Barcelona åpner for salg av Messi

Enten Lionel Messi, Neymar eller Luis Suarez kan havne i Chelsea eller Paris Saint Germain.

MSN

Ifølge Barcelonas visepresident kan klubben komme til å selge enten Neymar, Suárez eller Messi denne sommeren.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Det vil bli en utfordring, men vi ønsker ikke at de skal dra. Men om en klubb med stor sjekkbok viser interesse, så vil enten Messi, Neymar eller Suárez få reise.

Det sier Barcelonas økonomiske visepresident Javier Faus til den tyske avisa Handelsblatt, også gjengitt i flere internasjonale medier.

– Spillere i Spania sammenligner alltid sin nettolønn med hva de tjener i Premier League eller Bundesliga - ligaer som har presset kostnadene dramatisk.

– Vi kan ikke lenger betale mest i lønninger. Det er det Chelsea og Paris Saint Germain som gjør, fortsetter Faus.

Har stor gjeld

Barcelona skal angivelig ha en gjeld på 280 millioner euro. For fem år siden var klubben lønnsledende i fotballverden, men da var gjelden på nærmere 400 millioner euro. Klubben føler nå presset fra klubber eid av store firmaer og rike privatpersoner, som har økonomi spanjolene ikke kan konkurrere med.

– Det er veldig hardt. Det er en stor utfordring, men vi er en del av «FIFA finansielle fair play», et initiativ vi ønsker velkommen. Da kan man bare bruke hva man tjener. Men likevel er det noen klubber som på noen måte går rundt reguleringene, sukker Barcelona-lederen.

«Treble» ikke nok alene

Stjernetrioene «MSN» har vært i strålende form for Barcelona denne sesongen. Til sammen har de scoret ufattelige 113 mål i alle turneringer. I mesterliga-semifinalen mot Bayern München imponerte Messi-Suárez-Neymar igjen.

Klubben har så godt som sikret La Liga-trofeet allerede og er i finalen i både Copa del Rey og mesterligaen. Med tre store trofeer vil katalanerne gjøre en historisk bra sesong - men med klubber som Chelsea og Paris Saint Germain lurende vil det ikke nødvendigvis være nok til å holde på stjernetrioen, skal vi tro Barcelona-lederen.

– Fotballspillere har veldig korte karrierer og er berettiget til å kreve hva andre kan betale for tjenestene deres. Vi kan ikke kreve at de skal bli hos oss for halve lønna, forklarer Faus.

Det er bare litt over ett år siden Faus var i uoverensstemmelse med Messi over argentinerens lønnskrav. Det forholdet skal være i orden nå.

Sportsnyheter

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Noen vil gå så langt og si at dette er mesterskapets fineste mål til nå.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 •  – Start-treneren har fått sparken

  TV 2 erfarer at Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå, ifølge kanalen. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år. Også Fædrelandsvennen melder at Hardarson er sparket.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal