NRK Meny
Normal

Barcas tre gode venner kan bli enda bedre

KOMMENTAR: Med Neymar, Lionel Messi og Luis Suárez i storform, virker Barcelona for øyeblikket ustoppelige. Og sterkere ser de ut til å bli.

SOCCER-CHAMPIONS-BAR-ROM/ Barcelona v AS Roma - UEFA Champions League Group Stage

UTROLIG TRIO: Lionel Messi feirer sitt andre og Barcelonas femte mål sammen med «lekekameratene» Luis Suárez (t.h.) og Neymar (t.v.).

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Du vet du er i trøbbel når din neste motstander nettopp har slått Real Madrid 4-0 borte med Lionel Messi på benken fra start. Før gårsdagens oppgjør på Camp Nou sa Roma-trener Rudi Garcia at han ikke trodde det fantes noe slikt som et uslåelige lag.

Det som skjedde i løpet av de påfølgende 90 minuttene vitnet om det motsatte.

SOCCER-CHAMPIONS-BAR-ROM/ Barcelona v AS Roma - UEFA Champions League Group Stage

WOW: Det er liten tvil om at Messi, Suárez og Neymar trives på banen sammen.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

Med Lionel Messi tilbake ved siden av Neymar og Luis Suárez, spilte Barcelona en fotball som fikk en til å mimre om tiden under Pep Guardiola, da Barça flørtet med perfeksjon.

Den type fotball hvor spillerne ser ut som om de blir styrt av PlayStation-kontroller; hvor farten og presisjonen i angrepene får deg til å sette deg opp i sofaen, legge hendene på hodet og le i ren vantro.

Feige lag

Roma slapp unna med 6-1. Barças andre mål involverte 27 pasninger, før Messi chippet ballen i nettet. På sidelinjen slo Garcia ut med armene. Men hva skulle spillerne gjøre?

Rett før pause smalt Suárez inn en spektakulær volley med samme selvfølgelighet som en fan som strekker seg etter en ny neve popkorn. Både 4-0 og 5-0 ble skapt av Neymar, Messi og Suárez, som lekte seg som om de skulle vært på løkka. En syntes nesten synd på italienerne.

Dette var feige lag.

Tre gode venner

Som Real Madrid var Roma riktignok litt naive taktisk sett, men det finnes samtidig grenser for hva man kan gjøre mot denne gjengen. Garcia sa senere at de var «umulige å spille mot». Kvaliteten i gjenvinningen og pasningsspillet var høyere under Guardiola, men denne versjonen har en uforutsigbarhet få lag har matchet.

I 2013 ble det snakket om en overavhengighet av Messi. Nå har Barça en trio som ikke lar seg markere ut av kampen. Messi og Neymar får ballen langs krittlinjen – det er ikke lett å forhindre – før de trekker innover og kombinerer med Suárez mellom motstanderens forsvar og midtbane.

Tre verdensstjerner innenfor et par kvadratmeter. Tre sjanseskapere og avsluttere; individualister og lagspillere. Alt i én trio. Sammen deler de en intuitiv forståelse om pasningsvinkler, rom og timing, som om de skulle ha spilt sammen i syv år.

Laster innhold, vennligst vent..

Det sies at de er genuint gode venner utenfor banen, og det merkes i kjemien på gressteppet.

Selv Roma-keeper Wojciech Szczęsny innrømmet at samspillet var nydelig å se på.

Kan bli enda bedre

Det som bør bekymre rivalene enda mer er at Barça fort kan bli bedre. De har kommet styrket ut av Messis skadeopphold ved at Neymar og Suárez har forbedret sitt samarbeid, og at laget nå vet at de kan vinne uten sin beste spiller.

I tillegg er La Ligas tøffeste periode over. Barça har allerede spilt bortekamper mot fem av de syv lagene som havnet like bak dem på ligatabellen forrige sesong.

Likevel ligger de på topp, fire poeng foran Atlético og seks foran Real Madrid. Rafa Benítez er under enormt press og vil være dyktig om han klarer å gi Barça kamp om tittelen.

Få truende rivaler

I Mesterligaen finnes det få truende rivaler. Italia har ingen som er i nærheten av Barça, mens Premier League-tabellen for øyeblikket tilsier at Leicester City er Englands beste lag. Kun Bayern München har en god sjanse over to kamper, men Barça ser ikke ut til å ha blitt svakere siden de slo tyskerne i semifinalen i mai.

På toppen av det hele vil Barça kunne registrere to nye spillere i januar, nemlig høyrekanten Aleix Vidal og trollmannen Arda Turan.

Verdens beste lag blir enda bedre. Lykke til, dere andre.

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad