NRK Meny
Normal

Så ikke blinkene – avlyste stafetten

De norske skiskytterjentene fikk en kjempestart på stafetten i Anterselva, men midtveis i den andre etappen ble rennet stoppet. Tåken var så tett at utøverne ikke lenger klarte å se frem til blinkene.

På grunn av en plutselig massiv tåke måtte søndagen skiskytestaffet avlyses. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

VIDEO: Her blir skiskytterstafetten i Anterselva avlyst.

– Det er ikke mulig å se blinkene, så det er en helt riktig avgjørelse, sier NRK-kommentator Ola Lunde som er på stadion i Anterselva.

Elise Ringen gikk en glimrende førsteetappe og sendte Norges andrekvinne, Fanny Welle-Strand Horn, ut i ledelse sammen med Russland.

Horn trengte imidlertid tre ekstraskudd på sin liggende skyting, og Norge raste nedover resultatlista. Den norske jenta slet med å få patronene til å ligge riktig i børsa, og da gikk sekundene fort (se video av situasjonen lenger ned i artikkelen).

Avsluttet rennet på standplass

Det gjorde riktig nok ingenting, for da ledende Russland, Tyskland og Frankrike kom inn til stående skyting, var tåken for tett til at utøverne hadde mulighet til å treffe blinkene.

En av arrangørene gikk ut på skytebanen og avsluttet rennet umiddelbart. Da løpet ble avbrutt, lå Norge på 7.-plass.

– Det er ikke mulig å drive skiskyting når man ikke ser blinkene, sier Lunde.

Ann Kristin Aafedt Flatland og Tora Berger skulle gått de to siste etappene for Norge.

En representant fra arrangørene i Anterselva uttalte at de fortsatt har håp om at herrestafetten vil gå som planlagt søndag ettermiddag.

VIDEO: Fanny Welle-Strand Horn med tre ekstraskudd på liggende skyting

Fanny Welle-Strand Horn bommet et skudd på første skyting, men å lade ekstraskuddene var ikke så enkelt. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid