NRK Meny
Normal

Bardal best i kvalifiseringen - Jacobsen misset

Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best.

Han var best av de som ikke var forhåndskvalifisert

Jacobsen landet på 112,5 meter og fikk 104,7 poeng, og til stor skuffelse ble Hønefoss-mannen bare nummer 44. I likhet med Tom Hilde fikk han utstyret sitt først torsdag, etter bagasjerot på reisen til Finland.

Solid Bardal

Bardal hadde derimot mer å juble for. Han landet på 140,5 meter i sittkvalifiseringshopp og var best av dem som måtte kvalifisere seg med 164,4 poeng. Bardal hadde 145 og 140 meter i sine to treningshopp tidligere på dagen og har vist solid form.

– Bardal og Fannemel var bra på dagens trening og kvalifiseringen i Kuusamo. Kun Jacobsen røyk ut, så vi har fem hoppere med i morgen, To av disse kan i tillegg beskrives som favoritter. Rune Velta er også i nærheten, sier sportsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Norge med fem hoppere videre

Joachim Hauer var først ut av de norske, og han landet på 115,5 meter til 111,7 poeng. Det var hans lengste hopp i bakken så langt. Det så lenge ut til ikke å holde, men forholdene ble noe mer varierende og vanskeligere etter hvert slik at han tok seg videre med 37.-plass.

Tom Hilde fikk heller ikke noe maks hopp. Han landet på 120,5 meter, og 121,4 poeng ga 26.-plass.

Rune Velta, som ble nummer fire i fjorårets renn i Ruka, fikk 119 meter og 125,9 poeng. Det holdt til 21.-plass.

Anders Fannemel, som ble nummer fire i verdenscupåpningen i Klingenthal, var direktekvalifisert for rennet. Han hadde 136,5 meter i sitt hopp torsdag.

Lengst i kvalifiseringen var tyske Andreas Wellinger med 144,5 meter.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio