Barcelona gir seg ikke – anker til CAS

Barcelonas anke i kjøpsnekt-saken ble avvist av FIFA. Nå tar klubben saken til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Barcelona-fans

Barcelona fikk sin anke avvist hos FIFA. Nå kan de ikke kjøpe spillere de neste vinduene.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Suarez signerte for Barcelona

Da Barcelona anket FIFA sin straff i april kunne klubben handle spillere i sommer. Det betød at blant andre Luis Suárez signerte for Barcelona.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

– FC Barcelona offentliggjør at klubben skal fortsette å kjempe for sine interesser foran den høyeste sportsmyndighet, i dette tilfellet idrettens voldgiftsrett (CAS), sier klubben i en uttalelse.

Nyhetsbyrået AFP skriver at Barcelona har bestemt seg for å anke FIFAs avgjørelse til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Bare minutter etter at FIFA avslo Barcelona sin anke i saken som har gitt klubben kjøpsnekt i to transfervinduer kom Barcelona med en ny anke.

FIFA avslo anke

– Barcelona har tapt en anke mot en avgjørelse om å stenge klubben ute fra transfermarkedet for to etterfølgende transfervinduer.

Det heter det i en pressemelding fra FIFA onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Straffen i avgjørelsen fra i vår var at klubben ikke kan kjøpe spillere i transfervinduet som kommer i januar 2015 og sommeren 2015.

Signerte ungdomsspillere ulovlig

I april ble den katalanske klubben ilagt straffen for å ha signert utenlandske spillere under 18 år, som ikke oppfylte kriteriene til FIFA.

Klubber kan kun signere spillere under 18 år hvis de oppfyller en av tre kriterier:

 • Hvis foreldrene flytter til klubbens nærområde av ikke-fotballmessige årsaker.
 • Hvis en spiller er fra EU eller EØS-områder og er mellom 16 og 18 år.
 • Hvis en spiller bor innenfor 100 kilometer fra klubben.

Barcelona ble i april dømt for å bryte disse reglene i sammenheng med overgangen til hele ti spillere i perioden 2009–2013. Navnet på spillerne er ikke kjent.

Brukt sommervinduet aktivt

Siden Barcelona anket saken i april fikk de tillatelse til å handle spillere i det pågående vinduet som stenger 1. september.

Den største signeringen har vært Luis Suárez. I tillegg til spissen har Barcelona hentet, Marc-Andre Ter Stegen, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen, Ivan Rakitic og Claudio Bravo.

Enda en mulighet for Barcelona?

Selv om CAS skulle opprettholde straffen mot Barcelona, kan det finnes en vei å gå for den dømte klubben.

Sommeren 2013 ble den franske klubben Nantes dømt av FIFA for et brudd på reglementet da de signerte Ismael Bangoura fra Al Nasr. FIFA ila klubben samme straff som Barcelona nå har fått og Nantes anket det først til FIFA og deretter til voldgiftsretten (CAS).

Begge stedene avviste ankene, men den franske klubben tok saken til sveitsisk rett for å overstyre avgjørelsen i CAS. Den sveitsiske retten vedtok at dommen fra CAS skulle bli suspendert, og dermed kunne klubben fortsette å signere spillere. Dette meldte nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt

 • Bjørnstad utenfor pallen

  Espen Bjørnstad klarte ikke å kopiere gårsdagens andreplass i kombinert i estiske Otepää. Han endte på fjerdeplass, men var med i tetkampen hele tiden. Franz-Josef Rehrl fra Østerrike vant, som i går. Jarl-Magnus Riiber ble nummer seks.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sterk norsk stafettinnsats

  Frankrike vant dagens skiskytterstafett fra tyske Ruhpolding. Tiril Eckhoff gikk en sterk tredje etappe, og tok sekunder på Frankrike i tet, men luka var for stor. Norge ble med det nummer to. Tyskland tok tredjeplassen.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Kilde på tredjeplass

  Aleksander Aamodt Kilde køyrer eit rått utfor i Wengen og ser ut til å sikre seg ein 3.-plass, 14 hundredelar bak Vincent Kriechmayr frå Austerrike og Beat Feuz. Svindal ligg på 4.-plass, medan Jansrud ikkje får det til og hamnar lagt bak. Sejersted køyrer ut.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Laghopp menn
Vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag
VM håndball menn: Danmark - Ungarn