NRK Meny
Normal

Barcelona gir seg ikke – anker til CAS

Barcelonas anke i kjøpsnekt-saken ble avvist av FIFA. Nå tar klubben saken til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Barcelona-fans

Barcelona fikk sin anke avvist hos FIFA. Nå kan de ikke kjøpe spillere de neste vinduene.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Suarez signerte for Barcelona

Da Barcelona anket FIFA sin straff i april kunne klubben handle spillere i sommer. Det betød at blant andre Luis Suárez signerte for Barcelona.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

– FC Barcelona offentliggjør at klubben skal fortsette å kjempe for sine interesser foran den høyeste sportsmyndighet, i dette tilfellet idrettens voldgiftsrett (CAS), sier klubben i en uttalelse.

Nyhetsbyrået AFP skriver at Barcelona har bestemt seg for å anke FIFAs avgjørelse til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Bare minutter etter at FIFA avslo Barcelona sin anke i saken som har gitt klubben kjøpsnekt i to transfervinduer kom Barcelona med en ny anke.

FIFA avslo anke

– Barcelona har tapt en anke mot en avgjørelse om å stenge klubben ute fra transfermarkedet for to etterfølgende transfervinduer.

Det heter det i en pressemelding fra FIFA onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Straffen i avgjørelsen fra i vår var at klubben ikke kan kjøpe spillere i transfervinduet som kommer i januar 2015 og sommeren 2015.

Signerte ungdomsspillere ulovlig

I april ble den katalanske klubben ilagt straffen for å ha signert utenlandske spillere under 18 år, som ikke oppfylte kriteriene til FIFA.

Klubber kan kun signere spillere under 18 år hvis de oppfyller en av tre kriterier:

 • Hvis foreldrene flytter til klubbens nærområde av ikke-fotballmessige årsaker.
 • Hvis en spiller er fra EU eller EØS-områder og er mellom 16 og 18 år.
 • Hvis en spiller bor innenfor 100 kilometer fra klubben.

Barcelona ble i april dømt for å bryte disse reglene i sammenheng med overgangen til hele ti spillere i perioden 2009–2013. Navnet på spillerne er ikke kjent.

Brukt sommervinduet aktivt

Siden Barcelona anket saken i april fikk de tillatelse til å handle spillere i det pågående vinduet som stenger 1. september.

Den største signeringen har vært Luis Suárez. I tillegg til spissen har Barcelona hentet, Marc-Andre Ter Stegen, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen, Ivan Rakitic og Claudio Bravo.

Enda en mulighet for Barcelona?

Selv om CAS skulle opprettholde straffen mot Barcelona, kan det finnes en vei å gå for den dømte klubben.

Sommeren 2013 ble den franske klubben Nantes dømt av FIFA for et brudd på reglementet da de signerte Ismael Bangoura fra Al Nasr. FIFA ila klubben samme straff som Barcelona nå har fått og Nantes anket det først til FIFA og deretter til voldgiftsretten (CAS).

Begge stedene avviste ankene, men den franske klubben tok saken til sveitsisk rett for å overstyre avgjørelsen i CAS. Den sveitsiske retten vedtok at dommen fra CAS skulle bli suspendert, og dermed kunne klubben fortsette å signere spillere. Dette meldte nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt

 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland
 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag