Fikk beskjed av Iversen om å «holde kjeft» – nå vil Pellegrino snakkes ansikt til ansikt

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): Federico Pellegrino tok sin tredje strake seier i sprint i verdenscupen, uten norsk motstand. Nå vil italieneren snakke direkte med Emil Iversen som ordkrigen som har oppstått.

Pellegrino

BEST: Federico Pellegrino slo Aleksandr Bolsjunov på oppløpet og vant åpningsetappen av årets Tour de Ski.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Pellegrino vant sprinten som innledet årets Tour de Ski i Val Müstair.

– Dette betyr at jobben jeg har gjort i sommer var bra, selv etter skaden, sier Federico Pellegrino til NRK.

For til tross for en hamstringskade som gjorde at 30-åringen måtte trene alternativt i rundt to måneder fram til midten av desember, har resultatene innledningsvis denne sesongen vært praktfulle for Pellegrino.

Bedt om å holde kjeft

Tre seire på rappen i Davos, Dresden og Val Müstair har det blitt, det uten nordmenn på startstreken. Når han har irritert på seg noen norske konkurrenter, handler det imidlertid ikke om sportslige prestasjoner.

Pellegrino uttalte nemlig til italpress, gjengitt i Dagbladet, at det Norge viste manglende respekt ved å droppe verdenscuprenn. Det fikk Emil Iversen til å reagere.

– Pellegrino har fått seg to seire, han skal bare skal holde kjeft og være glad for de to seirene han fikk. Det er ikke sikkert det blir noe mer etter Tour de Ski, sa Iversen til NRK før Tour de Ski begynte.

4FqloIHScZc

Emil Iversen fikk en god start på sesongen med tredjeplass i minitouren i Ruka.

Foto: VESA MOILANEN / AFP

Pellegrino fikk med seg Iversens kommentar og innrømmer at han ble irritert av uttalelsen. Samtidig ønsker han å rense lufta med nordmannen.

Jeg var ikke fornøyd i går, men jeg må prøve å gjorde så godt jeg kan, og det gjorde jeg i dag. Vi vil finne et øyeblikk der vi forklarer våre meninger, sier Pellegrino etter seieren.

Pellegrino sier videre at konflikten er blitt oppblåst i media.

– Det er en «journalistkrig». Når vi møtes vil vi snakkes ansikt til ansikt og si «ciao» som vi alltid har gjort før.

– Ikke langrenn uten nordmenn

Iversen syntes italienerens utspill vitnet om litt mangel på respekt, ettersom 2020 har vist at det finnes idrettsutøvere som sliter med ettervirkningene av å bli smittet av viruset.

– Man skal ha respekt for hvordan folk tenker rundt det her, fordi det er en alvorlig sykdom som har preget alle dette året, sier nordmannen.

Pellegrino forteller at han har respekt for de norske utøvernes valg, til tross for uttalelsene til italiensk media ga inntrykk av.

– Før Davos var jeg litt trist, for jeg jeg føler at vi alle er FIS: utøvere, trener og politikere. Hvis vi synes vi bør gjøre det bedre, må man si det før sesongen, ikke underveis. Men sikkerheten går først, og det er ikke så lett i en pandemi. Jeg respekterer alltid de andres mening. Problemet er hvordan man tenker om risikoen, og det er veldig personlig, sier supersprinteren.

Iversen and Pellegrino

Emil Iversen var ikke fornøyd med Pellegrinos utsagn.

Foto: NTB Scanpix

Samtidig håper han at de norske konkurrentene snart er tilbake i verdenscupen.

– For mange er det en stor risiko å reise. For meg er det å gå på rulleski i Italia, med masse trafikk på veien, en veldig stor risiko. Alle har sine ting. Jeg respekterer alle, men jeg kan ikke vente med å få dem tilbake, for langrenn uten nordmenn er ikke langrenn, understreker Pellegrino.

Siste nytt

 • Tuchel ny Chelsea-manager

  Thomas Tuchel er bekreftet som ny manager for Chelsea, det melder klubben på sine hjemmesider. Den tyske fotballtreneren har signert en 18-måneders kontrakt med mulighet for forlengelse.

  – Jeg kan ikke vente med å møte det nye laget mitt og konkurrere i den mest spennende ligaen. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien, det føles fantastisk, sier Tuchel i pressemeldingen.

  Tuchel fikk sparken av Paris Saint-Germain for drøyt én måned siden etter å ha vært trener for hovedstadslaget i over to og et halvt år.

  oFVHNRFwAc0
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Endrer tolkningen av offsideregelen

  I kjølvannet av Manchester Citys kontroversielle mål hjemme mot Aston Villa, endrer nå de dommeransvarlige i Premier League tolkningen av offsideregelen.

  Det skapte debatt da Bernardo Silva sendte Manchester City i ledelsen mot Villa. Det var situasjonen i forkant av da Silva fikk ballen som mange reagerte på. En offsideplassert Rodri gikk inn i en duell med Tyrone Mings rett etter at midtstopperen hadde mottatt ballen. Rodri stjal ballen og sendte den videre til Silva som scoret.

  Etter kampen henviste Premier League i en uttalelse til regeltolkningen og pekte på at dommernes avgjørelse var i tråd med gjeldende retningslinjer. Det førte til omfattende kritikk.

  Premier Leagues dommerorgan (PGMOL) har siden vært i samtaler med Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB). Det har resultert i nye retningslinjer som innebærer at et tilsvarende mål i framtiden vil bli annullert for offside. (NTB)

  Premier League - Manchester City v Aston Villa
  Foto: Martin Rickett / Reuters
 • McMorris mister X-Games

  Snowboarder Mark McMorris skriver på sin egen Instagram at han har testet positivt for covid-19. Dermed mister han også X-Games. Kanadieren er en stor stjerne i snowboardmiljøet, og står med to OL-medaljer og 17 X-Games-medaljer. Han er også den andre i historien som har vunnet to X-Games-gull samme år.

  Mark McMorris
  Foto: Anna Stonehouse / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal