NRK Meny
Normal

Bardal best i kvalifiseringen - Jacobsen misset

Fredagens verdenscuprenn i finske Ruka går uten Anders Jacobsen. Han misset fullstendig i torsdagens kvalifisering, mens Anders Bardal var best.

Han var best av de som ikke var forhåndskvalifisert

Jacobsen landet på 112,5 meter og fikk 104,7 poeng, og til stor skuffelse ble Hønefoss-mannen bare nummer 44. I likhet med Tom Hilde fikk han utstyret sitt først torsdag, etter bagasjerot på reisen til Finland.

Solid Bardal

Bardal hadde derimot mer å juble for. Han landet på 140,5 meter i sittkvalifiseringshopp og var best av dem som måtte kvalifisere seg med 164,4 poeng. Bardal hadde 145 og 140 meter i sine to treningshopp tidligere på dagen og har vist solid form.

– Bardal og Fannemel var bra på dagens trening og kvalifiseringen i Kuusamo. Kun Jacobsen røyk ut, så vi har fem hoppere med i morgen, To av disse kan i tillegg beskrives som favoritter. Rune Velta er også i nærheten, sier sportsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Norge med fem hoppere videre

Joachim Hauer var først ut av de norske, og han landet på 115,5 meter til 111,7 poeng. Det var hans lengste hopp i bakken så langt. Det så lenge ut til ikke å holde, men forholdene ble noe mer varierende og vanskeligere etter hvert slik at han tok seg videre med 37.-plass.

Tom Hilde fikk heller ikke noe maks hopp. Han landet på 120,5 meter, og 121,4 poeng ga 26.-plass.

Rune Velta, som ble nummer fire i fjorårets renn i Ruka, fikk 119 meter og 125,9 poeng. Det holdt til 21.-plass.

Anders Fannemel, som ble nummer fire i verdenscupåpningen i Klingenthal, var direktekvalifisert for rennet. Han hadde 136,5 meter i sitt hopp torsdag.

Lengst i kvalifiseringen var tyske Andreas Wellinger med 144,5 meter.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg