Hopp til innhold

Avlyste Qatar-kamp etter press frå fansen

Watfords planlagde treningskamp mot landslaget til Qatar i Austerrike 10. juli, er avlyst etter at klubbtilhengarane protesterte. Årsaka er Qatars haldning til menneskerettane.

Gruppene "Proud Hornets" og "Women of Watford FC" gav klart uttrykk for misnøye med at kampen skulle spelast, og varsla protest-markeringar på tribunene. Derfor valde klubben å trekkje seg frå kampen.

- Det blei klart for oss at dette var ein kamp vi ikkje skulle spele, seier ein talsmann for klubben.

Qatar har strenge LGBTQ-lover, der mellom anna homoseksualitet er forbode.

– Vi er glade for at dei har lytta til oss. Det er ofte vanskeleg å vedgå at du har teke feil, seier Watford-supporter Laura Goodes til BBC.

"We're delighted they have listened to us and the Proud Hornets. It's sometimes hard to admit you are wrong and do a U-turn but they did that quite quickly," she said.

Watford
Foto: Matt Dunham / AP

Siste nytt

 • Lahm boikotter Qatar-VM

  Den tyske fotballegenden Philipp Lahm forteller at han ikke vil reise til Qatar i forbindelse med fotball-VM i november og desember.

  – Jeg er ikke en del av delegasjonen, og jeg flyr ikke dit som en fan. Menneskerettighetene bør spille den største rollen i tildelingen av en turnering. Dette bør ikke gjenta seg i fremtiden, sier Lahm til Kicker ifølge ESPN.

  Qatar har i mange år fått kritikk for menneskerettighetsbrudd og behandlingen av gjestearbeidere. (NTB)

 • Ruud tatt ut til stjerneturnering

  Casper Ruud er for andre år tatt ut til å representere Europa-laget i stjerneturneringen Laver Cup.

  Han spiller på lag med superstjernene Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic og Andy Murray.

  Onsdag ble det bekreftet at Ruud og greske Stefanos Tsitsipas også er en del av laget som ledes av den svenske legenden Björn Borg.

  – Det er et utrolig lag. Stefanos og Casper er ledende blant den nye generasjonen spillere. De har begge imponert i Laver Cup-konkurransen og jeg har ingen tvil om at de vil verdsette muligheten til å spille side om side med de fire store, sier Borg i en pressemelding.

  Foreløpig er fire av seks spillere tatt ut til å representere Verdenslaget som ledes av John McEnroe.

  Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schartzman og Jack Sock er foreløpig tatt ut. Den australske stjernen Nick Kyrgios har for første gang i turneringens historie meldt forfall.

  Laver Cup spiller i London fra 23. til 25. september.

  Switzerland Tennis
  Foto: Anthony Anex / AP
 • Britiske vinterutøvere mister støtte

  Utøvere raser etter UK Sport besluttet å fjerne finansieringen av deres landslag i langrenn, alpint og paranordisk ski.

  – Det er ekstremt skuffende at UK Sport har bestemt seg for å fjerne denne finansieringen – for oss og for fremtidige alpinister fra Storbritannias, sier den britiske alpinisten Charlie Guest i en uttalelse.

  De tre idrettsgrenene var blant åtte idretter som delte 284 millioner kroner i finansiering fra UK Sport. GB Snowsport sier imidlertid at de nå har blitt ansett som «ikke investerbare» for det øverste finansieringsnivået av UK Sport.

  Dermed står blant annet alpinlandslaget med kniven på strupen. De har åtte uker på seg til å skaffe 9,4 millioner kroner, melder BBC.

  Dave Ryding vant Storbritannias første verdenscupseier i alpint under slalåmrennet i Kitzbühel forrige sesong. (NTB)

  Ryding
  Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste