Gråt da OL-plassen røk: – Føler jeg dør innvendig

ISTANBUL/OSLO (NRK): Bryteren Felix Baldauf (21) var én seier unna en plass i OL i Rio. I stedet endte det med tårer og skuffelse.

Felix Baldauf

NEDBRUTT: OL-plassen glapp for Felix Baldauf i siste forsøk. Han får trøst av trener Eren André Gjæktvik, som har vært med ham siden han var åtte år.

Foto: Emil Gukild, NRK

Felix Baldauf gikk ut på matta vel vitende om at seier mot italienske Daigoro Timoncini var det eneste som gjaldt. Seier ville gi finaleplass, og ikke minst billett til OL i Rio.

Men det gikk ikke som 21-åringen fra Kristiansund drømte om. Etter en tett og jevn kamp var det Timoncini som sto igjen som vinner i semifinalen i 98-kilosklassen.

Baldauf klarte hverken å skjule den enorme skuffelsen eller tårene.

– Jeg har ofret hele livet mitt for å oppnå dette målet. Det føles som jeg dør innvendig. En drøm som knuses, sier han til NRK etter å ha fått samlet seg litt.

Minutter unna OL

Felix Baldauf

SURT TAP: Felix Baldauf har akkurat tapt mot Daigoro Timoncini og forsøker å riste av seg skuffelsen.

Foto: Jørn Tveter / NRK

Balduaf ledet 1-0, men i løpet av kampens siste minutter tok den erfarne italieneren to poeng og sikret seg 2-1 seieren.

– Det er spørsmål i hodet mitt om hvorfor jeg ikke klarte det. Var jeg ikke god nok, eller vil jeg ikke nok? Det er ikke mer å gjøre, forklarer han, tydelig preget av situasjonen.

– Jeg skuffer ikke bare meg selv, men også de rundt meg som støtter meg. Det er jo deres drøm også, fortsetter han.

Dagen begynte på best mulig vis i tyrkiske Istanbul. Med 3-0 seier mot japanske Norikatsu Saikawa. I åttendedelsfinalen var Baldauf overlegen mot Robert Avanesyan fra Israel, og vant hele 9-0. Også i kvartfinalen viste nordmannen muskler og vant til slutt 12-2 mot Shalva Gadabadz fra Aserbajdsjan.

Men så var det også slutt. I hvert fall for nå.

– Nå skal jeg ta meg en lang ferie, før jeg kommer tilbake. Jeg kommer tilbake. lover Baldauf.

– Tre OL til

Baldauf mislyktes også under et stevne i Serbia i april.

Norge har likevel sjansen på brytematta i Rio. Stig André Berge er klar for lekene, i 59-kilosklassen, etter at han sikret finaleplass i et stevne i Mongolia for to uker siden. Det lar Baldauf seg motivere av.

– Jeg tror jeg har tre OL til foran meg. Stig André er jo 32 år og klar for OL igjen, påpeker den åpenhjertige bryteren.

PS! Lørdag bryter Grace Bullen for OL-billett i Istanbul.

Siste nytt

 • Vos vant Ladies Tour of Norway

  Marianne Vos (CCC-Liv) vant sin tredje strake etappeseier i Ladies Tour of Norway på sykkel. Dermed vant hun også rittet sammenlagt.

  I sammendraget ble Coryn Riviera nummer to, 29 sekunder bak Vos, mens canadiske Leah Kirchman ble nummer tre, ytterligere 12 sekunder bak.

  Vos
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Vålerenga slo Lyn

  Lyn måtte se seg slått 2–1 av Vålerenga i Toppserien i søndag. Ajara Njoya sendte Vålerenga i føringen etter kun ti minutter. Etter 32 minutters spill doblet Vålerenga ved Sherida Spitse. Camilla Linberg reduserte for Lyn etter 57 minutter. (NTB)

 • Nytt EM-gull til Dokkan

  Jens Lasse Dokkan tok søndag sitt andre EM-gull i paradressur under EM i Rotterdam.

  Han tok gullet i freestyle, en øvelse hvor har et selvvalgt produkt etter musikk.

  Det er Dokkans andre EM-gull på to forsøk.

  Jens Dokkan

Sendeplan

Kl. Program Kanal