Barcelona gir seg ikke – anker til CAS

Barcelonas anke i kjøpsnekt-saken ble avvist av FIFA. Nå tar klubben saken til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Barcelona-fans

Barcelona fikk sin anke avvist hos FIFA. Nå kan de ikke kjøpe spillere de neste vinduene.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Suarez signerte for Barcelona

Da Barcelona anket FIFA sin straff i april kunne klubben handle spillere i sommer. Det betød at blant andre Luis Suárez signerte for Barcelona.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

– FC Barcelona offentliggjør at klubben skal fortsette å kjempe for sine interesser foran den høyeste sportsmyndighet, i dette tilfellet idrettens voldgiftsrett (CAS), sier klubben i en uttalelse.

Nyhetsbyrået AFP skriver at Barcelona har bestemt seg for å anke FIFAs avgjørelse til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Bare minutter etter at FIFA avslo Barcelona sin anke i saken som har gitt klubben kjøpsnekt i to transfervinduer kom Barcelona med en ny anke.

FIFA avslo anke

– Barcelona har tapt en anke mot en avgjørelse om å stenge klubben ute fra transfermarkedet for to etterfølgende transfervinduer.

Det heter det i en pressemelding fra FIFA onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Straffen i avgjørelsen fra i vår var at klubben ikke kan kjøpe spillere i transfervinduet som kommer i januar 2015 og sommeren 2015.

Signerte ungdomsspillere ulovlig

I april ble den katalanske klubben ilagt straffen for å ha signert utenlandske spillere under 18 år, som ikke oppfylte kriteriene til FIFA.

Klubber kan kun signere spillere under 18 år hvis de oppfyller en av tre kriterier:

 • Hvis foreldrene flytter til klubbens nærområde av ikke-fotballmessige årsaker.
 • Hvis en spiller er fra EU eller EØS-områder og er mellom 16 og 18 år.
 • Hvis en spiller bor innenfor 100 kilometer fra klubben.

Barcelona ble i april dømt for å bryte disse reglene i sammenheng med overgangen til hele ti spillere i perioden 2009–2013. Navnet på spillerne er ikke kjent.

Brukt sommervinduet aktivt

Siden Barcelona anket saken i april fikk de tillatelse til å handle spillere i det pågående vinduet som stenger 1. september.

Den største signeringen har vært Luis Suárez. I tillegg til spissen har Barcelona hentet, Marc-Andre Ter Stegen, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen, Ivan Rakitic og Claudio Bravo.

Enda en mulighet for Barcelona?

Selv om CAS skulle opprettholde straffen mot Barcelona, kan det finnes en vei å gå for den dømte klubben.

Sommeren 2013 ble den franske klubben Nantes dømt av FIFA for et brudd på reglementet da de signerte Ismael Bangoura fra Al Nasr. FIFA ila klubben samme straff som Barcelona nå har fått og Nantes anket det først til FIFA og deretter til voldgiftsretten (CAS).

Begge stedene avviste ankene, men den franske klubben tok saken til sveitsisk rett for å overstyre avgjørelsen i CAS. Den sveitsiske retten vedtok at dommen fra CAS skulle bli suspendert, og dermed kunne klubben fortsette å signere spillere. Dette meldte nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt

 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP
 • Frisparkperle snudde for City

  Manchester City slet før pause, men våknet i tide og slo Porto 3–1 i mesterligaåpningen. Ilkay Gündogans frisparkmål ble sentral i snuoperasjonen.

  Dermed fikk Citys stjernegalleri en solid start på den nye europacupsesongen. Scoringer fra Sergio Agüero (straffe), Ilkay Gündogan og Ferrán Torres sørget for det.

  Men det lugget lenge for de lyseblå i deres egen storstue. Luis Diaz sendte tidlig Porto i føringen, og gjestene fra Portugal viste ellers gode tendenser i første omgang.

  Hjemmelaget hevet seg markant i annen omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Gündogan gjorde 2–1 på frispark i det 65. minutt. Ballen gikk over Porto-muren og dalte i nettet utenfor Marchesins rekkevidde. Det var det siste tyskeren gjorde før han ble tatt av banen.

  I den andre kampen i gruppe C vant Olympiakos 1–0 over Marseille. Koka ble matchvinner helt på tampen for de greske vertene. (NTB)

  shdrdt
  Foto: Tim Keeton / AFP
 • Selvmål reddet Liverpool

  Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett.

  Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang.

  Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass. Da Dusan Tadic ble slått fint gjennom og lobbet ballen lekkert over keeper, var det en rask Fabinho som med nød og neppe rakk tidsnok til streken og som kunne saksesparke ballen ut.

  Fabinho, som normalt spiller på midtbanen, måtte erstatte nederlenderen etter at han ble tøft taklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Premier League-oppgjør.

  Søndag opplyste Liverpool at nederlenderen har pådratt seg en båndskade i kneet og må opereres. Han er trolig ute i mange måneder.

  De regjerende engelske seriemestrene har hatt en variabel start på sesongen, blant annet med 2–7-tap mot Aston Villa. Derfor var det nok ekstra viktig å kunne ta med seg tre poeng i mesterligaåpningen.

  I den andre kampen i gruppa slo Atalanta Midtjylland hele 4–0 i Danmark. (NTB)

  egshrdr
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal