Hopp til innhold

NRK erfarer: Millionlønn venter Barcelona-klare Graham Hansen

BARCELONA (NRK): Caroline Graham Hansens (24) toårskontrakt med Barcelona gir henne en grunnlønn på 6 millioner kroner, etter det NRK erfarer.

Graham Hansen

GULLKANTET AVTALE: Caroline Graham Hansen med Barcelona-drakten.

Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK

Mandag ble Graham Hansens overgang til den katalanske giganten bekreftet.

Med sine 3 millioner kroner per år i grunnlønn, havner Graham Hansen på nivå med Ada Hegerberg, som har en årslønn på 3,9 millioner kroner, ifølge France Football.

Graham Hansen vil etter det NRK kjenner til bli Barcelonas best betalte spiller.

– Når det gjelder lønnsbetingelser, er det den største overgangen jeg har vært med på, sier agent Jens Oestreich til NRK.

For Graham Hansen kommer sponsoravtaler med Nike og Bama i tillegg til årslønnen på 3 millioner.

Og flere toppspillere er ventet til klubben som tapte 1-4 for Ada Hegerbergs Lyon i mesterligafinalen.

– Jeg er sikker på at de har ressursene. Jeg vet de har det. Og de har spillerne. Det kommer flere enn bare meg denne sommeren her, sa Graham Hansen til NRK i Barcelona mandag.

Hun blir også et ansikt i FIFAs nye reklamekampanje for VISA til VM.

Satser stort

Graham Hansen har fått seg leilighet nær treningsanlegget til Barca, der de til høsten også åpner en ny stadion med plass til 6000 tilskuere.

NRK møtte Graham Hansen i den spanske storbyen etter at hun hadde signert papirene som gjør henne til Barcelona-spiller de neste to årene. Hun legger ikke skjul på at hennes største drøm nå er å vinne mesterligaen med klubben.

I tillegg til Hansen skal vingen Amel Majri (Lyon) og storscoreren Jennifer Hermoso (Atlético Madrid) være på vei til klubben.

– De har muligheten, ressursene og navnet til å tukte Lyon. Fotballen er rund, den skal spilles, så blir det spennende å se, sier Graham Hansen, en sentral og viktig brikke i det norske laget som skal spilles VM i Frankrike i juni.

Damelandslaget i fotball

TRENING: Caroline Graham Hansen på landslagstrening tirsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ingen forventet

Lyon har vunnet mesterligaen de siste fire årene. Prestasjonen mot Barcelona sist helg var imponerende. Finalen var i realiteten avgjort til pause.

Graham Hansen påpeker at det var Barcelonas første mesterligafinale og kaller det «en ung klubb i damefotballsammenheng».

– Det at de skulle gå rett inn og vinne finalen mot et så sterkt lag som Lyon, det tror jeg ingen forventet. Men det ga en god pekepinn og er god læring.

Graham and Hegerberg

NORSKE STJERNER: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Ada Hegerberg.

Foto: NRK/NTB Scanpix

Vært i Tyskland siden 2014

Hun ankom storbyen søndag kveld. Mandag bar det rett til Mini Estadi, banen like ved mektige Camp Nou, for signering av avtalen og litt triksing med ball ute på gressmatten.

Graham Hansen forlater nå den tyske storklubben Wolfsburg. Der har hun vært siden 2014. Nå venter altså et nytt eventyr. 24-åringen kaller det for stor stas og hun er svært stolt. «Å bli Barcelona-spiller er ikke noe man kan si at man blir hver dag», påpeker hun, og smiler.

Graham

Graham Hansen, her i godt driv for Wolfsburg mot Lyon i mesterligaen i år. Det ble til slutt tap over to kamper mot det som senere skulle bli Europa-mestere.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

– Liker å underholde

– Hva kommer du til Barcelona for?

– Det er for deres visjon, å spille «Barcelona-fotball». Å vinne Champions League og hevde seg i Europa. Og den reisen, å være en del av en så stor klubb som satser på damene og setter damefotball på kartet på den måten de gjør.

– Jeg var komfortabel i Wolfsburg, men jeg hadde lyst på et eventyr og trengte nye utfordringer. Å komme hit er en stor utfordring som jeg har lyst til å være med på, sier Graham Hansen.

– Hvordan passer du inn i Barcelona?

– Jeg håper jeg passer bra inn. Jeg er en kreativ spiller som liker å spille fotball. Jeg er en kombinasjonsspiller som liker å underholde og håper jeg kan passe inn her.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

LANDSLAGSPROFIL: Caroline Graham Hansen, her fra en VM-kvalifiseringskamp for Norge mot Nederland i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal