NRK Meny
Normal

Så ikke blinkene – avlyste stafetten

De norske skiskytterjentene fikk en kjempestart på stafetten i Anterselva, men midtveis i den andre etappen ble rennet stoppet. Tåken var så tett at utøverne ikke lenger klarte å se frem til blinkene.

På grunn av en plutselig massiv tåke måtte søndagen skiskytestaffet avlyses. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

VIDEO: Her blir skiskytterstafetten i Anterselva avlyst.

– Det er ikke mulig å se blinkene, så det er en helt riktig avgjørelse, sier NRK-kommentator Ola Lunde som er på stadion i Anterselva.

Elise Ringen gikk en glimrende førsteetappe og sendte Norges andrekvinne, Fanny Welle-Strand Horn, ut i ledelse sammen med Russland.

Horn trengte imidlertid tre ekstraskudd på sin liggende skyting, og Norge raste nedover resultatlista. Den norske jenta slet med å få patronene til å ligge riktig i børsa, og da gikk sekundene fort (se video av situasjonen lenger ned i artikkelen).

Avsluttet rennet på standplass

Det gjorde riktig nok ingenting, for da ledende Russland, Tyskland og Frankrike kom inn til stående skyting, var tåken for tett til at utøverne hadde mulighet til å treffe blinkene.

En av arrangørene gikk ut på skytebanen og avsluttet rennet umiddelbart. Da løpet ble avbrutt, lå Norge på 7.-plass.

– Det er ikke mulig å drive skiskyting når man ikke ser blinkene, sier Lunde.

Ann Kristin Aafedt Flatland og Tora Berger skulle gått de to siste etappene for Norge.

En representant fra arrangørene i Anterselva uttalte at de fortsatt har håp om at herrestafetten vil gå som planlagt søndag ettermiddag.

VIDEO: Fanny Welle-Strand Horn med tre ekstraskudd på liggende skyting

Fanny Welle-Strand Horn bommet et skudd på første skyting, men å lade ekstraskuddene var ikke så enkelt. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Siste nytt

  • Vil overraske konkurrentene

    Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

    Kristiansen
    Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten