Hopp til innhold

Bardal gir opp hoppuka

Det første rennet i hoppuka gikk ikke som planlagt for Anders Bardal. Han havnet på en skuffende 21. plass og ligger langt bak i sammendraget.

Anders Bardal

Anders Bardal tror det blir vanskelig å vinne hoppuka sammenlagt etter den skuffende 21. plassen i åpningsrennet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Bardal

Anders Bardal var meget skuffet etter åpningsrennet i Oberstdorf.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg har et langt stykke opp til de beste. Så da får vi «drite» i hoppuka og ta et renn av gangen, sier Bardal til NRK.no

Gir du opp sammenlagtseieren allerede?

– Jeg kommer til å prøve så godt jeg kan i hvert renn, så får vi se. Men jeg tror det kommer til å være for langt opp, sier en tydelig skuffet Anders Bardal.

Mangler selvtillit

Østerrike dominerte åpningsrennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka. Beste norske ble Anders Fannemel som endte på en sjetteplass. Anders Bardal ble til slutt nummer 21. Han hoppet 122 meter i førsteomgangen, og ikke mye lenger i finaleomgangen. Da landet trønderen på 124 meter.

– Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt, og det er kjipt. Hoppuka er jo et av de store målene. Men når man ikke klarer å gjøre jobben i det første rennet, blir det tøft, sier Bardal.

I fjor ble Anders Bardal nummer to i åpningsrennet. Han forklarer årets skuffende hoppukestart slik:

– Det er mangel på selvtillit for tiden, og da er det ikke like lett å slippe seg løs når det er konkurranse, sier 32-åringen.

– For store avstander

Alexander Stöckl

Landslagstrener Alexander Stöckl sier det er for store avstander opp til de beste. – Bardal må jobbe med førstehoppene sine, sier landslagstreneren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Landslagstrener Alexander Stöckl tror det blir vanskelig for Anders Bardal å vinne hoppuka med det utgangspunktet han nå har.

– Man kan nok sette strek for sammenlagtseier i hoppuka. Det er for store avstander opp til de beste allerede, sier Stöckl.

Landslagstreneren mener Bardal må forbedre førstehoppene sine.

– Han må jobbe videre med sin tekniske utvikling. Andrehoppet i dag var ok, førstehoppet er for dårlig. Det har vi sett flere ganger i å, så det må han jobbe med, sier han.

– Vi må finne en løsning på rytmen, og måten han kommer ut av hoppkanten på, avslutter Alexander Stöckl.

Siste nytt

 • Dennis Hauger nummer seks i kvalifiseringen i Barcelona

  Dennis Hauger klokket inn på den sjette beste tiden under fredagens Formel 2-kvalifisering i Barcelona.

  Dermed startet han også i fjerde beste startspor under lørdagens sprintløp, ettersom rekkefølgen på de ti raskeste fra kvalifiseringen snus. Under søndagens hovedløp startet han imidlertid som nummer seks.

  Hauger satte den beste rundetiden på sin niende runde, men fikk ikke beholde ledelsen i mer enn et par minutter da både Théo Pourchaire og Enzo Fittipaldi klatret forbi han på resultatlisten.

  Hauger endte til slutt som nummer seks, ettersom Ayumu Iwasa, Oliver Bearman og Jack Doohan også snek seg foran på slutten av kvalifiseringen.

  Aurskog-gutten Hauger tok sin hittil eneste seier denne sesongen i sprintløpet i Australia i den tredje VM-runden. Han står med tre Formel 2-triumfer totalt.

  Hauger leverte en svak kvalifisering i Monaco sist helg. Da fikk han imidlertid en opptur da han kjørte seg opp mange plasser i søndagens hovedløp.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Leão skrev ny femårskontrakt med Milan

  Den portugisiske fotballstjernen Rafael Leão (23) har skrevet under på en ny kontrakt med AC Milan som binder han til klubben fram til sommeren 2028.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  «AC Milan er glade for å kunngjøre at Rafael Alexandre da Conceição Leão har fornyet kontrakten sin med klubben til 30. juni 2028», heter det i pressemeldingen.

  Portugiseren kom til klubben i 2019 og har siden notert seg med 41 mål og 29 assist på 162 kamper for storklubben fra den italienske motehovedstaden.

  23-åringen var også en viktig brikke i Milan-laget som sikret den italienske ligatittelen forrige sesong. Det var deres første Serie A-trofé siden 2011. Leão ble også kåret til årets spiller i Serie A da de sikret tittelen.

  Angrepsspilleren kom fra Lille og har også tidligere spilt for Sporting. Leão har scoret tre mål og servert fire assist på 18 A-landskamper for Portugal.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • UEFA åpner sak mot Mourinho

  UEFA opplyser at de åpner sak mot Roma-trener José Mourinho for fornærmende og hetsende språk mot dommeren etter europaligafinalen mot Sevilla onsdag kveld, melder blant annet Sky Sports.

  Mourinho hisset seg kraftig opp flere ganger underveis i kampen, og fortsatte etter kamp. Da ble han filmet mens han skjelte ut dommer Anthony Taylor i en garasje.

  – Det er en jævla skam, mann, gjentok Mourinho to ganger på engelsk.

  Dagen etter finalen ble Taylor filmet da supportere trakasserte ham og familien hans på flyplassen på vei hjem. Premier League og Den britiske dommerforeningen gikk torsdag ut med støtte til toppdommeren.

  Det europeiske fotballforbundet har listet opp ti punkter de skal se nærmere på etter finalen i Budapest, der Sevilla vant etter straffesparkkonkurranse. Begge lag skal granskes, og kan også straffes for supporterbråk.

  Jose Mourinho
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste