NRK Meny
Normal

Avlyste finaleomgangen: – Ble en spesiell avslutning

Etter åtte hoppere ble finaleomgangen plutselig avlyst. Ingen forstod noe, men avlysningen viste seg å bli riktig. Stefan Kraft vant rennet etter et hopp på 250 meter i 1. omgang.

Stefan Kraft

VANT: Stefan Kraft vant det siste rennet for sesongen.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en merkelig avslutning på sesongen, kommenterte Christian Nilssen.

Det ble en merkverdig avslutning på sesongen i verdenscupen. Etter åtte hoppere i finaleomgangen ble rennet stoppet for en liten periode på grunn av mye vind.

– Satte bare strek

Plutselig dukket FIS' rennsjef Walter Hofer opp i TV-kameraene og ga uttrykk for at finaleomgangen var avlyst. Da hadde juryen fått nok av vinden og resultatet fra første omgang ble stående, noe som sikret Stefan Kraft seieren med sitt hopp på 250 meter i 1. omgang..

– Peter Prevc virket veldig overrasket over det, kommenterte Nilssen, da kameraene viste en litt forvirret slovener på toppen.

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen ble overrasket over beslutningen da den kom, men mener den er riktig.

– Om du ser på flaggene som er på toppen ser du at det er riktig. Det kommer masse vind, selv om monitorene, som er lavt nede i bakken ikke viser det, så har vi sett at utøverne her går høyt. Nesten over vindseilet. Da tør ikke juryen å ta sjansen på noe som helst, fortalte Remen Evensen, og fortsatte:

– Da satte de bare strek. De har sikkert værmeldinger som tyder på at dette bare skal bli verre utover dagen, sier NRKs hoppekspert.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Se Robert Johanssons hopp.

Riktig å avlyse

Juryen fikk rett. Vinden blåste sterkere og sterkere i løpet av de neste 10 minuttene. Så begynte det å regne og temperaturen falt mange grader. Landslagstreneren Alexander Stöckl var enig i avlysningen.

– Jeg synes det var helt greit. Det blåste bare mer og mer sidevind, forteller Stöckl til NRK.

Andreas Stjernen endte på en 13.-plass og fikk ikke sjansen til å forbedre plasseringen.

– Det var nok riktig å avlyse. Vi blåser jo helt bort her, sier Stjernen til NRK.

Robert Johansson ble beste nordmann på en 7.-plass i dagens renn og skjønte ingenting da avlysningen kom.

– Vi visste heller ingen ting før vi plutselig fikk beskjed om at det var kansellert. Det var nok det riktig å gjøre, selv om det ble en spesiell avslutning, sier han, mens vinden river i jakka hans.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Se det som ble vinnerhoppet til Stefan Kraft.

Tok til tårene etter sammenlagtseieren

Kraft vant sesongens siste renn foran Andreas Wellinger og Noriaki Kasai. Østerrikeren vant også verdenscupen sammenlagt foran Kamil Stoch og Daniel André Tande.

– Jeg tok meg sammen og var sterk de første to gangene, men så så jeg familien og laget mitt og da begynte jeg å gråte for første gang tror jeg. Dette betyr så utrolig mye for meg, sier Kraft om sammenlagttrofeet til NRK.

Kraft har vært suveren, spesielt i siste del av sesongen. NRKs hoppekspert er tydelig på hvorfor Kraft er så stabil og god i bakken.

– Han har funnet den perfekte balansen mellom utstyr og teknikk. Han er sterk i hodet og leverer gang på gang, forteller Remen Evensen.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma