NRK Meny
Normal

Avlyser juniorrenn i Holmenkollen

Egen juniorklasse i Holmenkollen skulle motivere utenlandske langrennstalenter. Nå er løpet avlyst.

Kollen

AVLYST: Folkehavet i Holmenkollen skulle ha motivert juniorløpere fra hele verden til å satse på langrenn.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

«10:45 - "Heroes of Tomorrow - Next-Gen" Junior cross country»

Slik står det på programmet på programmet for årets verdenscuphelg i langrenn og kombinert. En egen juniorklasse før den tradisjonsrike femmila lørdag 6. februar, skulle stimulere langrennstalenter fra hele verden til videre satsing.

Men tirsdag måtte daglig leder Kristin Sæterøy i Holmenkollen skifestival gi Det internasjonale skiforbundet (FIS) beskjed om at det ikke blir noe juniorrenn.

Årsaken er manglende påmelding, opplyser Sæterøy i en e-post.

– Var forberedt

– Vi var forberedt på at dette kunne skje. Kanskje ble det litt kort varsel, og arrangementet kommer litt for tett på både junior-VM og ungdoms-OL på Lillehammer, sier Vegard Ulvang til NRK.

Ulvang er leder i langrennskomiteen i FIS og en av initiativtakerne bak tiltaket som skal øke interessen for langrenn i andre nasjoner enn Norge.

Likevel er han ikke skuffet over avlysningen.

– Jeg ser ikke på dette som en avlysning, men en utsettelse. Det blir neste år. Da har nasjonene fått bedre tid til å planlegge, og arrangementet i Holmenkollen er tilbake på normal tid i mars, sier Ulvang.

– Motiverende

Ifølge Ulvang bør det ikke være økonomiske årsaker til manglende påmelding. Nasjonene ville fått dekket oppholdet i Norge.

– Vi tror det vil være motiverende for unge utøvere å få oppleve atmosfæren i Holmenkollen. Derfor har vi stor tro på dette tiltaket for å få flere unge utøvere fra flere nasjoner til å satse på langrenn, sier Vegard Ulvang.

Siste nytt

 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld