NRK Meny
Normal

Barcelona åpner for salg av Messi

Enten Lionel Messi, Neymar eller Luis Suarez kan havne i Chelsea eller Paris Saint Germain.

MSN

Ifølge Barcelonas visepresident kan klubben komme til å selge enten Neymar, Suárez eller Messi denne sommeren.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Det vil bli en utfordring, men vi ønsker ikke at de skal dra. Men om en klubb med stor sjekkbok viser interesse, så vil enten Messi, Neymar eller Suárez få reise.

Det sier Barcelonas økonomiske visepresident Javier Faus til den tyske avisa Handelsblatt, også gjengitt i flere internasjonale medier.

– Spillere i Spania sammenligner alltid sin nettolønn med hva de tjener i Premier League eller Bundesliga - ligaer som har presset kostnadene dramatisk.

– Vi kan ikke lenger betale mest i lønninger. Det er det Chelsea og Paris Saint Germain som gjør, fortsetter Faus.

Har stor gjeld

Barcelona skal angivelig ha en gjeld på 280 millioner euro. For fem år siden var klubben lønnsledende i fotballverden, men da var gjelden på nærmere 400 millioner euro. Klubben føler nå presset fra klubber eid av store firmaer og rike privatpersoner, som har økonomi spanjolene ikke kan konkurrere med.

– Det er veldig hardt. Det er en stor utfordring, men vi er en del av «FIFA finansielle fair play», et initiativ vi ønsker velkommen. Da kan man bare bruke hva man tjener. Men likevel er det noen klubber som på noen måte går rundt reguleringene, sukker Barcelona-lederen.

«Treble» ikke nok alene

Stjernetrioene «MSN» har vært i strålende form for Barcelona denne sesongen. Til sammen har de scoret ufattelige 113 mål i alle turneringer. I mesterliga-semifinalen mot Bayern München imponerte Messi-Suárez-Neymar igjen.

Klubben har så godt som sikret La Liga-trofeet allerede og er i finalen i både Copa del Rey og mesterligaen. Med tre store trofeer vil katalanerne gjøre en historisk bra sesong - men med klubber som Chelsea og Paris Saint Germain lurende vil det ikke nødvendigvis være nok til å holde på stjernetrioen, skal vi tro Barcelona-lederen.

– Fotballspillere har veldig korte karrierer og er berettiget til å kreve hva andre kan betale for tjenestene deres. Vi kan ikke kreve at de skal bli hos oss for halve lønna, forklarer Faus.

Det er bare litt over ett år siden Faus var i uoverensstemmelse med Messi over argentinerens lønnskrav. Det forholdet skal være i orden nå.

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund