NRK Meny
Normal

Avlyser juniorrenn i Holmenkollen

Egen juniorklasse i Holmenkollen skulle motivere utenlandske langrennstalenter. Nå er løpet avlyst.

Kollen

AVLYST: Folkehavet i Holmenkollen skulle ha motivert juniorløpere fra hele verden til å satse på langrenn.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

«10:45 - "Heroes of Tomorrow - Next-Gen" Junior cross country»

Slik står det på programmet på programmet for årets verdenscuphelg i langrenn og kombinert. En egen juniorklasse før den tradisjonsrike femmila lørdag 6. februar, skulle stimulere langrennstalenter fra hele verden til videre satsing.

Men tirsdag måtte daglig leder Kristin Sæterøy i Holmenkollen skifestival gi Det internasjonale skiforbundet (FIS) beskjed om at det ikke blir noe juniorrenn.

Årsaken er manglende påmelding, opplyser Sæterøy i en e-post.

– Var forberedt

– Vi var forberedt på at dette kunne skje. Kanskje ble det litt kort varsel, og arrangementet kommer litt for tett på både junior-VM og ungdoms-OL på Lillehammer, sier Vegard Ulvang til NRK.

Ulvang er leder i langrennskomiteen i FIS og en av initiativtakerne bak tiltaket som skal øke interessen for langrenn i andre nasjoner enn Norge.

Likevel er han ikke skuffet over avlysningen.

– Jeg ser ikke på dette som en avlysning, men en utsettelse. Det blir neste år. Da har nasjonene fått bedre tid til å planlegge, og arrangementet i Holmenkollen er tilbake på normal tid i mars, sier Ulvang.

– Motiverende

Ifølge Ulvang bør det ikke være økonomiske årsaker til manglende påmelding. Nasjonene ville fått dekket oppholdet i Norge.

– Vi tror det vil være motiverende for unge utøvere å få oppleve atmosfæren i Holmenkollen. Derfor har vi stor tro på dette tiltaket for å få flere unge utøvere fra flere nasjoner til å satse på langrenn, sier Vegard Ulvang.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg