Badminton

 • Badmintonprofil utestengt i 20 år

  Badmintonspilleren Zulfadli Zulkiffli er dømt til 20 års utestengelse fra alle verv i idretten for brudd på pengespillbestemmelsene og kampfiksing. Zulkiffli skal 27 ganger ha forbrutt seg mot reglene. Badmintonprofilen ble juniorverdensmester i 2011.

  Zulfadli Zulkiffli
  Foto: Mahesh Kumar A. / AP
 • Sagøy fikk internasjonal pris

  Helle Sofie Sagøy, som er 17 år og representerer Klæbu IL, er kåret til «Female Para-Badminton Player of the Year» av Badminton World Federation (BWF). Hun tok to gull i VM i damesingle og damedouble i år, og fikk utdelt prisen i går.

  Helle Sofie Sagøy
  Foto: Norges Badmintonforbund
 • Dobbelt VM-gull i para-badminton

  Helle Sofie Sagøy (17) tok VM-gull både i single og double i para-badminton i Stoke i helga. Sagøy tok gull og sølv også i VM for to år siden. – Et medaljehåp i Paralymics i 2020, skriver idrettshistoriker Tom A Schanke i «Kyllingposten».

  Hege Sofie Sagøy
  Foto: Espen Larsen / Norges badmintonforbund
 • Feil nasjonalsang

  Da spanjolen Carolina Marin mottok gullmedaljen for å ha vunnet badminton-VM for kvinner spilte arrangøren feil nasjonalsang. Melodien som ble spilt assosieres med Franco-regimet. Spania byttet nasjonalsang i 1978.

  Cartina Marin
  Foto: ADEK BERRY / Afp
 • Badmintontopp med mild dopingstraff

  Den malaysiske badmintonstjerna Lee Chong Wei er dømd til åtte månaders utestenging for doping. Men ettersom det har tilbakeverkande kraft, kan han konkurere igjen allereie til helga. Han mister likevel VM-sølvet frå i fjor.

  Lee Chang Wei
  Foto: GREG BAKER / Ap

Siste nytt

 • Alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)

  Marco Schwarz
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Skøyte-VM arrangeres likevel

  Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden.

  Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14. februar.

  Dermed blir det fire helger med skøyteløp i Thialf-arenaen på en måned:

  EM 15.–17. januar.

  V-cup 1 22.–24. januar.

  V-cup 2 29.–31. januar.

  VM 11.–14. februar.

  Alle v-cupene som var planlagt før jul, er avlyst. Det samme er v-cupen i Changchun 17.-18. februar og i Heerenveen 6.-7. mars.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • 14 koronasmittet i Sparta

  Ishockeyklubben Sparta fikk tirsdag bekreftet at ytterligere 12 av klubbens spillere har avgitt en positiv koronavirustest. Dermed er det totale antallet smittede i Sarpsborg-klubben oppe i 14, melder TV 2.

  Spartas kommende kamper mot Frisk Asker og Stavanger Oilers er allerede utsatt. Deres neste kamp er planlagt borte mot Lillehammer 3. desember.

  Også spillerne i Manglerud Star må nå i karantene, som følge av at klubben nylig møtte Sparta. Det fører også til utsettelse av kamper. Oslo-klubben skulle møtt Narvik og Lillehammer denne uken.

  Eliteserien ishockey 2020/21: Vålerenga - Sparta Sarpsborg (4-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal