NRK Meny
Normal

Lekne Ødegaard viste seg frem for Barcelona-speiderne

Martin Ødegaard dominerte til tider med speidere fra Barcelona på tribunen. Strømsgodset ledet nesten hele kampen, men en sen Sogndal-scoring sørget for poengdeling.

ødegaard

Martin Ødegaard er bare 15 år, men dominerte til tider mot Sogndal da lagene spilte 1-1.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

ogunjimi

Marvin Ogunjimi viser frem hjertet etter sin første Godset-scoring.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Fokuset før kamp var på en 15 år gammel gutt på Strømsgodset. Martin Ødegaard har imponert hele fotball-Norge, og mot Sogndal hadde speidere fra Barcelona tatt turen for å studere unggutten.

Midtbanespilleren fikk 65 minutter mot Sogndal, og fikk ofte tøff behandling av motspillerne. Likevel briljerte til tider unggutten med sin eminente teknikk og overblikk, men Barcelona og de andre storklubbene tenker han ikke på.

– Jeg har samme fokus i hver kamp, samme hvem som sitter på tribunen, sa Ødegaard til C More etter kampen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter 11 minutter ved Marvin Ogunjimi, som scoret sitt første mål for klubben mot Sogndal. Belgieren feiret ved å forme et hjerte med fingrene.

Ledelsen holdt frem til det 85 minutt. Da banket Tom Söderberg ballen nydelig i mål på hel volley. Strømsgodset-trener David Nielsen var skuffet over ranet på slutten av kampen.

– Vi gjør det vi skal, men mister initiativet. Vi har oss selv å takke, som ikke klarer å holde tempoet oppe. Det er vanskelig å spille mot lag som ligger lavt og Sogndal får maksimalt ut av kampen, sa han i C Mores sendinger.

Ogunjimis første mål

Martin Ødegaard var involvert i alt Strømsgodset foretok seg innledningsvis. Ballen skulle innom han i alle angrep og 15-åringen viste gang på gang at han ikke bare er en mann for fremtiden, men en som kan dominere kamper allerede nå.

Etter 11 minutter kom den første scoringen for Strømsgodset, som kjørte over Sogndal i starten av kampen. Marvin Ogunjimi ble hentet til klubben tidligere i år og fikk sin første eliteseriescoring da han trillet ballen mellom beina på Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Gjennombruddspasningen fra Lars Christopher Vilsvik til Ogunjimi var av det sensasjonelle slaget og gjorde jobben enkel for den belgiske spissen.

Sen utligning av Sogndal

Etter pause fortsatte Strømsgodset dominansen. Like etter sidebyttet var Ogunjimi nok en gang farlig frempå. Også Flamur Kastrati hadde noen småfarligheter, men uten å sette ballen i mål.

Tom Söderberg taklet Kastrati og ble tildelt det gule kortet. Men også Kastrati og Babacar Sarr så gult etter hendelsen. Sarr var borte og slang noen gloser til Kastrati som spratt opp og gikk tett opp i ansiktet til Sogndal-spilleren. Hodene deres rørte hverandre og etter et par sekunder kastet Sarr seg til gresset. Komisk oppførsel av Sarr etter en unødvendig reaksjon fra Kastrati.

Selv om Strømsgodset var det dominerende laget, hadde Sogndal muligheter til å få seg poeng hjem fra Drammen. Fem minutter før full tid fikk sogningene uttelling ved Tom Söderberg. Sarr la inn ballen til svensken, som banket ballen på volley i krysset.

Strømsgodset beholder sølvplassen, mens Sogndal klatrer opp på 10. plass etter 1-1 oppgjøret.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal