig funnet formen på nyåret.

Utklasset alle

I verdenscupleder og hoppukevinner Gregor Schlierenzauers sykefravær, hadde 30-åringen fra Steinkjer det beste hoppet i begge omgangene.

Med 130 meter i første omgang og 128 meter i den andre, vant han med hele 12,2 poengs margin på tyske Richard Freitag.

– Det var en god dag for oss. Alle gutta hopper veldig stabilt nå. Det er godt å se at vi fortsetter å hoppe godt etter hoppuka, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.no.

Bardals forrige seier kom i Willingen i februar i fjor.

Karrierebeste for Velta

Like gledelig var det at Rune Velta knep tredjeplassen, etter å ha ligget på 2.-plass etter førsteomgang. Velta hoppet 127 meter i førsteomgang og 126 meter i andreomgang, og endte 13,4 poeng bak suverene Anders Bardal.

Velta hadde en 8.-plass fra før som sitt beste resultat i verdenscupen.

– Velta tok et steg opp i dag. Han har mer selvtillit, og har vært veldig bra på trening. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen hans, sier Stöckl.

Laginnsatsen var også meget god. Anders Fannemel og Tom Hilde endte på 9.- og 10.-plass.

Anders Jacobsen, som endte på 2.-plass i den tyskøsterrikske hoppuka, led under vanskelige vindforhold og ble nummer 15.

– Det er veldig godt å ha et bra lag. Vi er der vi skal være. Det er utrolig gøy, ler Stöckl.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Lå på andre plass etter første omgang men falt ned en plass i 2 omgang.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.