Hopp til innhold

Fikk beskjed av Iversen om å «holde kjeft» – nå vil Pellegrino snakkes ansikt til ansikt

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): Federico Pellegrino tok sin tredje strake seier i sprint i verdenscupen, uten norsk motstand. Nå vil italieneren snakke direkte med Emil Iversen som ordkrigen som har oppstått.

Pellegrino

BEST: Federico Pellegrino slo Aleksandr Bolsjunov på oppløpet og vant åpningsetappen av årets Tour de Ski.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Pellegrino vant sprinten som innledet årets Tour de Ski i Val Müstair.

– Dette betyr at jobben jeg har gjort i sommer var bra, selv etter skaden, sier Federico Pellegrino til NRK.

For til tross for en hamstringskade som gjorde at 30-åringen måtte trene alternativt i rundt to måneder fram til midten av desember, har resultatene innledningsvis denne sesongen vært praktfulle for Pellegrino.

Bedt om å holde kjeft

Tre seire på rappen i Davos, Dresden og Val Müstair har det blitt, det uten nordmenn på startstreken. Når han har irritert på seg noen norske konkurrenter, handler det imidlertid ikke om sportslige prestasjoner.

Pellegrino uttalte nemlig til italpress, gjengitt i Dagbladet, at det Norge viste manglende respekt ved å droppe verdenscuprenn. Det fikk Emil Iversen til å reagere.

– Pellegrino har fått seg to seire, han skal bare skal holde kjeft og være glad for de to seirene han fikk. Det er ikke sikkert det blir noe mer etter Tour de Ski, sa Iversen til NRK før Tour de Ski begynte.

4FqloIHScZc

Emil Iversen fikk en god start på sesongen med tredjeplass i minitouren i Ruka.

Foto: VESA MOILANEN / AFP

Pellegrino fikk med seg Iversens kommentar og innrømmer at han ble irritert av uttalelsen. Samtidig ønsker han å rense lufta med nordmannen.

Jeg var ikke fornøyd i går, men jeg må prøve å gjorde så godt jeg kan, og det gjorde jeg i dag. Vi vil finne et øyeblikk der vi forklarer våre meninger, sier Pellegrino etter seieren.

Pellegrino sier videre at konflikten er blitt oppblåst i media.

– Det er en «journalistkrig». Når vi møtes vil vi snakkes ansikt til ansikt og si «ciao» som vi alltid har gjort før.

– Ikke langrenn uten nordmenn

Iversen syntes italienerens utspill vitnet om litt mangel på respekt, ettersom 2020 har vist at det finnes idrettsutøvere som sliter med ettervirkningene av å bli smittet av viruset.

– Man skal ha respekt for hvordan folk tenker rundt det her, fordi det er en alvorlig sykdom som har preget alle dette året, sier nordmannen.

Pellegrino forteller at han har respekt for de norske utøvernes valg, til tross for uttalelsene til italiensk media ga inntrykk av.

– Før Davos var jeg litt trist, for jeg jeg føler at vi alle er FIS: utøvere, trener og politikere. Hvis vi synes vi bør gjøre det bedre, må man si det før sesongen, ikke underveis. Men sikkerheten går først, og det er ikke så lett i en pandemi. Jeg respekterer alltid de andres mening. Problemet er hvordan man tenker om risikoen, og det er veldig personlig, sier supersprinteren.

Iversen and Pellegrino

Emil Iversen var ikke fornøyd med Pellegrinos utsagn.

Foto: NTB Scanpix

Samtidig håper han at de norske konkurrentene snart er tilbake i verdenscupen.

– For mange er det en stor risiko å reise. For meg er det å gå på rulleski i Italia, med masse trafikk på veien, en veldig stor risiko. Alle har sine ting. Jeg respekterer alle, men jeg kan ikke vente med å få dem tilbake, for langrenn uten nordmenn er ikke langrenn, understreker Pellegrino.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal