Hopp til innhold

Avlyser sesongåpning i skiskyting

Sesongåpningen i skiskyting ble tidligere denne uka flyttet fra Sjusjøen, på grunn av de økende smittetallene i Ringsaker kommune.

Valget ble Trysil, som takket ja til å arrangere konkurransene. Skiskytterforbundet fikk også tillatelse av smittevernoverlegen i Trysil kommune til å arrangere arrangementet. Nå har likevel Skiskytterforbundet valgt å droppe sesongstarten helt, for å beskytte både utøverne og folket i Trysil.

– Vi tar ikke risikoen med å dra utøvere til Trysil, både i forhold til å utsette Trysil-samfunnet for risiko og mulig nedstenging og likedan risikoen for å utsette utøverne før den kommende sesongen, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Det er de nye smitteverntiltakene som regjeringen la fram torsdag som gjør at skiskytterforbundet velger å droppe arrangementet.

– I henhold til de nye smittevernanbefalingene som kom i dag, så har vi tatt konsekvensen av det. Det er klart at her er det hensynet til en dugnad som idretten må være med på som er viktigere enn å få gjennomført sesongstarten, sier Horten.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Sergio Ramos ferdig i PSG

  Det er ikke bare Lionel Messi PSG-fansen tar farvel med lørdag. Også Sergio Ramos spiller sin siste kamp for klubben.

  Det bekrefter midtstopperen på sin Instagram-konto.

  – I morgen blir en spesiell dag. I morgen sier jeg farvel til en periode i livet mitt. Takk for to spesielle år der jeg fikk spille i alle turneringer og gi alt. Jeg skal møte nye utfordringer, jeg skal spille i andre farger, skriver spanjolen.

  Ramos' kontrakt med PSG utløper i slutten av juni. Hvor veteranen spiller neste sesong er foreløpig uvisst.

  Sergio Ramos
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk borteseier i Fiorentinas generalprøve

  Onsdag spiller Fiorentina for serieliga-trofeet når de møter West Ham. I generalprøven mot Sassuolo seiret de 3-1.

  Arthur Cabral, Riccardo Saponara og Nicolas Gonzalez scoret målene i den sterke borteseieren. Domenico Beraris Sassuolo-mål ble bare av det trøstende slaget.

  For vertenes del hjalp det ikke at Ruan og Rogeri fikk hvert sitt røde kort og at Sassuolo dermed avsluttet kampen med ni mann.

  Dette var disse to klubbenes siste seriekamp for sesongen. Fiorentina ender trolig på en 8. plass, mens Sassuolo akkurat nå er på 13. plass.

  Emil Konradsen Ceïde spilte fra start for Sassuolo, men ble byttet ut i det 58. minutt. Kristian Thorstvedt var ikke i troppen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Michele Nucci / AP
 • Ny verdensrekord på 1500 meter kvinner

  Kenyanske Faith Kipyegon tok fredag kveld verdensrekord på 1500 meter for kvinner i Firenze.

  Kipyegon var lenge foran «haren» til verdensrekorden, og klarte å holde helt inn til en historisk bragd.

  Kipyegon endte nesten åtte sekunder foran britiske Laura Muir, som tok 2.-plassen i Firenze. Kenyanerens tidligere bestetid var på 3.50, 37. Den satte hun i Monaco i fjor sommer.

  Tiden ble utrolige 3.49.11, og med det slo hun Genzebe Dibaba sin gamle rekord på 3:50.07. Hun er nå første kvinne til å løpe 1500 meter på under 3 minutt og 50 sekund.

  – Et fantastisk løp, det var perfeksjon, sier NRK-kommentator Jann Post.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste