B-preget Manchester United snublet – nå lyser varsellampene for rivalen

Manchester United gjorde ti bytter før kampen mot Leicester og fikk slite. Det hjalp Manchester City til ligatittelen og satte kjepper i hjulene for Liverpool.

United

TAP: Mason Greenwood fant veien til nettmaskene, men Leicester ble for sterke.

Foto: Dave Thompson / AFP

– For en scoring dette kan være i innspurten av denne Premier League-sesongen, utbrøt TV 2s Kasper Wikestad da Leicesters Caglar Söyüncü fant veien til nettmaskene.

For ikke bare sørget tyrkeren for at bortelaget stakk av med tre poeng, han kan og ha sikret Leicester plass i neste sesongs mesterliga.

Med kun et knippe poeng igjen å spille om denne sesongen skiller det nå ni poeng mellom Leicester på tredjeplass og Liverpool på sjetteplass. Sistnevnte har riktignok to kamper mindre spilt.

– Et gigantisk steg

Faktisk er det slik at etter dagens seier trenger Leicester bare fire poeng på de neste to kampene for å spille mesterliga neste år, og dermed snyte Liverpool for plassen.

– Det var et gigantisk steg mot mesterligaen. Jeg er så stolt av laget. Vi startet bra og Luke (Thomas) scoret et utrolig mål, sa Leicester-manager Brendan Rodgers etter kampen ifølge BBC.

For 19 år gamle Thomas klinte ballen i krysset på volley etter kun ti minutter og sendte Leicester i føringen.

Trolig er han og klar over hvilken posisjon laget nå er i.

– Å komme fra det med seier gir oss en stor sjanse inn i neste uke. Det er alltid press, men kamper som dette, når folk ikke tror at du kan få et resultat ... Vi har bevist at vi er et veldig godt lag med dette resultatet, sa Thomas etter kampen.

Nå venter Chelsea og Tottenham for Leicester i de to siste kampene for sesongen.

– Uhørt

Ole Gunnar Solskjær på sin side, som fikk se Mason Greenwood finne veien til nettmaskene, var mer frustrert over kampoppsettet en tapet etter kampen.

– Det kan ikke bli sånn igjen. Vi kan ikke spille torsdag, søndag, tirsdag og så torsdag igjen. Det er umulig og det er grunnen til at vi gjorde alle endringene. Det er uhørt, sa nordmannen etter kampen og fortsatte:

– Det er umulig for spilleren å prestere på dette nivået når vi går fra torsdag, til søndag, til tirsdag og så torsdag.

For da oppgjøret mellom United og Liverpool ble utsatt etter demonstrasjoner for en drøy uke siden, ble Uniteds kampprogram tett.

Det gjorde at Solskjær byttet ti spillere før kampen mot Leicester.

– Vi fikk gjort litt på gårsdagens trening og i dag tidlig, men vi hadde ikke mye tid til å forberede oss, noe du trolig kunne se tidlig i kampen.

Første noensinne

Samtidig sørget Leicester for at Manchester City er vinnere av Premier League 20/21.

For med kun tre kamper igjen å spille for både City og United, kan ikke sistnevnte tette luken på ti poeng.

Dermed tar Uniteds byrival sin syvende tittel, samtidig som de blir de første i Premier League sin historie til å vinne serien etter å la ligget så lavt som på en åttendeplass til jul, skriver Opta på Twitter.

Og rivaler til tross, Ole Gunnar Solskjær kunne ikke annet enn å gratulere City.

– Gratulerer til dem. De har hatt en fantastisk sesong. Jeg er veldig fornøyd med mine gutter som har kommet til de siste ti dagene med et Manchester City-lag foran oss som er hyllet som det beste i Europa, sa nordmannen etter kampen.

Samtidig var han klar på at de skal gjøre sitt for at det ikke skjer neste år.

– Vi ønsker å ta det neste steget og det kan hende at vi trenger et par stykker til for å styrke laget.

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal