Normal

Barcelona åpner for salg av Messi

Enten Lionel Messi, Neymar eller Luis Suarez kan havne i Chelsea eller Paris Saint Germain.

MSN

Ifølge Barcelonas visepresident kan klubben komme til å selge enten Neymar, Suárez eller Messi denne sommeren.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Det vil bli en utfordring, men vi ønsker ikke at de skal dra. Men om en klubb med stor sjekkbok viser interesse, så vil enten Messi, Neymar eller Suárez få reise.

Det sier Barcelonas økonomiske visepresident Javier Faus til den tyske avisa Handelsblatt, også gjengitt i flere internasjonale medier.

– Spillere i Spania sammenligner alltid sin nettolønn med hva de tjener i Premier League eller Bundesliga - ligaer som har presset kostnadene dramatisk.

– Vi kan ikke lenger betale mest i lønninger. Det er det Chelsea og Paris Saint Germain som gjør, fortsetter Faus.

Har stor gjeld

Barcelona skal angivelig ha en gjeld på 280 millioner euro. For fem år siden var klubben lønnsledende i fotballverden, men da var gjelden på nærmere 400 millioner euro. Klubben føler nå presset fra klubber eid av store firmaer og rike privatpersoner, som har økonomi spanjolene ikke kan konkurrere med.

– Det er veldig hardt. Det er en stor utfordring, men vi er en del av «FIFA finansielle fair play», et initiativ vi ønsker velkommen. Da kan man bare bruke hva man tjener. Men likevel er det noen klubber som på noen måte går rundt reguleringene, sukker Barcelona-lederen.

«Treble» ikke nok alene

Stjernetrioene «MSN» har vært i strålende form for Barcelona denne sesongen. Til sammen har de scoret ufattelige 113 mål i alle turneringer. I mesterliga-semifinalen mot Bayern München imponerte Messi-Suárez-Neymar igjen.

Klubben har så godt som sikret La Liga-trofeet allerede og er i finalen i både Copa del Rey og mesterligaen. Med tre store trofeer vil katalanerne gjøre en historisk bra sesong - men med klubber som Chelsea og Paris Saint Germain lurende vil det ikke nødvendigvis være nok til å holde på stjernetrioen, skal vi tro Barcelona-lederen.

– Fotballspillere har veldig korte karrierer og er berettiget til å kreve hva andre kan betale for tjenestene deres. Vi kan ikke kreve at de skal bli hos oss for halve lønna, forklarer Faus.

Det er bare litt over ett år siden Faus var i uoverensstemmelse med Messi over argentinerens lønnskrav. Det forholdet skal være i orden nå.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal