Vanskelig utgangspunkt for Solskjær etter selvmål: – Vi kan klare det

MANCHESTER/OSLO (NRK): Noen sekunder med Lionel Messi-magi holdt: Barcelona vant 1-0 i den første mesterliga-kvartfinalen, og Manchester United har nå en tøff oppgave i vente i returoppgjøret.

Britain Soccer Champions League

DEN STØRSTE TESTEN: Mesterliga-kvartfinalene mot Barcelona er Ole Gunnar Solskjærs desidert største og tøffeste prøve så langt som United-manager. Her med Victor Lindelöf.

Foto: Jon Super / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Uten tvil, vi kan klare det. Vi må bare ha med oss litt mer ammunisjon, sa Ole Gunnar Solskjær under pressekonferansen en drøy halvtime etter tapet for Barcelona.

Han lover at laget på ingen måte har gitt opp selv om det endte med tap i den første kvartfinalen i mesterligaen, og sier at «alt kan skje» i tirsdagens returoppgjør.

– Men vi spiller mot det som kanskje er favoritten i turneringen. Det blir en utfordring. Barcelona er ikke vant til å tape hjemme, medgir Solskjær.

Tidlig ledelse

Manchester United har vært som et forvandlet lag under nordmannens ledelse, men mot verdensstjernene på Barcelona fikk de som forventet hard motstand.

– Vi har en del sjanser. Men vi får ikke uttelling, sier Solskjær.

– Vi startet litt nervøst, men etter at de scoret synes jeg guttene roet seg ned, legger han til.

I det som var Solskjærs desidert største kamp med laget så langt, tok det spanske laget ledelsen allerede etter 13 minutter.

Det skjedde etter et mønsterangrep som inneholdt flere kombinasjoner og smarte pasninger, og til slutt var det Lionel Messi som på lekkert vis chippet en pasning inn i bakrommet. Denne fant frem til Luis Suarez, som headet ballen i mål via Luke Shaw.

– Et kunstverk av Barcelona, sa Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Dommeren markerte først for offside, men etter å ha ha sett på videobilder ble målet godkjent - men da som et selvmål av Shaw.

X03469

Suarez feirer etter å ha headet inn det som ble Barcelonas første scoring i semifinalen.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

– Vi gjorde det vanskelig for dem

Barcelona hadde overtaket i kampen, men United hang greit nok med, og var også frempå med noen småsjanser noen ganger. Spesielt i andreomgang var hjemmelaget mer med i kampen, og prøvde og prøvde å finne rommene som kunne gi den sårt tiltrengte utligningen.

– Vi presset høyt og gjorde det vanskelig for dem. Det er synd vi ikke greide å få det målet, for vi hadde mange sjanser, sier Chris Smalling i et intervju vist på Viasat.

United gjorde samtidig det de kunne for å stanse Lionel Messi, og det var til tider full beleiring rundt Barcelona-stjernen. Det fungerte i lengre perioder, for selv om Messi spilte en god kamp, leverte han ikke mer «magi» enn den pasningen til Suarez.

Argentineren fikk seg også en skikkelig smell i en duell med Chris Smalling. Messi blødde kraftig, og måtte ut og få behandling.

AFP_1FJ6BM

Messi spilte videre etter å ha begynt å blø etter en duell med Manchester United-forsvarer Chris Smalling.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Det var en kamp med to forskjellige omganger. De hevet seg etter pause. Men vi forsvaret oss godt og svarte på presset deres, sa Barcelona-trener Ernesto Valverde på pressekonferansen.

Trenger ny snuoperasjon

United greide aldri å få scoringen, og Barcelona gjorde med andre ord jobben. Resultatet gjør utgangspunktet vanskelig for Solskjærs menn, som nå er nødt til å score minst to ganger i Barcelona neste tirsdag for å gå videre til semifinalen i mesterligaen.

Det er mildt sagt en krevende oppgave. Barcelona taper svært sjelden på sin hjemmebane.

Men som Paul Pogba sa det da han møtte pressen etter kampen:

– Så klart tror vi at vi kan klare det. Vi er Manchester United.

– Vi ligger ett mål under, men vi har fortsatt troen på at vi skal klare det, selv om det er på Camp Nou og bortebane. Vi kan slå dem og de kan slå oss.

Kanskje er det snuoperasjonen mot PSG i forrige mesterliga-runde som gir håp. Da lå United under etter å ha tapt 2-0 på hjemmebane, men snudde det hele i returoppgjøret i Paris.

– Etter PSG-kampen kom vi sammen som en gruppe, og det gir meg en klar indikasjon på at vi lærer, vi forbedrer oss, sier Solskjær til NRK.

Sammenlagtvinneren fra kvartfinalen møter enten Liverpool eller Porto. Liverpool skaffet seg 2-0-ledelse da lagene møttes på Anfield tirsdag.

Også Ajax og Juventus møttes i mesterligaen onsdag kveld. Der endte det 1-1.

solskjær

Solskjær og midstopper Victor Lindelöf så foreståelig nok tankefulle ut da de gikk ut av banen etter kampen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal