NRK Meny
Normal

Barcelona avgjorde El Clásico på ti minutter

Etter en småkjedelig første omgang tok El Clásico fyr like etter pause. Real Madrid klarte ikke å henge med da Barcelona skrudde tempoet på maks.

Lionel Messi

SCORET: Lionel Messi jubler etter 2-0-målet i Madrid.

Foto: Sergio Perez / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

54 minutter var spilt på Santiago Bernabéu da Barcelona tok ledelsen etter et klasseangrep.

Ivan Rakitic tok med seg ballen framover i banen, og spilte ut på høyresiden til Sergi Roberto. Barcelonas høyreback slo ballen rett inn til Luis Suárez, som var helt fri i boksen. Målsniken satte inn kampens første scoring, og sendte Barcelona til himmels.

– En fantastisk scoring av Barcelona, kommenterte Jonas Giæver i Viasats studio.

14 poeng opp

Før kampen ledet Barcelona La Liga, og ned til Real Madrid var det 11 poeng. Dermed måtte hjemmelaget angripe slå tilbake for at forspranget ikke skulle bli enda større.

Da blottla de seg fullstendig bakover, og etter 64 minutter ble det veldig tydelig.

Suarez bommet alene med keeper, men fikk muligheten på returen. Den satte han i stolpen, selv om målet var åpent. Ballen spratt tut igjen, og Paulinho så ut til å sette 2–0. Men Dani Carvajal kastet seg fram og reddet ballen – med hånden.

Straffe til Barcelona, og rødt kort til Carvajal.

– Her skjer alt i løpet av noen få sekunder. Straffen er ikke noe å diskutere, sier Lars Tjærnås i Viasats TV-studio.

Messi satte straffen i mål, og sørget for 2–0 til gjestene fra Barcelona.

Dermed var kampen avgjort med en snau halvtime igjen å spille. På overtid ble vondt til verre da Aleix Vidal trillet inn dagens tredje. Dermed ble det 0–3 i Madrid.

Stang ut

Men det kunne ha sett helt annerledes ut; Real Madrid var det førende laget fra start. Like før pause dukket Benzema opp i feltet og stanget ballen i stolpen og ut.

– Det ble kanskje et avgjørende øyeblikk. Her får de kanskje befestet at La Liga 2017/18 for Real Madrids del er stang ut, sa kommentar Petter Veland om situasjonen.

Etter 0-3-tapet hjemme på Santiago Bernabéu er det nå 14 poeng fra Real Madrid opp til erkerivalen Barcelona, med én kamp mindre spilt.

– Et steg nærmere tittelen. Nå nærmer vi oss, sier Andres Iniesta i et intervju vist på Viasat.

– Dette er kjørt for Real. De tar det aldri igjen, sier Lars Tjærnås.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal