NRK Meny
Normal

Barcelona avgjorde El Clásico på ti minutter

Etter en småkjedelig første omgang tok El Clásico fyr like etter pause. Real Madrid klarte ikke å henge med da Barcelona skrudde tempoet på maks.

Lionel Messi

SCORET: Lionel Messi jubler etter 2-0-målet i Madrid.

Foto: Sergio Perez / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

54 minutter var spilt på Santiago Bernabéu da Barcelona tok ledelsen etter et klasseangrep.

Ivan Rakitic tok med seg ballen framover i banen, og spilte ut på høyresiden til Sergi Roberto. Barcelonas høyreback slo ballen rett inn til Luis Suárez, som var helt fri i boksen. Målsniken satte inn kampens første scoring, og sendte Barcelona til himmels.

– En fantastisk scoring av Barcelona, kommenterte Jonas Giæver i Viasats studio.

14 poeng opp

Før kampen ledet Barcelona La Liga, og ned til Real Madrid var det 11 poeng. Dermed måtte hjemmelaget angripe slå tilbake for at forspranget ikke skulle bli enda større.

Da blottla de seg fullstendig bakover, og etter 64 minutter ble det veldig tydelig.

Suarez bommet alene med keeper, men fikk muligheten på returen. Den satte han i stolpen, selv om målet var åpent. Ballen spratt tut igjen, og Paulinho så ut til å sette 2–0. Men Dani Carvajal kastet seg fram og reddet ballen – med hånden.

Straffe til Barcelona, og rødt kort til Carvajal.

– Her skjer alt i løpet av noen få sekunder. Straffen er ikke noe å diskutere, sier Lars Tjærnås i Viasats TV-studio.

Messi satte straffen i mål, og sørget for 2–0 til gjestene fra Barcelona.

Dermed var kampen avgjort med en snau halvtime igjen å spille. På overtid ble vondt til verre da Aleix Vidal trillet inn dagens tredje. Dermed ble det 0–3 i Madrid.

Stang ut

Men det kunne ha sett helt annerledes ut; Real Madrid var det førende laget fra start. Like før pause dukket Benzema opp i feltet og stanget ballen i stolpen og ut.

– Det ble kanskje et avgjørende øyeblikk. Her får de kanskje befestet at La Liga 2017/18 for Real Madrids del er stang ut, sa kommentar Petter Veland om situasjonen.

Etter 0-3-tapet hjemme på Santiago Bernabéu er det nå 14 poeng fra Real Madrid opp til erkerivalen Barcelona, med én kamp mindre spilt.

– Et steg nærmere tittelen. Nå nærmer vi oss, sier Andres Iniesta i et intervju vist på Viasat.

– Dette er kjørt for Real. De tar det aldri igjen, sier Lars Tjærnås.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal