NRK Meny
Normal

Lekne Ødegaard viste seg frem for Barcelona-speiderne

Martin Ødegaard dominerte til tider med speidere fra Barcelona på tribunen. Strømsgodset ledet nesten hele kampen, men en sen Sogndal-scoring sørget for poengdeling.

ødegaard

Martin Ødegaard er bare 15 år, men dominerte til tider mot Sogndal da lagene spilte 1-1.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

ogunjimi

Marvin Ogunjimi viser frem hjertet etter sin første Godset-scoring.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Fokuset før kamp var på en 15 år gammel gutt på Strømsgodset. Martin Ødegaard har imponert hele fotball-Norge, og mot Sogndal hadde speidere fra Barcelona tatt turen for å studere unggutten.

Midtbanespilleren fikk 65 minutter mot Sogndal, og fikk ofte tøff behandling av motspillerne. Likevel briljerte til tider unggutten med sin eminente teknikk og overblikk, men Barcelona og de andre storklubbene tenker han ikke på.

– Jeg har samme fokus i hver kamp, samme hvem som sitter på tribunen, sa Ødegaard til C More etter kampen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter 11 minutter ved Marvin Ogunjimi, som scoret sitt første mål for klubben mot Sogndal. Belgieren feiret ved å forme et hjerte med fingrene.

Ledelsen holdt frem til det 85 minutt. Da banket Tom Söderberg ballen nydelig i mål på hel volley. Strømsgodset-trener David Nielsen var skuffet over ranet på slutten av kampen.

– Vi gjør det vi skal, men mister initiativet. Vi har oss selv å takke, som ikke klarer å holde tempoet oppe. Det er vanskelig å spille mot lag som ligger lavt og Sogndal får maksimalt ut av kampen, sa han i C Mores sendinger.

Ogunjimis første mål

Martin Ødegaard var involvert i alt Strømsgodset foretok seg innledningsvis. Ballen skulle innom han i alle angrep og 15-åringen viste gang på gang at han ikke bare er en mann for fremtiden, men en som kan dominere kamper allerede nå.

Etter 11 minutter kom den første scoringen for Strømsgodset, som kjørte over Sogndal i starten av kampen. Marvin Ogunjimi ble hentet til klubben tidligere i år og fikk sin første eliteseriescoring da han trillet ballen mellom beina på Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Gjennombruddspasningen fra Lars Christopher Vilsvik til Ogunjimi var av det sensasjonelle slaget og gjorde jobben enkel for den belgiske spissen.

Sen utligning av Sogndal

Etter pause fortsatte Strømsgodset dominansen. Like etter sidebyttet var Ogunjimi nok en gang farlig frempå. Også Flamur Kastrati hadde noen småfarligheter, men uten å sette ballen i mål.

Tom Söderberg taklet Kastrati og ble tildelt det gule kortet. Men også Kastrati og Babacar Sarr så gult etter hendelsen. Sarr var borte og slang noen gloser til Kastrati som spratt opp og gikk tett opp i ansiktet til Sogndal-spilleren. Hodene deres rørte hverandre og etter et par sekunder kastet Sarr seg til gresset. Komisk oppførsel av Sarr etter en unødvendig reaksjon fra Kastrati.

Selv om Strømsgodset var det dominerende laget, hadde Sogndal muligheter til å få seg poeng hjem fra Drammen. Fem minutter før full tid fikk sogningene uttelling ved Tom Söderberg. Sarr la inn ballen til svensken, som banket ballen på volley i krysset.

Strømsgodset beholder sølvplassen, mens Sogndal klatrer opp på 10. plass etter 1-1 oppgjøret.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad