Hopp til innhold

Avslår frieriene, hyller fansen: – Ikke artig å holde på uten dem

FALUN (NRK): Johannes Høsflot Klæbo ba pent om å få bruke litt tid på fansen før media fikk sitt etter fredagens sprintseier. Men frieriene avslår han med et smil.

Frieri til Johannes Høsflot Klæbo

FIERI: Fansen elsker Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: Martin Habbestad / NRK

– De er jo så unge at de kan ikke holde på å fri. De har ikke skjønt det ennå, det er ikke måten å fri på. Men de skal ha for forsøket, gliser Klæbo.

21-åringen er langrennsfansens store favoritt, uansett om han er i Norge, Tyskland, Sør-Korea eller Sverige. Han er den noen kommer for å se og andre kommer for å gifte seg meg.

Frierne får altså ikke utvekslet ringer med langrennssportens nye superstjerne. Men de får både bilder og autografer.

Fredag tok Klæbo en ny imponerende verdenscupseier da han vant sprinten i Falun. Etterpå fikk han krystallkula som beviser at han har vært verdens beste sprinter denne sesongen også.

Johannes Høsflot Klæbo

ALLE FÅR: Johannes Høsflot tok seg tid til å skrive autografer og stille opp på bilder med fansen.

– Det minste jeg kan gjøre

Da han etter premieseremonien fikk beskjed om å krysse stadion for å innfinne seg i intervjusonen, hadde han en annen prioritering:

– Vi får vel gå opp og ta noen bilder først, sa han.

Så gikk han opp til den fansen og sørget for at alle fikk det de ville ha. Media fikk vente – men også de fikk sitt da Klæbo omsider kom til intervjusonen.

– Jeg husker selv fra da jeg var mindre at å ta bilde med dem som var gode skiløpere og hadde fått til ting, det betydde mye. Det er det minste jeg kan gjøre hvis de blir glade for det, sier Klæbo.

Han fortsetter:

– De er her og heier på oss, vi trenger dem. Uten dem, hadde det ikke vært noe artig å holde på med dette. Det er viktig å ta vare på dem.

– Hvilke stjerner tok du bilde sammen med da du var yngre?

– Man husker at man var på litt forskjellig. Didrik Tønseth var der, Eldar Rønning og det er flere man har tatt bilder sammen med, sier Klæbo.

Gro Eide, Johannes Høsflot Klæbo, Haakon Klæbo og Kåre Høsflot

TÅLMODIG GJENG: Sist ut av stadion, Johannes Høsflot Klæbo og hans hjelpere Gro Eide (f.v.), Haakon Klæbo og Kåre Høsflot.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Mye mer enn håpet

Som så mange ganger før var han siste løper ut av stadion, uten at han føler det som noen stor belastning. Klæbo er på hugget, klar til å trygge sammenlagtledelsen i totalcupen og har lyst til å vinne den tre etapper lange verdenscupfinalen i Falun.

Innimellom må han klype seg litt i armen for å skjønne han har fått til denne sesongen.

– I år kan jeg ikke si annet enn at alt har gått på skinner, jeg har fått til mye mer enn det jeg hadde håpet jeg skulle få til, erkjenner han.

Det ble altså tre OL-gull. Han har vunnet elleve verdenscuprenn. Han har vunnet sprintverdenscupen. Og ennå er det altså mer å hente.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal